{ "title": "Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/kuzu-gerdan-nasil-pisirilir.jpg", "date": "21.01.2024 08:30:36", "author": "öznur uzun", "article": [ { "article": "Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir, kuzu gerdan genellikle sebzeler ile haşlanarak tüketilen oldukça besleyici ve sağlıklıdır. Kuzu gerdanı haşlarken içerisine eklediğiniz birkaç defne yaprağı özellikle kokusu ve tadıyla farklı bir aromatik lezzet elde etmiş olursunuz. Ayrıca kuzu gerdanı fırında pişirmeden önce mutlaka yüksek ateşte mühürleme işleminin uygulanması önemli bir etkendir. Çünkü mühürlendiği zaman kuzu gerdan kendi içerisinde suyunu kolaylıkla muhafaza edebilmektedir. Daha sonra domates ya da salçayla farklı lezzetlerde soslar hazırlanarak kuzu gerdanla en son işlem olarak fırınlama yapılır ve bu mükemmel lezzetli kuzu gerdan yemeği de hazırlanmış olur. Kuzu gerdanı en basit ve kolay pişirme tekniği ise haşlama türüdür ve daha lezzetli, doyurucu ve besleyicidir. Çünkü protein bakımından oldukça zengin olan kuzu gerdan haşlandığı zaman suyuyla birlikte daha yararlı bir yiyecek haline gelmektedir.

Kuzu Gerdan Haşlama İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir, öncelikle kuzu gerdanları bol suyla yıkayalım, ardından süzülmesi için bir süzgecin içerisine alalım. Daha sonra tavanın içerisine zeytinyağını ekleyelim ve ısıtalım. Isınmış olan zeytinyağına suyunu süzmüş olan kuzu gerdanların her iki tarafını da mühürleyelim. Diğer tarafta derin bir tencerenin içerisine kaynamış sıcak suyu ve karabiberi ekleyerek ocağın üzerine alalım. Sonra mühürlenen kuzu gerdanları tencerenin içerisine koyalım ve ocağın altını kısalım, takriben 45 dakika kadar haşlayalım.

Kuzu gerdanı mühürlediğimiz tavanın içerisine kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları, iri şekilde doğranmış olan patates, havuç ve sarımsakları ekleyerek kısa bir süre ocağın üzerinde soteleyin. Kuzu gerdanlar haşlandıktan sonra sotelenmiş olduğunuz sebzelerin arasına yerleştirin. Bu arada bir kâsenin içerisine salçayı koyalım ve açmak için bir miktar haşlanan etin suyundan alalım. Salçayı et suyu ile erittikten sonra kuzu gerdanın ve sebzelerin üzerinde gezdirerek dökün. Daha sonra üzerine kırmızı pul biber ve yeterli miktarda tuz eklendikten sonra kaynamaya bırakın. Yemeğiniz kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağını kapatalım ve ardından ocağın altını iyice kısalım yaklaşık olarak 45 dakika kadar pişirelim.

Toplamda kuzu gerdan 45 dakika haşlama süresi ve 45 dakika sebzelerle beraber pişirme süresini tamamladıktan sonra 1,5 saat sonunda kuzu gerdan pişmiş olacaktır. Özellikle kuzu gerdanın pişip pişmediğini anlamak için çatal kullanabilirsiniz. Eğer gerekli görürseniz 10 dakika daha pişirilebilir. Kuzu gerdan yemeğiniz servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Kuzu Gerdanı Fırında Pişirmek İçin, kuzu gerdan haşlandıktan sonra ikinci pişirme işlemi fırında gerçekleşeceği için derin bir fırın kabına ya da güvecin içerisine kuzu gerdan ve sebzeleri yerleştirdikten sonra üzerine salçalı suyu, tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra fırın kabının ağzını folyo ile kapatalım. Daha sonra önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırında kuzu gerdanı yaklaşık 30-35 dakika arasında pişirelim.
" } ] }