{ "title": "Kuzu Pirzola Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/kuzu-pirzola-nasil-pisirilri.jpg", "date": "19.01.2024 09:52:21", "author": "ALİ ATAY", "article": [ { "article": "Kuzu pirzola nasıl pişirilir, kuzuda yer alan en hassas ve çabuk pişen parçaların başında gelmektedir. Kuzunun kaburga bölgesinde yer alan bu etler kuzunun en hareketsiz yerinde bulunmasından kaynaklanmaktadır. Kuzu pirzola, kuzunun sırt hizasında yer alan kaburgalarından elde edilmektedir. Yemeğin hazırlama aşaması kolay ve yemeğin tadı da oldukça lezzetli olduğu için en çok yapılan, sevilen et türüdür. Yanında servis edilecek olan bol limonlu bir salatayla güzel bir öğün geçirmenizi sağlayacaktır.

Kuzu Pirzola Nasıl Pişirilir?

Kısa süre içerisinde masaya gelebilecek bir kuzu pirzola yiyebilmek için tavada pişirmeniz gerekmektedir. Pirzolanın her tarafı için yaklaşık olarak 4 dakika kadar bir sürede pişirmek gereklidir. Eğer çok pişmiş bir kuzu pirzola seviyorsanız, süreyi fazla uzatmamak şartıyla ısıtmaya devam edebilirsiniz. Fakat bu işlemi yaparken belli aralıklarla ve kontrollü bir şekilde takip etmemiz gerekmektedir. Aksi takdirde tadı kaçmış bir vaziyette olan kuru olan kuzu pirzola yemek zorunda kalma ihtimaliniz bulunmaktadır. Bu püf noktaları vermemin asıl sebebi; her ne kadar yapımı basit ve zaman almasa da bu yemeğin itinayla yapılması gerektiğini belirtmek istedim. Fiyatı eğer uygunsa haftada en az bir gün yemenizi tavsiye ederim. Çünkü et tüketmek, gerekli olan protein ve enerjiyi verdiği için beden kendini rahatlamış ve zinde hissetmektedir. Durum buyken vakit kaybetmeden hazırlamaya başlayınız.

Kuzu Pirzola Pişirmek İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Yemeğin Nasıl Yapılır?

Öncelikle yapılması gereken tavayı yüksek sıcaklıkta iyice ısıtın. Çünkü soğuk olan bir tavaya pirzolayı koyarsanız, koymuş olduğunuz ette bulunan su dışarı salınır ve pişirme işlemi bittikten sonra kuru bir pirzola elde etmenize neden olur. İyice ısıtılan bu tavaya 3 çay kaşığı miktarında zeytinyağı ekleyin ve pirzolaları dizme işlemine başlayın. Önceden herhangi bir baharat veyahut da tuzu pirzolaya sürmeyiniz. Yapmanız durumunda sürülmüş olan tüm baharatlar yanar ve etin üzerinde acı bir tadın kalmasına sebep olmaktadır. Tuzu önceden katmanız halinde ateş kızışır ve eti yakma gibi bir durumu ortaya çıkarmaktadır. Kuzu pirzolamızın her bir tarafını yaklaşık olarak 3-4 dakika kadar pişirin. Pirzolaları zaman dolmaya yakın olmadan asla çevirmeyiniz. Böyle yapmanız durumunda et orantısız bir şekilde pişmesine yanma ve çiğ kalma gibi problemlerin ortaya çıkmasında rol oynar. Bu yüzden sabırlı bir şekilde sürenin sonuna kadar çevirmemeye dikkat etmemiz gerekmektedir. Kuzu pirzolayı tavadan almadan önce son olarak tuz ve baharatlar eklenir. En çok tercih edilen baharatlar ise kekik ve karabiberdir. Yanında en çok tüketilen salata türüyse mevsim salatasıdır. Gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
" } ] }