{ "title": "Lüfer Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/lufer-nasil-pisirilir.jpg", "date": "20.01.2024 04:05:00", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Lüfer Balığı Nasıl Pişirilir, Buğulama, kâğıt kebabı, pilav, pilaki, ızgara ve tavası da yapılabilen lüfer balığı, oldukça yağsız bir balıktır. Özellikle de Karadeniz'den ve İstanbul boğazından yakalanan lüfer balığının tadı harikadır. Ekonomik değeri oldukça yüksek olan lüfer balığı kendine özgü lezzeti olan bir balık türü olması nedeniyle özel bir balıktır. Besin değerleri oldukça yüksek olan bu balığın ızgara yapımını sizlerle paylaşmak istedim tadı çok harika oluyor. Umarım beğenirsiniz.

Izgarada lüfer balığı tarifi

Malzemeleri
Izgarada lüfer balığı tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle balıklarınızı temizleyerek kanları iyice gidene kadar bol su ile yıkayın ve suyunun süzülmesi için bir süzgece alın. Bir kabın içerisine mısır ununu, tuzu, toz biber ve pul biberi ilave edip karıştırın. Daha sonra ızgaranızı yakın ve ızgara telini hafif yağlayın. Suyunu süzen balıkların üzerine bıçak yardımı ile çentikler attıktan sonra balıkları bir adet limonun suyuna batırıp mısır unlu karışıma buladıktan sonra ızgara telinin üzerine balıkları yerleştirin. Balıklar pişerken üzerine bir fırça yardımı ile zeytinyağını sürün. Balıkların altı ve üstü iyice piştikten sonra balıkları servis tabaklarına alın ve yanlarında dereotu, roka ve çeri domates ile balıklarınız soğumadan servis yapın.
" } ] }