{ "title": "Mantı Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/manti-nasil-pisirilir.jpg", "date": "21.01.2024 06:19:35", "author": "Buse Güçlütürk", "article": [ { "article": "Mantı nasıl Pişirilir, ülkemiz mantıyı sevmeyen yoktur. Fakat yapımı herkesin gözünü korkutur. Yapımı uzun süren fakat pişince beş dakikada biten bir yemektir. Her bölgenin ya da her yörenin mantı yapımı farklıdır. Ben size klasik bir mantı tarifi vereceğim.

Mantı İçin Gerekli Malzemeleri
Mantı Nasıl Yapılır?

Derin bir kapa yumurtaları kırın ve tuzu dökün. Yumurtayı ve tuzu güzelce çırpın. Yarım su bardağı suyu ilave edin. Unu eleyerek azar azar koyun. Daha sonra yoğurmaya başlayın. Yoğurduktan sonra kabın üzerini streç filmle kapatıp 10-15 dakika bekletin. Hamur dinlenirken soğanları küçük doğrayın. Başka bir kaba doğradığınız soğanı ve kıymayı koyun. Tuzu ve bir çimdik kara biberi ekleyin. Malzemeler birbiriyle özleşinceye kadar yoğurun. Dinlenen hamuru beş eşit parçaya bölün. Hamurunuz normal hamurlara göre biraz sert olmalıdır. Sırayla hamurlarınızı açın. Hamurunuz açıldığında ne çok ince ne de çok kalın olmamalıdır. Açılan hamuru yaklaşık iki parmak kalınlığında kesin. Kesme işlemi bittikten sonra hazırladığınız kıyma harcını koymaya başlayın. Daha sonra hamuru köşelerinden büküp kapatınız. Bu işlemleri sırasıyla kalan dört bezeye de uygulayın. Eğer buzluğa atacaksanız mantıları tepsiye koyup dondurucuda şoklatın ya da fırında kurutun.

Hemen pişirecekseniz eğer tencereyi yarısına kadar suyla doldurun. Su kaynadıktan sonra mantıları atın. Mantılar su yüzüne çıkmaya başlayınca mantılarınız pişmiş demektir. Tahmini süre 15-20 dakikadır. Sarımsaklı yoğurt için sarımsakları üzerine tuz dökerek dövün ve daha sonra yoğurdu ekleyip çırpın. Fakat su koymayın. Sosu için ise küçük bir tavada bir yemek kaşığı tereyağını ekleyin ve eritin. Daha sonra salçayı ekleyin. Son olarak pul biberi koyun ve salçayı iyice kavurun. Servis tabağına önce mantıyı sonra üzerine bolca sarımsaklı yoğurdu onun üzerine de sosu dökün.

İşte mantınız hazır.

Afiyet olsun.
" } ] }