{ "title": "Mercan Balığı Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/mercan-baligi-nasil-pisirilir.jpg", "date": "21.01.2024 06:21:35", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Mercan Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Marmara Denizinde yılın her ayında tutulan çok hafif ve beyaz etli bir balık türü olan mercan balığının lezzetini taktıktan sonra başka balık yemek istemeyeceksiniz. Tavada, ızgarada ve fırında yapılabilen mercan balığı soğan salataları ve turşu çeşitleri ile sunulduğunda muhteşem bir lezzet şöleni ortaya çıkıyor. Ben mercan balığının tavada yapılışını denedim. Tadı harika oluyor. Bu güzel tarifi sizlerle paylaştım denedikten sonra tadına sizde bayılacaksınız.

Mercan Balığı Malzemeleri
Tavada mercan balığı tarifi nasıl yapılır?

Eğer balıkları temizlenmemiş olarak aldıysanız öncelikle kesme tahtasının üzerinde balıkları güzelce temizleyip bol su ile iyice yıkadıktan sonra bir süzgeç üzerine alın ve biraz suyunu süzdükten sonra kızartırken sıçramaması için kâğıt havlu ile balıkları kurulayın. Daha sonra geniş bir tavanın içerisine bol miktarda Ayçiçek yağı ilave edip ocağın altını açın. Bu arada bir kabın içerisine bir çorba kasesini mısır ununu ve 1 tatlı kaşığı tuzu ilave edip karıştırdıktan sonra kuruladığınız mercan balıklarını mısır ununa batırıp fazlasını çırptıktan sonra iyice kızmış olan tavanın içerisine atın. Altı ve üstü eşit olacak şekilde iyice kızartın. Kızarmış olan balıkları üzerine kâğıt havlu serdiğiniz geniş bir kaba alın ve balıklar soğumadan servis tabaklarına alarak yanında isterseniz benim önerdiğim gibi turşu çeşitleri veya soğan salatası ile ya da arzu ettiğiniz salata çeşitleri ile servis yapabilirsiniz. Tabi servis tabağına balığın vazgeçilmezi olan limonu da koymayı unutmayın.

Afiyet olsun.

" } ] }