{ "title": "Nohut Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/nohut-nasil-pisirilir.jpg", "date": "20.01.2024 02:32:06", "author": "Zübeyde Taşpınar", "article": [ { "article": "Nohut Nasıl Pişirilir, nohut yaklaşık olarak 8.000 yıllık çok eski bir tarihe sahip bir bitki türü ve besin kaynağıdır. Nohut bitkisi genellikle kurutularak yemek çeşitlerinde kullanılmaktadır ve insan sağlığı açısından da pek çok faydalara sahip bir bitkidir. Nohudun pek çok pişirilme çeşidi vardır. Ancak herkes tarafından bilindiği gibi sıklıkla yapılan etli nohut yemeğine de kimse hayır diyemez. Ayrıca haşlanarak çorba ve pilavlarda da sıklıkla kullanılmakta olan nohudun etli nohut yemeğini dilerseniz birlikte hazırlayalım.

Nohut Nasıl Pişirilir Gerekli Malzemeleri
Nohut Nasıl Pişirilir Nasıl Yapılır?

Nohut yemeğinin ilk aşaması olarak nohudu ayıkladıktan sonra bir gece öncesinden bir kapaklı tencere içerisine aldığımız nohudun üzerini 2-3 parmak aşacak şekilde ılık su ilave ederek bir gece öncesinden ıslatarak yumuşayarak şişmesi için beklemeye bırakalım. Ertesi gün ılık su içerisinde bekletilerek kabaran nohutların ıslama suyunu döküp bol su altında yıkadıktan sonra bir süzgeçle süzülmesini sağlayalım. Ardından nohudumuzu pişirmek için mutlaka bir basınçlı tencere kullanmamız gerekmektedir. Bu nedenle basınçlı tenceremizi ocağa alarak içine tereyağı ve sıvı yağ ilave ederek yapın eriyerek ısınmasını sağladıktan sonra ısınan yağın üzerine kuşbaşı doğranmış dana etini ilave ederek etler bıraktığı kendi suyunu çekene kadar kavuralım. Kavrulan kuşbaşı etlerin üzerine kuru soğanın kabuklarını soyarak ince yemeklik doğrayıp ilave edelim ve soğanlar pembeleşene kadar kavuralım.

Ardından kavrulmakta olan soğanların üzerine domates salçası, biber salçası ile kırmızı pul biber ilave edip karıştırarak salçaların ezilerek kavrulmalarını sağlayalım. Ardından nohut yemeğimizin iç harcı kavrulduktan sonra önceden ıslatılan nohutları tencereye ilave ederek üzerine yeteri kadar tuz ekleyip karıştırarak nohutları 4-5 dakika kadar kavuralım. Ardından kavrulmakta olan nohutların üzerini 2 parmak ölçüsünde aşacak kadar kaynar su ilave ederek basınçlı tencerenin kapağını kapatarak yaklaşık 25-30 dakika kadar pişmeye bırakalım. Verilen sürenin sonunda basınçlı tencerenin kapağını açarak pişirdiğimiz nohut yemeğini pirinç pilavı eşliğinde sıcak sıcak servise sunalım.

Afiyet olsun.
" } ] }