{ "title": "Nugget Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/nugget-nasil-pisirilir.jpg", "date": "21.01.2024 01:24:56", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Nugget Nasıl Pişirilir, Tavuğun derisi ve kemikleri alındıktan sonra kalan etleri ile yapılan nugget, birçok kişinin severek tükettiği pratik bir yiyecektir. Nugget yanında acılı sos, hardal ve mayonez ile yendiğinde çok daha lezzetli oluyor. Oldukça kolay yapılabilen ve mükemmel bir tadı olan nugget, tavuk sevmeyen kişilerin bile üzerindeki pane harcı sayesinde severek giyebileceği harika bir lezzettir. Protein bakımından oldukça zengin olan nugget çok doyurucu bir besindir. Tavuk nuggetı restoranlarda yemek yerine evinizde kendiniz hazırlayarak ailece gönül rahatlığı ile tüketebilirsiniz. Misafirlerimize yapılacak tavuk yemekleri arasında en lezzetlisi olan nugget tarifini mutlaka denemenizi tavsiye ederim.

Tavuk nugget malzemeleri
Tavuk nugget nasıl yapılır?

Öncelikle tavuk göğsünü bol suyla güzelce yıkadıktan sonra suyunun süzülmesi için bir süzgeç üzerine alın. Tavuk göğüslerinin suyu süzüldükten sonra göğüsleri kesme tahtasında yaklaşık 5 santim uzunluğunda doğrayın. Derin bir kabın içerisine 1 çay bardağı un ve mısır nişastasını, karabiber, pul biber, kekik ve tuzu da ilave ederek iyice karıştırın. Ayrı bir kabın içerisine iki adet yumurtayı kırıp iyice çırpın. Daha sonra geniş bir kızartma tavası içerisine Ayçiçek yağını ilave edip ocağın altını yakın. Doğradığınız nugget parçalarını önce yumurtaya bulayıp daha sonra mısır nişastalı karışımı iyice buladıktan sonra ısınan tencerenizin içine atarak tersini ve düzünü güzel bir şekilde kızartın. Kızaran tavuk nuggetlerı üzerine kâğıt havlu serdiğiniz geniş bir tabağın üzerine aldıktan alın. Tavuk nuggetları servis tabaklarında yanında patates kızartması, pirinç pilavı ve bol yeşillikli salatayla servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }