{ "title": "Ördek Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/ordek-nasil-pisirilir.jpg", "date": "23.01.2024 06:10:36", "author": "RAMAZAN ATAY", "article": [ { "article": "Ördek nasıl pişirilir, birçok ev hanımı tarafından bilinmemektedir. Daha çok tavuk tercih edilen ülkemizde ördek pek rağbet görmemektedir. Bunun en önemli sebebi ördek pişirmenin zor ve zaman alan bir yemek türü olduğunu düşünmelerinden gelmektedir. Oysaki tavuk pişirmekle arasında pek bir fark bulunmamaktadır.

Yapılması gerekenler: Doğru ve eksiksiz bir tarif almak ve bu tarifi dikkatli ve oranlara dikkat ederek uygulamak. Birçok ördek pişirme tarifi mevcuttur. Bunların arasında en çok kullanılanlar olan ördek kızartması, fırında ördek ve ördek kızartması tariflerini sizinle paylaşacağım.

Ördek kızartma malzemeler
Yemek pişirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli konu yemeğe konulacak olan malzemelerin sırasıdır. Bu sıra doğru yapılmadığı takdirde yemeğe konulmuş olan malzemeler, kendi tatlarını yeteri kadar veremez ve yemeğin ziyan olmasına sebep olurlar.

Yemeğin Nasıl Yapılır?

Elmayı soyun ve mürdüm eriğini ayıklayın. Daha sonra bunları doğrayın. Ördeği iyi bir şekilde temizledikten sonra bu doğramış olduğumuz malzemeleri ördeğin içine doldurun. Önceden ısıtmış olduğumuz fırını 200 dereceye getirin ve ördeği bir tencerenin içerisine koyarak bu fırına yerleştirin.2-3 saat arası bir süre piştikten sonra fırından çıkarın. Daha sonrasında tencere dibinde yer alan suyu ayırın. Bu suyun içerisine biraz tuz ve 1 çay bardağı kadar un katıp koyulaşıncaya kadar karıştırın. Hazırlamış olduğumuz ördekle birlikte servis yaptığınızda ayrı bir lezzet katmaktadır.

Fırında Ördek
Yemeğin Nasıl Yapılır?

Ördeğin deri kısmı soyularak ördeğin, iç ve dış kısmı tuzla iyice sürülür. Soya sosumuz, önceden rendelediğimiz soğan ve sirke bir kabın içerisinde iyice karıştırılır. Bu karışım daha sonra ördeğin iç ve dış kısımlarına sürülür ve 1 saat kadar bir zaman bekletilir. Zaman dolduktan sonra ördeği bir kabın içerisine koyarak önceden ısıtmış olduğumuz fırında 200 derece sıcaklıkta 1 saat kadar pişirilir. Daha sonra fırından çıkarılarak alüminyum folyoya sarılı bir vaziyette tekrar fırına konur ve 180 derece sıcaklıkta bir saat kadar ısıtıldıktan sonra servis edilmeye hazır konuma gelmiştir.

Afiyet olsun.

Ördek Izgarası
Yemeğin Nasıl Yapılır?

Ayıklanmış ve iyice yıkanmış olan ördeğin boynunu, omuz hizasına kadar kesiniz. Kesilmiş olan bu bölgeyi kapatmak için boynundaki deriyi kullanınız. Kanat uçlarını kesin ve unla koku yok oluncaya kadar iyice yıkayınız. Soğan suyu hazırlayın ve bu karışımı ördeğin her yerine sürerek 1 saat kadar bekletiniz. İç kısmını tuzlayıp ördeğin kesilmiş olan bölgesinden ip geçirerek dikmeye başlayın. Açılan yerleri diktikten sonra kanatları düzgün bir şekilde tutun. İki bacakta yer alan kemikleri kullanarak sağ ve sol bacağa ipi geçirin. Sıkı bir düğüm oluncaya kadar bu işleme devam edin. Bu oluşturmuş olduğumuz düğümü şişe geçirerek ateş üzerine koyarak çevirmeye başlayın. Yaklaşık olarak 40-50 dakika bir sürede hazır olmuş olacaktır.

Afiyet olsun.
" } ] }