{ "title": "Palamut Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/palamut-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 16:08:03", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Palamut nasıl pişirilir, Mevsiminde alınan palamut ile mükemmel sofralar kurmak mümkündür. Palamut içerdiği besin değeri ile oldukça besleyici olup; tüketildiği takdirde vücudun besin ihtiyaçlarını karşılayacak zengin bir deniz ürünüdür. Palamut kullanarak birçok çeşit yemek hazırlamak mümkündür.

Fırında Soğanlı palamut için gerekli malzemeler
Fırında Soğanlı palamut nasıl yapılır?

Öncelikli olarak balıkçıdan aldığımız palamutları temizletip, küçük dilimler halinde yuvarlak şekilde bölmesini isteyelim. Daha sonra aldığımız palamutları bol suda yıkayıp, süzgeç yardımı ile suyunu süzelim. Derin bir tavanın içerisine üç. Adet büyük boy soğanı yarım ay şeklinde doğrayarak tavanın içerisine koyup üzerine sıvı yağ ilave edelim. Sonra iki adet domatesi küp-küp doğrayıp, bu karışımın içerisine ilave edelim. Soğan kavrulduktan sonra ilave ettiğimiz domatesler ile kavurmaya devam edelim. Yıkayıp hazırladığımız yeşil biberleri de yuvarlak yuvarlak doğrayarak üzerine ilave edelim. Daha sonra bu üçlü kavrulduktan sonra üzerine tuz, karabiber, kekik, kimyon gibi baharatları da ilave edip, bir miktar daha kavurma işlemine devam edelim. Hazırladığınız karışımı büyük boy fırın tepsisine boşaltıp, fırın tepsisinin her tarafına yayılmasını sağlayalım. Hazırladığımız suyunu sürmüş olan palamutları sıralar halinde yerleştirelim, daha sonraki işlemde üzerine yıkayıp doğradığımız maydanozları ilave edip, önceden ısıttığımız 200 derece fırına koyalım. Yaklaşık olarak yarım saat sonra piştiğini kontrol edip fırından çıkartalım. Fırında hazırladığımız soğanlı palamutlar servisi hazırlarken; yanına bol yeşillikler ile salata yaparak, şık bir şekilde sunumu hazırlayalım. Palamut yemeğimiz servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }