{ "title": "Pirzola Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/pirzola-nasil-pisirilir.jpg", "date": "20.01.2024 06:00:55", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Pirzola nasıl pişirilir: Pirzola canınız istedi veya misafiriniz gelecek pirzola pişirmek istiyorsunuz fakat en leziz pirzola nasıl pişirilir bilmiyorsunuz işte tamda doğru adrestesiniz. Lezzetli bir pirzola pişirmenin yolu güzel bir sos ile terbiye etmekten geçiyor. Pirzolayı pişirmeden bir gün önceden terbiye edin eğer gün içerisinde karar vermiş iseniz en az 4 saat önceden terbiye etmelisiniz. Daha lezzetli ve çabucak pişmesine yardımcı olacaktır. Aksi taktirde pirzola kemiğin üzerine kurumuş bir et olarak pişecektir. Bunu önlemek için altta yazan tarifi dikkatli okumanızda yarar vardır. Biz kadınlar genelde bugün ne pişirsem sorusu ile cebelleşir dururuz. Pirzola bu soruya cevap olarak iyi bir seçenektir. Pirzola nasıl pişire bileceğinize gelince sadece önceden önceden terbiye gerektirir onun dışında oldukça kolay ve pratiktir. Pirzolayı dilerseniz tos makinesinde dilerseniz ızgarada, dilerseniz tavada, dilerseniz de fırında pişirebilirsiniz. Benim sizlerle paylaştığım tarifi fırında pişirdiğinizde elde ettiğiniz yemek miktarı biraz daha fazla olacaktır. Çünkü pirzolayı çeşitli sebzelerle zenginleştireceğiz. Evet sıra geldi pirzolayı terbiye edeceğimiz sosa ve diğer malzemelere.

Pirzola pişirmek için gerekli malzemeler
Terbiye sosu için gerekli malzemeler
Hazırlanışı: Daha önce de belirttiğim gibi pirzolayı bir gün önceden terbiye ediyoruz. Terbiye etmek için sos hazırlıyoruz sos için İki diş sarımsağı bir kâsenin dibinde eziyoruz. Üzerine ince ince suru soğanı kıyıyoruz ve pul biber, kekik, zeytinyağı, salça son olarak tuz atıp karıştırıyoruz. Hazırladığımız sosun yarısını ayırıp kalan yarısını yıkayıp kuruladığımız pirzolayı sosa buluyoruz. Sosladığımız pirzolaların üzerini streç film ile kapatıp buzdolabına koyuyoruz. Ayırdığımız sosu aynı şekilde ağzını kapatıp buzdolabına koyuyoruz. Pirzolayı pişirmeye yakın yaklaşık 1 saat önceden oda sıcaklığında bekletiyoruz. Pişirme vakti geldiğinde tepsinin ortası boş kalacak şekilde pirzolaları tepsiye diziyoruz. Ardından kabuklarını soyup elma dilimi kestiğimiz patatesleri dörde böldüğümüz çarliston ve papya biberlerini ayırdığımız sosla harmanlıyoruz. Hazırladığımız sebze garnitürünü tepsinin boş kalan kısmına yerleştirip tepsiyi folyo ile kapatıp önceden ısıttığımız 180 derece fırına sürüyoruz. Yaklaşık 15 dakika pişen pirzolanın üstündeki folyoyu açıp bir müddet daha pişiriyoruz. Pişme süresi size kalmış az pişmiş veya çok pişmiş seviyor iseniz damak zevkinize göre ayarlayabilirsiniz. Pişirdiğimiz pirzolayı pilav ve mevsim salatası eşliğinde servis yapabilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }