{ "title": "Sardalya Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/sardalya-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 17:52:40", "author": "Fidan Yıldırım", "article": [ { "article": "Sardalya nasıl pişirilir: Balık sevenler için oldukça lezzetli bir alternatiftir. Sardalya en lezzetli hali fırında buğulama veya yağsız tavada olur. Sardalyada hamsi gibi küçük balık çeşitlerindendir. Balık çocuklarımızın hem zihinsel hem de bedensel gelişimi açısından oldukça faydalıdır ve imkânlar elveriyorsa haftada iki defa balık tüketmek gerekir. Balık mevsiminde market veya balıkçı tezgâhlarında sardalya görürseniz sakın kaçırmayın çünkü sardalya omega 3 açısından çok zengin bir balıktır. Güçlü hafızaya sahip olmak isteyen insanlar için balık bir numaralı alternatiftir. Sardalyayı dilerseniz yağda, dilerseniz fırında, Dilerseniz ızgarada pişirebilirsiniz. Bugün ben size fırında buğulama olarak pişirdiğim tarifi paylaşıyorum. Denediğinizde sizde göreceksiniz kim tadarsa tatsın çok beğenerek yiyecek. Umarım sizde dener ve beğenirsiniz.

Sardalya pişirmek için gerekli malzemeler
Soslamak için gerekli malzemeler
Hazırlanışı: Öncelikle sardalya balığı temizlenmiş değilse içerisini temizleyip yıkıyoruz. Yıkadığımız balıklar kevgirde suyunu süzerken biz patatesleri soyup yıkıyoruz. Yıkadığımız patatesleri halka şeklinde dilimliyoruz ve sıvı sağ sürdüğümüz fırın tepsisine diziyoruz. Daha sonra balık sosunu hazırlıyoruz. Sos için öncelikle sarımsakları soyup eziyoruz üzerine karabiber, tuz, sıvı yağ ve biber salçasını ekleyip karıştırıyoruz. Hazırladığımız sosu balıklarla buluşturup karıştırıyoruz. Daha sonra sosladığımız balıkları halka şeklinde dilimleyip tepsiye dizdiğimiz patateslerin üzerine sırayla diziyoruz. Balıkların üzerine ince halkalar şeklinde dilimlediğimiz kuru soğanları diziyoruz. Limonu kuru soğanda olduğu gibi halka şeklinde dilimleyip tepsinin en üstüne ara ara diziyoruz. Son olarak bir yemek kaşığı tereyağını ince ince kesip limon gibi ara ara serpiştiriyoruz. Hazırladığımız balıkların üzerine dilerseniz domates halkaları ile kapatabilirsiniz fakat ben tercih etmedim. Önceden ısıttığımız 180 derecedeki fırında balıklar sulanıp suyunu çekinceye kadar pişiriyoruz. Bu arada patatesler balıktan sızan su ile inanılmaz bir lezzete sahip olacaktır. Dilerseniz sardalya balığı sizlerle paylaştığım şekilde soslayıp mısır unu ile az yağda kızartabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
" } ] }