{ "title": "Sazan Balığı Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/sazan-baligi-nasil-pisirilir.jpg", "date": "21.01.2024 06:16:30", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "
Sazan Balığı Nasıl Pişirilir, Göl ve derelerden yakalanan pullu ve pulsuz birçok çeşidi bulunan sazan balığı, birçok kişinin severek yediği bir balık türüdür. Avlanması oldukça kolay olan sazan balığının çok kolay bulabilirsiniz. Sazan balığı tercihe göre tavada fileto, ızgara, kızartma ve buğulama olarak yapılabilir. Sizlere bu balığın fırında yapılışını paylaştım. Yanında çeşitli salata ya da yeşilliklerle sunulduğunda harika oluyor denemenizi tavsiye ederim.

Fırında sazan balığı tarifi malzemeleri
Fırında sazan balığı nasıl yapılır?

İlk olarak balıklarınızın yanlamasına içini açarak temizledikten sonra bol su ile yıkayıp kâğıt havlunun üzerine alın. Bu arada soğan, patates ve havuçların kabuklarını soyarak halka şeklinde dilimleyip içine bezelye ve defne yaprağını da ilave ederek hazır edin. Sazan balıklarını tuzladıktan sonra yağlı kâğıt serilmiş fırın tepsisinin üzerine yan yana dizin. Daha sonra balıkların içine hazırlamış olduğunuz sebzeleri yerleştirdikten sonra bir kâsenin içerisinde limon suyu ve zeytinyağını karıştırıp balıkların üzerine gezdirdikten sonra 200 derecede ısıtılmış fırının orta rafında yaklaşık yarım saat kadar pişirin ve balıklarınızı servis tabağına alarak yanlarında yeşil soğan ve turp ile sunabilirsiniz.

Afiyet olsun.

" } ] }