{ "title": "Somon Balığı Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/somon-baligi-nasil-psiirlir.jpg", "date": "21.01.2024 17:45:24", "author": "duygu yaray", "article": [ { "article": "Somon Balığı Nasıl Pişirilir, Somon balığı bir soğuk su balığıdır. Ülkemizde doğal ortamda bulunmadığı gibi, yetiştirilmesi de yapılmamaktadır. Somon balığı genellikle, Norveç'ten ithal edilmektedir. Çok fazla yağlı ve oldukça lezzetli bir balıktır. Vücudumuz için oldukça faydalı olan, omega 3 vitamini barındırmaktadır. Somon balığı her ortamda pişirilmeye uygun, bir balık türüdür. Yağlı bir balık olmasına rağmen, tavada pişirmek mümkün olduğu gibi, ızgarada, mangalda, fırında ya da yağlı kâğıt üzerinde de pişirmek de mümkündür. Hatta, düdüklü tencerede buharla pişirmek bile mümkündür. Somon balığı pişirilirken ilk önce, nasıl bir lezzet istediğinize karar vermeniz gerekmektedir. Somon balığı çok yağlı bir balık türü olduğu için, en fazla kullanılan marine türü, limonla yapılandır.

Somon balığı marine için malzemeler
Somon balığı marine nasıl yapılır?

Derin bir kapta, göz kararı zeytinyağı, limon ve tuzu karıştırıp buzdolabında 25-30 dakika kadar bekletin. Çok fazla, bekletirseniz limon asidik bir yapıya sahip olduğundan, balığı pişirebilir. Eğer baharatla marine etmek isterseniz;

Somon Balığı Malzemeleri
Somon Balığı Nasıl Yapılır?

Baharatları, zeytinyağını ve sarımsağı balığa ekleyip yarım saat ile bir saat arasında bekletin.

Somon balığının tavada nasıl yapılır?

Somon balığını kızartmak için seramik ya da teflon tava kullanmanız doğru bir seçim olacaktır. Tavaya hiç yağ koymadan ya da çok az yağ koyarak pişirmek mümkündür. İsteğe bağlı olarak balığı marine ettikten sonra, somon balığının iki tarafını ayrı ayrı 3-4 dakika kadar pişirmek yeterli olacaktır. Balığın rengi, bej rengine döndüğünde piştiği anlaşılır. Eğer çok fazla pişirirseniz, balığın kurumasına sebep olabilirsiniz. Eğer fırında pişirmek istiyorsanız, folyoda yapabilir, kâğıda sarabilir veya doğrudan fırına koyup pişirebilirsiniz.

" } ] }