{ "title": "Somon Balığı Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/somon-baligi-nasil-psiirlir.jpg", "date": "21.01.2024 17:45:24", "author": "duygu yaray", "article": [ { "article": "Somon Balığı Nasıl Pişirilir, Somon balığı bir soğuk su balığıdır. Ülkemizde doğal ortamda bulunmadığı gibi, yetiştirilmesi de yapılmamaktadır. Somon balığı genellikle, Norveç'ten ithal edilmektedir. Çok fazla yağlı ve oldukça lezzetli bir balıktır. Vücudumuz için oldukça faydalı olan, omega 3 vitamini barındırmaktadır. Somon balığı her ortamda pişirilmeye uygun, bir balık türüdür. Yağlı bir balık olmasına rağmen, tavada pişirmek mümkün olduğu gibi, ızgarada, mangalda, fırında ya da yağlı kâğıt üzerinde de pişirmek de mümkündür. Hatta, düdüklü tencerede buharla pişirmek bile mümkündür. Somon balığı pişirilirken ilk önce, nasıl bir lezzet istediğinize karar vermeniz gerekmektedir. Somon balığı çok yağlı bir balık türü olduğu için, en fazla kullanılan marine türü, limonla yapılandır.