{ "title": "Sosis Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/sosis-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 06:27:22", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Sosis Nasıl Pişirilir, Et ile yapılan bütün yemeklerde et yerine sosis kullanılabilir. Sosis damak zevkinize hitap ediyorsa et yemekleri dışında sebze yemeklerinde, erişte dahil makarna çeşitlerinde, ekmek ve börek yapımında, çeşitli dolma içlerinde, krep yapımında, güveçlerde, çeşitli salatalarda, yumurta yemeklerinde, pizzalarda kullanılabilir. Ayrıca sosisli pide, sosisli gözleme gibi hamur işlerini hazırlanmasında da iç malzeme olarak kullanılır. Bunların yanı sıra sosis tek başına kızartılarak, haşlaması, sotesi, sandviçi ve tostu yapılabilir. Yani sosisle ilgili yemek yapımında sınır yoktur, yemekleriniz de sosisi dilediğiniz gibi kullanabilirsiniz. Bu tarif salçalı sosis ile ilgilidir neler lazım sizlerle paylaşacağım.

Salçalı Sosis Malzemeleri
Yapılışı: Öncelikle sosisler yıkanır üzerine çizik atılır tereyağı bir tavada salça tereyağı ile iyice kavrulur. Daha sonra sosislerin üstüne çizik atın. Salçayı bir tavada tereyağı ile iyice kavurun kavurma esnasında üzerine 4 bardak su karabiber, kimyon ve tuz ilavesini yaparak kavurmaya devam edin. Sosisleri salçanın içine ilave ederek ağır ateşte sosisler şişinceye kadar pişirin yanında turşu, hardal ve ketçap eşliğinde zevkinize göre servis yapın.

Afiyet Olsun.
" } ] }