{ "title": "Sucuk Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/sucuk-nasil-pisirilir.jpg", "date": "20.01.2024 18:35:39", "author": "Soner Çelik", "article": [ { "article": "Sucuk Nasıl pişirilir, sucuk çok sevilerek tüketilen bir et ürünüdür. Sucuk pişirmenin birçok farklı yöntemi vardır. Tavada, fırında, kâğıtta ve mangal da sucuk pişirilir. Fakat önemli olan iyi ve lezzetli bir şekilde pişirmektir. Sucuğun kurumasına engel olarak yumuşak ve lezzetli bir sucuk hazırlamak gerekir. Sucuk ayrıca böreklerde, poaçalarda da kullanılarak pişirilir. Yine sucuklu yumurta, sucuklu melemen, sucuk kebabı da sucuk pişirilerek hazırlanan yemeklerdendir. Fırında pişirilen sucuk çeşitleri daha hafif be lezzetli olur. Özellikle sebzeli olarak yapılan sucuk sabah kahvaltılarında akşam yemeklerinde çok sevilerek tüketilir. Şimdi fırında sucuk pişirmek için tarife bakalım.

Fırında sucuk yapımı için gerekli malzemeler
Fırında sucuk pişirme, fırında sucuk yapmak için ilk olarak sebzeler yıkanır. Ardından küp-küp doğranır ve bir borcama alınır. İsterseniz daha büyük dilimler halinde de doğrayabilirsiniz. Üzerine sucuklar dilimlenerek eklenir. Üç yemek kaşığı sıvı yağ ve bir çay kaşığı tuz atılarak harmanlanır. Yüz seksen derece fırında yaklaşık yirmi beş dakika kadar pişirilir ve ardından fırından çıkarılarak servis edilir İsteğe göre pişirirken fırın poşeti de kullanılabilir. Eğer sebzeli değil de sade yapmak isterseniz o Zaman içerisine muhakkak bir miktar su koymanız gerekir. Sebzeli yapıldığı zaman domatesin suyu yeterli olur. Fakat domates konulmayınca kurur ve lezzetli bir sucuk olmaz.
" } ] }