{ "title": "Suda Yumurta Pişirme", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/suda-yumurta-pisirme.jpg", "date": "21.01.2024 00:22:47", "author": "sebahat coşgun", "article": [ { "article": "Suda Yumurta Pişirme, Suda yumurta, halk arasında haşlanmış yumurta olarak bilinir. En sağlıklı yumurta pişirme yöntemlerinden biridir. Suda yumurtayı her kesin sevdiği şekilde pişirmek biraz zor bir işlemdir. Bunun nedeni ise herkesin farklı sertlikte pişmiş yumurta seviyor olmasından kaynaklanmaktadır. Mesela kimisi az pişmiş, kimisi kayısı kıvamında, kimisi ise katı pişmiş yumurta sever. Bir ev halkı bile farklı sertlikte pişmiş yumurta sevebilir. Buda Annelerin işini zorlaştırır. Aslında her kesin istediği gibi yumurta pişirmek biraz dikkat ile halledilebilecek bir meseledir.

Suda Yumurta Nasıl Pişirilir?
Suda Yumurta Nasıl Yapılır?

Öncelikle suda pişireceğimiz yumurtaları kırık olup olmadığını kontrol ediniz. Eğer herhangi bir çatlaklık varsa o yumurta suda pişirmek için uygun değildir. Başka sağlam bir yumurta ile değiştirin. Daha sonra yumurtaları bol su ile güzelce yıkayın. Yumurta pişireceğiniz kaba yumurtaları alın ve üzerini yumurtaları aşacak kadar su ile doldurun. Üzerine tuz ile sirke ilave edin. Ardından ocağa alın. Orta ateşte kaynamasını bekleyin. Yumurta fokurdamaya başlayınca 3 dakika süre tutun ve sürenin sonunda kayısı kıvamında bir yumurta olmasını istiyorsanız, ocaktan alın. Suyun içerisinde bir dakika daha bekletin. Daha sonra sudan çıkartıp soğuk suya atın. Bu şekilde yaparsanız yumurtanın kabuğu çok daha rahat soyulacakdır. Eğer daha katı kıvamlı bir yumurta isterseniz 5 dakika kaynatın ve onu da bir dakika sıcak suyun içerisinde bekletin. Afiyet Olsun

Not: Yumurtayı daha uzun süre kaynatmak sarısının çevresinde koyu renkli bir tabaka oluşturur. Bu kıvama gelmiş bir yumurta sağlık için zararlıdır.
" } ] }