{ "title": "Taşlık Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/taslik-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 13:27:33", "author": "orhan alem", "article": [ { "article": "Taşlık nasıl pişirilir? Taşlık, katı adaleli yapısı nedeni ile tavuk eti sevenlerin dahi kolayca tercih etmediği bir sakatat. Ama taşlığın da kendine yönelik bir tadı ve lezzeti meydana geldiğini düşünüp, sevenler var. Taşlık tavuğun bir nevi işkembesi, sebep taşlık olarak biliniyor,
Tavukların yemlenirken kaya taneleri yediklerini de çoğu kişi bilmez. Taşlık ile ilgili denetim yaparken en güzel bilgileri farklı anlatımlı kaynaklarda bulabilirsiniz. Burada önce taşlığın ne demek olduğu anlatılacak sonrasında pratik bir tarif sunulacaktır.

Taşlık nedir? Kuşlar aleminin temsilcilerinden tavuğun hazm sistemi; gaga, ağız, yeme borusu, kursak, ön mide (Bezli mide), taşlık (Adeleli mide), ince bağırsak, çekum (Kör bağırsak), kalın bağırsak, kloak ve anüs benzeri ardışık dizilmiş organlardan teşekkül eder.

Taşlık Malzemeleri
Taşlık Nasıl Pişirilir

Tavuk taşlığı yıkayın ve 30 dk su dolu bir kap içinde bekletin. Sonrasında süzülecek ve kuşbaşı doğrayın. Domates soyulacak iri kuşbaşı doğrayın. Soğan yemeklik, ucu keskin biberler halka doğranacak. 3 su bardağı kaynamış su hazırlıklı edin. Tencere içine zeytinyağı koyun ve ısıtın. Üzerlerine doğranmış taşlıklar ek edin ve normal ısıda kavurun. Taşlık suyunu salıp kaynamaya başladıktan sonra tencere kapağı kapatılacak. Tahmini 15 dk zaman ile taşlık bizzat suyu tamamı ile buhar olup uçuncaya kadar pişirilecek. Sonrasında soğan ve ucu keskin biber ek edilecek düşük ısıda kavrulacak. Tencerenin ortada yerinden açın, salça ekleyip kavurun. Üzerlerine domates ve gerekli malzemeler ekleyip bir güzel karıştırın. Sonrasında 3 su bardağı kaynamış su, 1 çay kaşığı karabiber ek edin ve karıştırın. Ocakta ısısını yükseltin. Tencere kaynamaya başladıktan sonra kapağı kapatın. Ocak ısısı en düşük konuma alın. Tam 60 dk zaman bitimi sonrasında tavuk taşlığı sote servise hazırlanır, unutmayın taşlığın farklı tarifleri de mevcuttur.

Afiyet olsun.
" } ] }