{ "title": "Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/tavuk-cigeri-nasil-pisirlir.jpg", "date": "20.01.2024 12:57:34", "author": "VELİ ATAY", "article": [ { "article": "Tavuk Ciğeri Pişirme, zamanın kısıtlı olduğu evrede yapılabilecek olan yemekler arasında yer almaktadır. Pişirme aşaması kısa olmasına rağmen hazırlama doğrama aşaması oldukça zahmetli ve yorucu bir iştir. Yapmayı düşünen hanımlar için söylemek istediğim ilk şey bu yemeği tek başlarına yapmamaları yönündedir. Seçtikleri tencere ve tavayı erkenden yıkamayı unutmamalılar. Bu kullanılmış olan kapları erken yıkamamaları halinde ciğerin kokusunun sinmesini ve bu ciğer artıklarının kaba yapışıp kalmasına sebep olabilir. Kullanılacak olan malzemeler fazla pahalı olmadığından dolayı düşük bütçeye sahip ailelerinde rahatlıkla yapabileceği yemekler arasında yer almaktadır. Bu lezzetli yemeği yapacak olan ev hanımları için şimdiden kolay gelsin diyelim. Özellikle Türkiye'nin Adana ilinde meşhur olan bu lezzetli yemeğin malzemeleri her yerden temin edebileceğimiz türden ve yapılış aşamaları ise oldukça basit, pratik ve zaman açısından oldukça az bir süre içermektedir. Yemeğin yapılışı basit olduğundan bir defaya mahsus olarak yapan bir ev hanımı bile bir sonraki yapışında rahatlıkla tarife bakmadan yemeği yapabilmektedir. Aşağıda 6 ya da 7 kişilik bir aile için yapılacak olan tavuk ciğerin pişirirken gerekli olan malzemelerini ve yapılış aşamalarını belirtmiş olduk. Kişi sayısıyla doğru orantılı olarak malzeme miktarını ayarlayabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse 6 kişilik bir ailede yaklaşık olarak bir kilo tavuk ciğeri kullanılırken, 9 kişilik bir ailede ise yaklaşık olarak bir buçuk kilo tavuk ciğeri kullanılmaktadır.