{ "title": "Tavuk Ciğeri Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/tavuk-cigeri-nasil-pisirlir.jpg", "date": "20.01.2024 12:57:34", "author": "VELİ ATAY", "article": [ { "article": "Tavuk Ciğeri Pişirme, zamanın kısıtlı olduğu evrede yapılabilecek olan yemekler arasında yer almaktadır. Pişirme aşaması kısa olmasına rağmen hazırlama doğrama aşaması oldukça zahmetli ve yorucu bir iştir. Yapmayı düşünen hanımlar için söylemek istediğim ilk şey bu yemeği tek başlarına yapmamaları yönündedir. Seçtikleri tencere ve tavayı erkenden yıkamayı unutmamalılar. Bu kullanılmış olan kapları erken yıkamamaları halinde ciğerin kokusunun sinmesini ve bu ciğer artıklarının kaba yapışıp kalmasına sebep olabilir. Kullanılacak olan malzemeler fazla pahalı olmadığından dolayı düşük bütçeye sahip ailelerinde rahatlıkla yapabileceği yemekler arasında yer almaktadır. Bu lezzetli yemeği yapacak olan ev hanımları için şimdiden kolay gelsin diyelim. Özellikle Türkiye'nin Adana ilinde meşhur olan bu lezzetli yemeğin malzemeleri her yerden temin edebileceğimiz türden ve yapılış aşamaları ise oldukça basit, pratik ve zaman açısından oldukça az bir süre içermektedir. Yemeğin yapılışı basit olduğundan bir defaya mahsus olarak yapan bir ev hanımı bile bir sonraki yapışında rahatlıkla tarife bakmadan yemeği yapabilmektedir. Aşağıda 6 ya da 7 kişilik bir aile için yapılacak olan tavuk ciğerin pişirirken gerekli olan malzemelerini ve yapılış aşamalarını belirtmiş olduk. Kişi sayısıyla doğru orantılı olarak malzeme miktarını ayarlayabilirsiniz. Örnek vermek gerekirse 6 kişilik bir ailede yaklaşık olarak bir kilo tavuk ciğeri kullanılırken, 9 kişilik bir ailede ise yaklaşık olarak bir buçuk kilo tavuk ciğeri kullanılmaktadır.

Tavuk Ciğeri Pişirmek İçin Gerekli Olan Malzemeleri
Tavuk Ciğeri Nasıl Yapılır?

Pişirirken zorlanmamak için tavuk ciğerimizi önceden doğramamız gerekir. Çünkü tavuk ciğeri doğrama yaklaşık olarak 30-40 dakikamızı almaktadır. Başka birinden yardım istemek ya da yemeği başlamadan önce doğramak bize oldukça zaman kazandırır ve yemeği yapma esnasında telaşa mahal vermez. İsteyenler için domates ve biberi de önceden doğramak avantaj sağlar. Fakat soğanı kavurma esnasında boş bir vakit kaldığından o kadar da zorunlu bir durum değildir.

Öncelikle soğanı küçük boyutlarda doğrayarak önceden ısıtmış olduğumuz tencerede bir miktar yağ ile kavurunuz. Soğan pembeleşince hazırlamış olduğumuz biberleri ince ince doğrayarak soğanla birlikte kavurmaya başlayınız. Yaklaşık olarak 5 dakika kısık ateşte kavurduktan sonra tavuk ciğeri de bu karışıma ekliyoruz. Ciğer başta siyah bir görüntü içerisindedir. Kavurmaya başladıktan sonra beyazımsı bir renge dönüşür. Bu karışımı da yaklaşık olarak 7-8 dakika boyunca karıştırdıktan sonra domateslerimizi doğrayıp yemeğin içine atıyoruz. Hepsini birlikte karıştırırken tuz, toz biber ve karabiberi de ekleyerek kısık ateşte pişmeye bırakıyoruz. Kapağını kapatıp dinlendirdikten sonra kapağı açarak bir süre daha karıştırıyoruz. Daha sonra bu yaptığımız işlemi her 5 dakikada bir tekrar ediyoruz. 3-4 sefer tekrar ettikten sonra yemeğimiz kendi tadını vermeye başladı demektir. Orta pişmiş severler için 5. Tekrardan sonra yemeğimiz hazır demektir. Çok pişmiş sevenler için 7 tekrarı geçmeyecek şekilde tekrar edilebilir. Yemeğin yanında yoğurt, ayran gibi tercihler yapılabilir. Yemeği yapacak olan ev hanımlarına şimdiden kolay gelsin, yiyenler için ise afiyet olsun diyelim.
" } ] }