{ "title": "Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/tavuk-taslık-nasil-pisirilir.jpg", "date": "20.01.2024 16:08:09", "author": "Tuncay Sakman", "article": [ { "article": "Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir, sert kaslı yapısı olduğu için pek fazla tercih edilmeyen tavuk taşlık, lezzetli olduğunu düşünen birçok insan tarafından da tüketilir. Taşlık, tavuğun işkembesi olarak da tabir edilir. Tavuklarda mide, ön mide ve taşlık olarak ikiye ayrılmaktadır. Hayvanın tükettiği besinler yemek borusundan sindirim salgılarının yapıldığı ön mideye gelir. Ön mideden sonraki yapı taşlık olarak adlandırılmıştır. Kaslı yapısı ile tohumların parçalanmasını sağlamaktadır. Ayrıca bu bölgeye kaslı midede denmektedir. Bu kasların güçlü kasılması sonucu besinler mekanik olarak parçalanır. Tavuklar, yem yerken taş veya tozları da yutarlar. İşte alınan bu taş vb. Maddeler taşlık denilen bölgede parçalanır. Şimdi hepinizin merak ettiği tavuk taşlık nasıl pişirilir buna bir bakalım.

Tavuk taşlık malzemeleri
Tavuk taşlık yapılışıi

İlk önce tavuk taşlıklar tek tek kontrol edilir ve iç kısmındaki zar kısmı soyularak çıkarılır. Eğer varsa taşları da temizlenir. Taşlık genellikle zarı temizlenmiş olarak satılır. Ancak bazılarında arada zar veya taş çıkabilir. Bu nedenle bol suyla yıkanmalıdır.

Daha sonra taşlık küp şeklinde doğranır. Etinin sert olması sebebiyle yarım saat kadar haşlanması gerekmektedir. Bu sırada soğanlar küp-küp doğranır ve zeytinyağı ile kavrulur. Aynı şekilde biberlerin tohumları çıkarılır ve doğranır. Biberler, doğrandıktan sonra soğanlar ile pişirilir. Domatesler de doğranır ve tencereye atılır. Haşlanmaya bırakılan taşlık da bu karışıma eklenir. Son olarak istenen baharatlar, pul biber, tuz ve kekik eklenir. Yemek piştikten sonra servise hazırdır.

Afiyet olsun.
" } ] }