{ "title": "Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/tavuk-taslık-nasil-pisirilir.jpg", "date": "20.01.2024 16:08:09", "author": "Tuncay Sakman", "article": [ { "article": "Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir, sert kaslı yapısı olduğu için pek fazla tercih edilmeyen tavuk taşlık, lezzetli olduğunu düşünen birçok insan tarafından da tüketilir. Taşlık, tavuğun işkembesi olarak da tabir edilir. Tavuklarda mide, ön mide ve taşlık olarak ikiye ayrılmaktadır. Hayvanın tükettiği besinler yemek borusundan sindirim salgılarının yapıldığı ön mideye gelir. Ön mideden sonraki yapı taşlık olarak adlandırılmıştır. Kaslı yapısı ile tohumların parçalanmasını sağlamaktadır. Ayrıca bu bölgeye kaslı midede denmektedir. Bu kasların güçlü kasılması sonucu besinler mekanik olarak parçalanır. Tavuklar, yem yerken taş veya tozları da yutarlar. İşte alınan bu taş vb. Maddeler taşlık denilen bölgede parçalanır. Şimdi hepinizin merak ettiği tavuk taşlık nasıl pişirilir buna bir bakalım.