{ "title": "Taze Fasulye Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/taze-fasulye-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 23:07:54", "author": "engin aktu", "article": [ { "article": "Taze Fasulye Nasıl Pişirilir, Oldukça sevilen ve çeşitli tariflerle yapılan taze fasulye, sağlık içinde önem taşıyan sebzelerden birisidir. Kışın kuru fasulye, yazın ise taze fasulye tüketilmesi, uzmanlar tarafından tavsiye edilmektedir. Ben taze fasulyeyi mevsiminde pişirmeyi tercih ederim. Mevsimi haricinde dondurucuya atılıp, kışın pişirilmesinin lezzetini bozduğu düşüncesindeyim. Yazları sık sık yaptığım, zeytinyağlı taze fasulye tarifimi, sizinle de paylaşmak isterim.

Taze Fasulye Malzemeleri
Taze Fasulye Nasıl Yapılır?

İlk olarak taze fasulyeler yıkanır ve ayıklanır. Daha sonra bir tencerenin içine koyulur ve üzerini biraz geçecek kadar su ilave edilir. Fasulyeler biraz yumuşayana kadar pişirilir. Daha sonra süzülür. Bir tavanın içerisine zeytinyağı koyulur. Yemeklik doğranan soğanlar, pembeleşinceye kadar kavrulur. Ardından salça eklenir. Salçada kokusu çıkana kadar kavrulur. En son doğranmış domates, kimyon ve tuz eklenir. Hepsi birlikte karıştırılır. Ardından fasulyeler de koyulup, birkaç kez çevrildikten sonra ocağın altı kapatılır. 15-20 dakika sonra, servise hazır haldedir. Özellikle yoğurtla birlikte servis etmenizi tavsiye ederim.

Afiyet olsun.
" } ] }