{ "title": "Tenekede Tavuk Pişirme", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/tenekede-tavuk-pisirme.jpg", "date": "21.01.2024 11:28:40", "author": "Merve Koc", "article": [ { "article": "Tenekede tavuk pişirme, çingene pilici de denilen, hazırlanışı da kendine has hoşluklar içeren, hazırlandığı yöreye göre isim alabilen tavuk-piliç pişirme yöntemidir. Anadolu`nun birçok yerinde benzer pişirme yöntemlerine rastlanmaktadır. Trakya'da daha çok Kırklareli'nin balkan köylerinde, özellikle avcılar, uzun süre köy dışında dağ-bayır dolaşan çobanlar ya da geceleri harman yerinde konaklamak zorunda kalan köylülerce pratik olsun diye geliştirilmiştir. Önceleri av kuşlarının pişirilmesi için gelişse de sonraları kümes hayvanları içinde uygulanmıştır.