{ "title": "Tenekede Tavuk Pişirme", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/tenekede-tavuk-pisirme.jpg", "date": "21.01.2024 11:28:40", "author": "Merve Koc", "article": [ { "article": "Tenekede tavuk pişirme, çingene pilici de denilen, hazırlanışı da kendine has hoşluklar içeren, hazırlandığı yöreye göre isim alabilen tavuk-piliç pişirme yöntemidir. Anadolu`nun birçok yerinde benzer pişirme yöntemlerine rastlanmaktadır. Trakya'da daha çok Kırklareli'nin balkan köylerinde, özellikle avcılar, uzun süre köy dışında dağ-bayır dolaşan çobanlar ya da geceleri harman yerinde konaklamak zorunda kalan köylülerce pratik olsun diye geliştirilmiştir. Önceleri av kuşlarının pişirilmesi için gelişse de sonraları kümes hayvanları içinde uygulanmıştır.

Tenekede Tavuk Malzemeleri
Tenekede Tavuk Pişirme Nasıl Yapılır?

Öncelikle çubuğumuzu toprağa iyice yerleştiriyor, etrafını eşip patates ve soğanları koyuyoruz. Tavuğumuzu tuzla ovalayıp, etrafına çizikler attıktan sonra çubuğa dik bir şekilde yerleştiriyoruz. Üstünü teneke ile kapatıyoruz. Yavaş yavaş yanan ateşle 1 saat pişiriyoruz. Sıcak servis yapıyoruz.

Afiyet olsun.

" } ] }