{ "title": "Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/uskumru-baligi-nasil-pisirilir.jpg", "date": "21.01.2024 19:49:51", "author": "aysel koçer", "article": [ { "article": "Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir, Uskumru balığının pişirilmesi için uygulayacağımız birçok yemek tarifi vardır. Deniz ürünleri arasında yer alan uskumru balığı oldukça lezzetli olmasının yanında, mevsiminde tüketilirse daha lezzetli olur. Piştiği zaman yumuşak bir balık olan uskumru balığı, sunumu ile göz doldurur. Şimdi uskumru tarifini sizlerle paylaşalım.

Fırında hazırlayacağımız uskumru balığı çocuklar tarafından beğeniyle tüketilir.

Fırında uskumru malzemeleri
Fırında uskumru nasıl yapılır?

Balıkçıdan alacağımız uskumruları temizleterek, yuvarlak dilimlemesini rica edelim. Daha sonra balıkları bol suda güzel bir şekilde yıkayalım. Uskumru balıklarının suyu süzüldükten sonra üzerine tuz ilave ederek; karıştıralım. Fırın tepsisini yağladıktan sonra üzerine uskumruları yerleştirelim. Uskumruların üzerine soğanın bir tanesini rendeleyerek karabiber, yarım limon suyu ve bir miktar tuzla karışım hazırlayalım. Bu karışımı uskumruların üzerine ilave edelim.

Balıkların üzerine diğer soğanı yuvarlak şekilde dilimleyerek yerleştirelim. Daha sonra domatesin kabuklarını temizleyip, ince dilimler halinde balıkların üzerine yerleştirelim. Sarımsakları parçalayarak balıkların aralarına yerleştirelim. Defne yapraklarını en üste koyarak uskumru balığının kokusunu gidermesini sağlayalım. Ayrıca defne yaprakları ile domatesler birleşince çok güzel bir koku ortaya çıkar. Kalan limonun yarısını uskumru balığının üzerine dilimleyerek yerleştirelim. Daha sonrasında fırın tepsisine yağladığımız yağdan kalanı uskumru balığının üzerine gezdirerek önceden ısıttığımız 200 derece fırının içerisine koyalım. Yaklaşık olarak yarım saat sonra balıkların pişip pişmediğini kontrol ederek; pişmiş ise fırından çıkartalım. Yanına hazırlayacağımız bol mevsim yeşillikleri salatası ile şık bir sunum elde ederiz. Pişirdiğimiz uskumruları güzel bir servis tabağına alarak; servise hazır edelim.

Afiyet olsun.

" } ] }