{ "title": "Uskumru Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/uskumru-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 06:46:44", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "Uskumru Nasıl Pişirilir, Çoğunlukla Marmara Denizi'nde yakalanan ve lezzetli mi lezzetli bir balık türü olan uskumru balığı oldukça yağlı bir balıktır. Uskumru balığı sağlığa birçok faydası olması bakımından diğer balıkların önüne geçer. İçerisinde birçok besin maddelerini bulunduran uskumru balığı özellikle büyüme çağındaki çocuklar için son derece uygun bir besindir. Kemiklerin güçlenmesine ve bağışıklık sistemi rahatsızlıklarına oldukça faydası olan uskumru balığı omega-3 ve B12 vitamini açısından da oldukça zengindir. Saymakla bitmeyecek kadar çok faydası olan bu balık, fırında, ızgarada ve tavada yapılabilir. Ben fırında yapmayı tercih ettim. Uskumru balığının sebzelerle birlikte fırında yapılışı muhteşem bir lezzet oluyor. Kesinlikle denemenizi tavsiye ederim.

Fırında uskumru tarifi

Malzemeleri
Fırında uskumru tarifi nasıl yapılır?

Öncelikle balıklarınızı bol su ile iyice yıkadıktan sonra bir süzgecin üzerine alın ve suyunu süzmesini bekleyin. Bu arada patates, soğan, havuç ve sarımsağın kabuklarını soyarak bir tavanın içerisine küp-küp doğradıktan sonra kısık ateşte zeytinyağı ile hafif kavurun. Dereotunu da ince ince doğradıktan sonra tavanın içerisine ilave edip karıştırın ve tuzunu da ilave ettikten sonra tavanın altını kapatın ve balıkları fırın tepsisine dizerek aralarına tavada kavrulan sebzeleri sıkıştırın. Son olarak 2 adet limonun suyunu ve zeytinyağını balıkların üzerine gezdirin ve fırın tepsisinin üzerini alüminyum folyo ile kaplayarak 200° fırının orta rafında yaklaşık yarım saat pişirin. Pişen balıkları servis tabağına alarak servis tabağına çeri domates ve fesleğen ile süsleyerek servis edebilirsiniz.

Afiyet olsun.
" } ] }