{ "title": "Yayın Balığı Nasıl Pişirilir", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/yayin-baligi-nasil-pisirilir.jpg", "date": "19.01.2024 22:16:15", "author": "Ahmet BOZBIYIK", "article": [ { "article": "
Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, Tatlı sularda yetişen yayın balığı oldukça büyük bir balık türüdür. Yayın balığı doğru ve tarifine uygun pişirildiği taktirde harika bir lezzettir. Fileto şeklinde kızartması yapılarak, fırında, ızgarada ve şişte tüketilebilen farklı bir tada sahip olan yayın balığının fırında pişirme yöntemlerini sizlerle paylaştım. Bu tarifleri denediğinizde kesinlikle memnun kalacaksınız.

Fırında yayın balığı malzemeleri
Fırında yayın balığı nasıl yapılır?

Öncelikle kesme tahtasının üzerinde yayın balıklarını güzelce temizleyip istediğiniz boyda dilimleyerek bol su ile yıkadıktan sonra suyunu süzmesi için bir kâğıt havlunun üzerine alın. Bu arada soğanların kabuğunu soyup iri halkalar olacak şekilde doğradıktan sonra bir tavanın içerisinde zeytinyağı ile hafif kavurun. Daha sonra patatesleri de soğan gibi halka şeklinde doğrayıp tavanın içerisine ilave ederek fazla kavurmadan tavanın altını kapatın. Suyu süzülmüş olan balıkları tuzlayıp una bulayarak fırın tepsisinin ya da geniş bir borcamın içerisine yan yana dizdikten sonra üzerine tavada hafif kavurduğunuz patates ve soğanları balıklarının üzerine ilave ettikten sonra yıkadığınız domatesleri yine halka şeklinde dilimleyerek yayın balıklarının üzerine dizin. Son olarak yeşil biberleri de aralarına yerleştirdikten sonra balıkların üzerine zeytinyağı ile karıştırdığınız 2 adet limonun suyunu da gezdirdikten sonra tepsinin üzerini alüminyum folyo ile kapatarak 200 derecedeki fırının orta rafında yaklaşık yarım saat kadar pişirin. Balıklarınız sıcakken servis tabaklarına alıp yanında istediğiniz yeşillik ile servis yapabilirsiniz Afiyet olsun.

" } ] }