{ "title": "Yumurta Pişirme", "image": "https://www.pisirmek.gen.tr/images/yumurta-pisirme.jpg", "date": "20.01.2024 17:27:47", "author": "oktay öztürk", "article": [ { "article": "Yumurta Pişirme; Yumurta günlük hayatımızda faklı ve çeşitli şekillerde hazırlanıp sunulmaktadır. Mutfağın temel malzemesi daima yumurta olmuştur. Yumurta sıcak soğuk yemeklerde, tatlı ve salatalarda hem ana yemek hem de yardımcı malzeme olarak da kullanılmaktadır. Yumurtanın beyazıyla kabuğu arasında hava boşluğu vardır. Taze bir yumurtada hava boşluğu 5-8 mm arasında olmalıdır. Bayatladıkça yumurta yapısından su kaybeder ve boşluk büyür. Hava boşluğu 12 mm'den fazla büyüyen yumurta tazeliğini kaybetmiş bayat bir yumurtadır.