Kaz Nasıl Pişirilir

Kaz Nasıl Pişirilir, Kaz üzerindeki tüyler temizlendikten sonra kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün olan kaz uzunlamasına ortadan ikiye parçalanır. Parçalardan biri but diğeri de kanat olarak parçalanır güzelce yıkanır. Tencerenin içerisine alınır. Tencere içerisine yaklaşık iki litre su ilave edilir. Parçalanan kaz içine Eklenir.
Haşlanmaya bırakılır. Haşlama suyuna tuz ilave edilmez çünkü, etin bünyesinde bulunan tuz eti tatlandırmak için yeterlidir. Kaz eti ile sadece haşlama olmaz fırında, pilav üstü, kızartma, dolma gibi çeşitli yemekler de yapılabilir.

Fırında Kaz Yemeği ve Malzemeleri

  • Bir kilogram bulgur
  • Bir adet iri soğan
  • Dört taze soğan
  • Sıvı yağ, tuz, su, tereyağı
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir kaz, kekik

Fırında Kaz Yemeği Nasıl Yapılır?


Kazın içine ve üzerine iri tuz atıyoruz, yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz. Önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Sonra, sığabilecek büyüklükte bir tencere içerisine koyuyoruz. Üzerine su ilave ediyoruz. Taze Kekik su ve maydanoz yaprağını içine ekleyip pişirmeye bırakıyoruz. Pilavı için tencereye sıvı yağ ve tereyağı koyuyoruz. Soğanı ve maydanozu soteliyoruz. Sıcak su ve tenceredeki kaz suyundan soteye ilave ederek bulguru ekliyoruz. Tuzunu ekledikten sonra pişirmeye bırakıyoruz. Pişmiş olan pilavı fırın tepsisine döküyoruz. Üzerine kazı oturtuyoruz.
Tekrardan fırına sürüp pişmeye bırakıyoruz.

Kaz Kızartması


Kazın iç yağlarını keserek üzerine sıcak su ve birkaç tane soğanı koyarak kaynatın. Bu işlem birkaç saatinizi alır. Kaynatma işlemi bittikten sonra kazı tencereden çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuma işlemi bittikten sonra bir tencere içerisine kazı tekrar yerleştirerek kısık ateşte pembeleşinceye kadar pişirin. Alternatif olarak da fırın içerisinde kızarana kadar pişirebilirsiniz.

Pilav Üstü Kaz Malzemeleri ve Nasıl Yapılır?
  • 1kilogram pirinç
  • 1 çay bardağı sıvı yağ ya da tereyağı
  • 1 su bardağı şehriye
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet kaz
Kaz Kızartması Nasıl Yapılır?

Bir tencerenin içerisine bir miktar tereyağı koyulur. İçerisine şehriye atılır ve kızarana kadar karıştırılır. Şehriye kızardıktan sonra yıkanmış pirinç içerisine eklenir. Üzerine kaynamış su ilave edilip kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pişme işlemi gerçekleştikten sonra haşlanmış olan kaz eti didiklenerek parçalara ayrılır. Geniş bir tepsi içerisine pilavı yerleştirdikten sonra didiklenen kaz eti pilavın üstüne serpiştirilir. Bu şekilde servise sunulur.

Afiyet olsun.
21.01.2024 04:04:04
Kaz Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kaz Nasıl Pişirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kaz Nasıl Pişirilir"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir, Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak içerisinde yapılması gereken püf noktalar barındırır. Mantılar pişirilmeden önce ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğum...
Devamını Oku

Tavşan Nasıl Pişirilir

Tavşan Nasıl Pişirilir, tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti...
Devamını Oku

Dana Yürek Nasıl Pişirilir

Dana Yürek Nasıl Pişirilir, dana yürek protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Yürek diğer sakatatlara göre kalori ve yağ bakımından daha düşük değer...
Devamını Oku

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir

Orkinos balığı nasıl pişirilir, orkinos balığı ton balığı olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak boyları 5-6 metreye ağırlıkları ise 900 kiloya ulaşmaktadı...
Devamını Oku

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir, Güney Ege kıyılarında oldukça fazla bulunan gopez balığı genellikle kış mevsiminde çok daha lezzetli olan bir balık türüdür. Ya...
Devamını Oku

Kelle Nasıl Pişirilir

Kelle nasıl pişirilir, Kelle çok sık pişirilen bir yemek olmamasına rağmen kelle sevenlerinde tam bir tutkunu olduğunu söyleyebiliriz. Kelle sakatat olduğund...
Devamını Oku

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir, Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Kefa...
Devamını Oku

Havyar Nasıl Pişirilir

Havyar Nasıl Pişirilir, havyar balık yumurtasına verilen isimdir. Her balığın yumurtasına havyar denir ancak her balık yumurtası yemek için kullanılmaz. Bu h...
Devamını Oku

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir, Uskumru balığının pişirilmesi için uygulayacağımız birçok yemek tarifi vardır. Deniz ürünleri arasında yer alan uskumru balığ...
Devamını Oku

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Marmara Denizinde yılın her ayında tutulan çok hafif ve beyaz etli bir balık türü olan mercan balığının lezzetini t...
Devamını Oku

Fırında Balık Nasıl Pişirilir

Fırında Balık Nasıl Pişirilir, balıkların tamamı özellikle taze oldukları zaman hem lezzeti kat kat artar hem de daha çabuk pişer. Taze balık tüketmek sağlık...
Devamını Oku

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana etinin en lezzetli yerlerinden çıkarılan antrikotun az yağlı ve yumuşak yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz. Antrikot e...
Devamını Oku

Büyük Balık Nasıl Pişirilir

Büyük balık nasıl pişirilir, büyük balık pişirmenin en önemli püf noktalarından bir tanesi balığın ayıklanması ve temizlenmesidir. Balıklar temizlenmiş olara...
Devamını Oku

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir, mezgit balığı denince ülkemizde akla gelen isim Amasra'dır. Amasra mezgit tavasıyla ünlüdür. Yolu Amasra'ya düşen herkesin Mez...
Devamını Oku

Dalak Nasıl Pişirilir

Dalak Nasıl Pişirilir, Dalak en faydalı ve en çok demir deposu olan sakatat türüdür. Bu nedenle sağlık problemlerinde dalak böbrek gibi gıdaların tüketilmesi...
Devamını Oku

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, Tatlı sularda yetişen yayın balığı oldukça büyük bir balık türüdür. Yayın balığı doğru ve tarifine uygun pişirildiği takti...
Devamını Oku

Alabalık Nasıl Pişirilir

Alabalık Nasıl Pişirilir, Alabalık somon balığının en yakın akrabasıdır. Tatlı su balıkları içinde lezzetiyle en çok öne çıkan bir balık türü olduğu için en ...
Devamını Oku

Pişirme

Pişirme, gıdaların bir kısmı çiğ olarak bir kısmı da farklı şekillerde pişirilerek tüketilir. Çiğ olarak tüketimi yapılan gıdaların çok iyi bir şekilde ...
Devamını Oku

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana sırtı 3 kısımdan oluşur. En önde gerdan, devamında antrikot, kuyruğa yakın kısmında ise kontrfile ve bonfile bulunmakt...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Şubat - 2024