Kaz Nasıl Pişirilir
Kaz Nasıl Pişirilir, Kaz üzerindeki tüyler temizlendikten sonra kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün olan kaz uzunlamasına ortadan ikiye parçalanır. Parçalardan biri but diğeri de kanat olarak parçalanır güzelce yıkanır. Tencerenin içerisine alınır. Tencere içerisine yaklaşık iki litre su ilave edilir. Parçalanan kaz içine Eklenir.
Haşlanmaya bırakılır. Haşlama suyuna tuz ilave edilmez çünkü, etin bünyesinde bulunan tuz eti tatlandırmak için yeterlidir. Kaz eti ile sadece haşlama olmaz fırında, pilav üstü, kızartma, dolma gibi çeşitli yemekler de yapılabilir.
Fırında Kaz Yemeği ve Malzemeleri- Bir kilogram bulgur
- Bir adet iri soğan
- Dört taze soğan
- Sıvı yağ, tuz, su, tereyağı
- Bir tutam maydanoz
- Bir su bardağı sıvı yağ
- Bir kaz, kekik
Fırında Kaz Yemeği Nasıl Yapılır?
Kazın içine ve üzerine iri tuz atıyoruz, yağlanmış fırın tepsisine koyuyoruz. Önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz. Sonra, sığabilecek büyüklükte bir tencere içerisine koyuyoruz. Üzerine su ilave ediyoruz. Taze Kekik su ve maydanoz yaprağını içine ekleyip pişirmeye bırakıyoruz. Pilavı için tencereye sıvı yağ ve tereyağı koyuyoruz. Soğanı ve maydanozu soteliyoruz. Sıcak su ve tenceredeki kaz suyundan soteye ilave ederek bulguru ekliyoruz. Tuzunu ekledikten sonra pişirmeye bırakıyoruz. Pişmiş olan pilavı fırın tepsisine döküyoruz. Üzerine kazı oturtuyoruz.
Tekrardan fırına sürüp pişmeye bırakıyoruz.
Kaz Kızartması
Kazın iç yağlarını keserek üzerine sıcak su ve birkaç tane soğanı koyarak kaynatın. Bu işlem birkaç saatinizi alır. Kaynatma işlemi bittikten sonra kazı tencereden çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuma işlemi bittikten sonra bir tencere içerisine kazı tekrar yerleştirerek kısık ateşte pembeleşinceye kadar pişirin. Alternatif olarak da fırın içerisinde kızarana kadar pişirebilirsiniz.
Pilav Üstü Kaz Malzemeleri ve Nasıl Yapılır?- 1kilogram pirinç
- 1 çay bardağı sıvı yağ ya da tereyağı
- 1 su bardağı şehriye
- 1 tutam tuz
- 1 adet kaz
Kaz Kızartması Nasıl Yapılır?
Bir tencerenin içerisine bir miktar tereyağı koyulur. İçerisine şehriye atılır ve kızarana kadar karıştırılır. Şehriye kızardıktan sonra yıkanmış pirinç içerisine eklenir. Üzerine kaynamış su ilave edilip kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pişme işlemi gerçekleştikten sonra haşlanmış olan kaz eti didiklenerek parçalara ayrılır. Geniş bir tepsi içerisine pilavı yerleştirdikten sonra didiklenen kaz eti pilavın üstüne serpiştirilir. Bu şekilde servise sunulur.
Afiyet olsun.
21.01.2024 04:04:04
Kaz Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|