Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir, Uskumru balığının pişirilmesi için uygulayacağımız birçok yemek tarifi vardır. Deniz ürünleri arasında yer alan uskumru balığı oldukça lezzetli olmasının yanında, mevsiminde tüketilirse daha lezzetli olur. Piştiği zaman yumuşak bir balık olan uskumru balığı, sunumu ile göz doldurur. Şimdi uskumru tarifini sizlerle paylaşalım.

Fırında hazırlayacağımız uskumru balığı çocuklar tarafından beğeniyle tüketilir.


Fırında uskumru malzemeleri

  • Yedi adet uskumru balığı
  • İki adet orta boy soğan
  • Üç adet domates
  • Bir baş sarımsak
  • Bir adet limon
  • Yarım çay bardağı zeytinyağı
  • Beş adet defne yaprağı

Fırında uskumru nasıl yapılır?


Balıkçıdan alacağımız uskumruları temizleterek, yuvarlak dilimlemesini rica edelim. Daha sonra balıkları bol suda güzel bir şekilde yıkayalım. Uskumru balıklarının suyu süzüldükten sonra üzerine tuz ilave ederek; karıştıralım. Fırın tepsisini yağladıktan sonra üzerine uskumruları yerleştirelim. Uskumruların üzerine soğanın bir tanesini rendeleyerek karabiber, yarım limon suyu ve bir miktar tuzla karışım hazırlayalım. Bu karışımı uskumruların üzerine ilave edelim.

Balıkların üzerine diğer soğanı yuvarlak şekilde dilimleyerek yerleştirelim. Daha sonra domatesin kabuklarını temizleyip, ince dilimler halinde balıkların üzerine yerleştirelim. Sarımsakları parçalayarak balıkların aralarına yerleştirelim. Defne yapraklarını en üste koyarak uskumru balığının kokusunu gidermesini sağlayalım. Ayrıca defne yaprakları ile domatesler birleşince çok güzel bir koku ortaya çıkar. Kalan limonun yarısını uskumru balığının üzerine dilimleyerek yerleştirelim. Daha sonrasında fırın tepsisine yağladığımız yağdan kalanı uskumru balığının üzerine gezdirerek önceden ısıttığımız 200 derece fırının içerisine koyalım. Yaklaşık olarak yarım saat sonra balıkların pişip pişmediğini kontrol ederek; pişmiş ise fırından çıkartalım. Yanına hazırlayacağımız bol mevsim yeşillikleri salatası ile şık bir sunum elde ederiz. Pişirdiğimiz uskumruları güzel bir servis tabağına alarak; servise hazır edelim.

Afiyet olsun.

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Sucuk Nasıl Pişirilir?

Sucuk Nasıl Pişirilir?

Ördek Nasıl Pişirilir?

Ördek Nasıl Pişirilir?

Popüler İçerikler

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Bonfile Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Bonfile Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Levrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Barbun Balığı Nasıl Pişirilir?

Barbun Balığı Nasıl Pişirilir?

Bıldırcın Yumurtası Nasıl Pişirilir?

Bıldırcın Yumurtası Nasıl Pişirilir?

Dolma Nasıl Pişirilir?

Dolma Nasıl Pişirilir?

Güncel

Düdüklü Tencere Pişirme Süreleri?

Düdüklü Tencere Pişirme Süreleri?

Güncel

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Ciğer Nasıl Pişirilir?

Güncel

Nohut Nasıl Pişirilir?

Nohut Nasıl Pişirilir?

Hamsi Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Çupra Nasıl Pişirilir?

Çupra Nasıl Pişirilir?

Dana Yürek Nasıl Pişirilir?

Dana Yürek Nasıl Pişirilir?

Hazır Mantı Pişirme?

Hazır Mantı Pişirme?

Palamut Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Palamut Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dana Pirzola Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Dana Pirzola Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Tarhana Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Tarhana Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6