Alabalık Nasıl Pişirilir Alabalık, somon balığının en yakın akrabasıdır ve tatlı su balıkları arasında lezzetiyle öne çıkan bir türdür. Bu nedenle, en çok tercih edilen deniz ürünlerinden biridir. Alabalık pişirmenin iki yaygın yöntemi vardır:
Tavada Alabalık Pişirme Alabalık, tatlı su balıkları arasında lezzetiyle en çok tercih edilenlerdendir. Alabalıkları hazırlarken, öncelikle kafası ve yüzgeçleri temizlenir. Ardından balığın karnı açılarak iç organları çıkarılır ve bol su ile iyice yıkanır. Temizlenen balıklar tuzlanır ve üzerine biraz karabiber serpilir. Daha sonra balıklar normal un karışımına bulanır. Tava içerisine bir miktar sıvı yağ koyarak yağın kızmasını bekleriz. Kızan yağın içerisine biraz limon sıkarız; bu, balığın kokusunu alır. Balıkları tavaya koymadan önce üst kısımlarından bir bıçak yardımıyla birkaç çizik atarız. Bu çizikler, balığın iç kısımlarının daha iyi pişmesini sağlar. Çizik attıktan sonra balıkları kızmış yağın içerisine dizeriz. Çatal yardımıyla kızaran balıkları alt üst yaparak her iki tarafının da eşit şekilde kızarmasını sağlarız. Balıklar piştikten sonra servis tabağına alınır. Yanında yeşil salata hazırlanabilir. Omega-3 yağ asitleri açısından zengin olan alabalığın yanında tatlı olarak helva da servis edilebilir. Afiyet olsun. Fırında Alabalık Pişirme Alabalıkları hazırlarken, öncelikle kafası ve yüzgeçleri temizlenir. Ardından balığın karnı açılarak iç organları çıkarılır ve bol su ile iyice yıkanır. Temizlenen balıklar bir kenara alınır. Fırında alabalık için farklı bir lezzet elde etmek adına, üç-dört diş sarımsak, nane, kırmızı biber (isteğe bağlı olarak acı veya tatlı olabilir) hazırlanır. Sarımsaklar ezilir ve zeytinyağı, bir çorba kaşığı nane, tuz, toz kırmızı biber ve karabiber ile karıştırılır. Bu karışım, temizlenen balıklara sürülür ve fırın tepsisine dizilir. Daha önceden 180 derecede ısıtılmış fırında yaklaşık 20 dakika pişirilir. Servis yapılır. Afiyet olsun. |
Başer
23 Temmuz 2024 SalıAcaba tavada alabalık pişirirken yağın içine limon sıkmak gerçekten balığın kokusunu alıyor mu? Bu yöntemi denemek istiyorum ama daha önce bu şekilde pişiren var mı?
Cevap yazAdmin
23 Temmuz 2024 SalıBaşer, tavada alabalık pişirirken yağın içine limon sıkmak, balığın kokusunu hafifletmeye yardımcı olabilir. Limonun asidik yapısı, balığın kokusunu bastırmada etkili olur ve aynı zamanda lezzetini de artırabilir. Bu yöntemi denemekte fayda var. Daha önce bu şekilde pişiren kişilerden olumlu geri dönüşler aldım, bu nedenle rahatça deneyebilirsin. Afiyet olsun!