Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir?
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir?

Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğumuzun mutfağına civarı ulaşır. Dondurulmuş et ve tavuk ürünlerinin tencere veya tavada kısık ateşte halledilmesi gerektiğini, oda sıcaklığında çözülen ürünlerin bakteri üremesini hızlandırarak besin zehirlenmesine neden olduğunun altı çizildi.

Bu konuda profesyonellerin çoğu balığın -18 derecede bekletilmesi gerektiği taraftarı. Bu derecede saklandığı vakit balık tahmini 3 ay süresince tazeliğini savunuyor. Yağlı balıkların buzluk ömrüyse tahmini 2 ay. Marketten dondurulmuş balık alıyorsanız bakmanız gerekli olan en ciddi özellik tamamı ile sert olarak donduğundan güvenilir olmak. Ek olarak öncesinde çözünüp bir ek olarak dondurulduysa veya paketlerinde hasar varsa şüphesiz almamanız gerek. Donmuş balığın buzlarını çözmenin en güzel yoluysa bir akşam eskiden buzluktan çıkarıp buzdolabına koymak. Balık pişirmek amaçlı ipuçlarından biri bu. Zira şayet buzunu ek olarak çabuk çözmek amaçlı yabancı yollara girişirseniz balığın hem bir tadı bozulacak hem bir dokusu. Üstelik birtakım besin maddeleri de kaybolacak. Bu nedenle oda ısısında bekletmeyin.


Donmuş balık ne türlü pişirilir?


Dondurucuda dondurduğunuz veya sektör, market veya balıkçıdan donmuş olarak aldığınız her türde balık, malum pişirme tarifleri faydalanılarak pişirilir. Balık donmuş olduğundan; donmuş balık ne türlü çözülür, çözdürülür, temizlenir, pişirilir veya yapılır. Öncesinde, dondurulmuş balık bizzat şeklinde buzdolabında veya su dolu bir kap içerisinde buzu çözdürülür. Dondurulmuş balığın çözdürülmesinde amaçlanan balığın oda sıcaklığına düşürülmesi değildir. Bu dondurulmuş balığın, bıçak kesecek vaziyette yumuşatılmasıdır. Zaten balığın kafasını kesip, içini boşaltıp, su altına tutunca, balık tamamı ile gevşer. Sizde amacınıza erişmiş olursunuz. Donmuş balık ne türlü pişer? Temizlenmiş donmuş balık, yapacağınız balık yemeğinin çeşidine göre; ya tüm bırakırsınız ya fileto çıkartırsınız ya dilimlersiniz veya iri parçalara bölersiniz. Sonrasında, pişirilmeye hazır vaziyette balık fırında pişirilir, tavada (Fileto veya parça olarak) kızartılır. Kömürlü mangalda, elektrikli ızgarada veya döküm tavada ızgara yapılır. Donmuş balığı çözdürdükten sonra sorun yok, dilediğiniz balık yemeğini yapabilirsiniz.


En çabuk bakteri üremesi balıkta


Et mahsulleri içinde fazla sıcak havanın da tesiriyle en çabuk bakteri üremesinin balıkta olduğunu ifade eden uzmanlar balığın taze olarak tüketilmesi gerektiğini altını çiziyorlar. Uyumlu ortamda muhafaza edilmeyen balıkta öğürme, kan basıncı azalması, karındaki ağrısı benzeri rahatsızlığa sebep olan, alerji yapan faktör maddeler oluştuğunu belirten uzmanlar ev kadınlarına balığı dondurmadan veya buzdolabında bekletmeden tüketmeleri tavsiyesinde bulunurlar.

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Kestane Nasıl Pişirilir?

Kestane Nasıl Pişirilir?

Popüler İçerikler

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Kelle Nasıl Pişirilir?

Kelle Nasıl Pişirilir?

Editörün Seçtiği

Kek Nasıl Pişirilir?

Kek Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Fırında Biftek Nasıl Pişirilir?

Fırında Biftek Nasıl Pişirilir?

Fırında Çinekop Nasıl Pişirilir?

Fırında Çinekop Nasıl Pişirilir?

Dana Bonfile Nasıl Pişirilir?

Dana Bonfile Nasıl Pişirilir?

Dolma Nasıl Pişirilir?

Dolma Nasıl Pişirilir?

Bonfile Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Bonfile Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Enginar Nasıl Pişirilir?

Enginar Nasıl Pişirilir?

Güncel

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Fırında Levrek Nasıl Pişirilir?

Güncel

Tavşan Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Tavşan Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Bıldırcın Yumurtası Nasıl Pişirilir?

Bıldırcın Yumurtası Nasıl Pişirilir?

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Sarma Nasıl Pişirilir?

Sarma Nasıl Pişirilir?

Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir?

Dana Ciğeri Nasıl Pişirilir?

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir?

Fırında Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Böbrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Böbrek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir?

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Sucuk Nasıl Pişirilir?

Sucuk Nasıl Pişirilir?

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Tavuk Taşlık Nasıl Pişirilir?

Karides Nasıl Pişirilir?

Karides Nasıl Pişirilir?

Hazır Mantı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Hazır Mantı Pişirme?

Hazır Mantı Pişirme?

Çupra Balığı Nasıl Pişirilir?

Çupra Balığı Nasıl Pişirilir?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6