Tavşan Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
15 Mayıs 2024 Çarşamba

Tavşan Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Tavşan Nasıl Pişirilir, tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti olduğunu bile anlamazlar, tavuk eti yediklerini zannederler. Tavuk eti kadar yumuşak ve beyazdır. Tavşanın av zamanında eğer yerseniz eti taze ve lezzetli olacaktır.


Tavşan İçin Gerekli Malzemeleri

  • 1 adet yaban tavşanı (Özellikle av mevsiminde yakalanan)
  • 5 adet orta boy kuru soğan
  • 1 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 yemek kaşığı biber salçası
  • 2 çay bardağı sıvı yağ
  • Tuz

Tavşa Nasıl Yapılır?


Aldığınız tavşan temizlenmiş değilse ilk önce temizleyin. Tavşan fazla kanlı bir hayvandır. Etrafınızda kar varsa tavşanı temizledikten sonra kara gömerseniz kanı durur. Kanı donmuş temizlenmiş geldiyse eğer tavşanı bir gece öncesinden sirkeli suya yatırın. Tavşandaki kan kokusunun çıkması için bu işlem yapılmaktadır. Aklınıza takılmasın sirkenin tavşanda kokusu ve tadı kalmaz. Bu temizleme işlemlerinden sonra tencereye sıvı yağı koyun. 5 orta boy soğanı ince ince kıyın. Soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun. Soğan kavrulduktan sonra biber salçasını ve domates salçasını atın ve onları da kavurun. En önemli püf noktası ise bu aşamada tuz atılmaz. Çünkü tuz tavşanın pişmesini geciktirir. Bu sosa en az beş bardak su koyun. Su kaynadıktan sonra tavşanı sosun içine yatırın. Tahminen tavşan en az 2 saatte pişecektir. Arada suyunu kontrol edin. Tavşana çatalı batırınca eti ayrılıyorsa eğer tuzunu atmaya başlayabilirsiniz. Kısa bir sürede tuzu ile kaynatın ve ocağın altını kapatın. Serviste yanına pirinç pilavı ya da bulgur pilavını isteğe bağlı yapabilirsiniz.

Tavşan hazır.

Afiyet olsun.

Tavşan Nasıl Pişirilir Yorumları

İlk yorumu siz yapmak istermisiniz?

Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Hindi Eti Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Popüler İçerik

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Antrikot Nasıl Pişirilir?

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Bıldırcın Yumurtası Nasıl Pişirilir?

Bıldırcın Yumurtası Nasıl Pişirilir?

Düdüklüde Mısır Pişirme

Düdüklüde Mısır Pişirme

Hamsi Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Hamsi Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Güncel

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir?

Fırında Sazan Balığı Nasıl Pişirilir?

Güncel

Barbun Balığı Nasıl Pişirilir?

Barbun Balığı Nasıl Pişirilir?

Güncel

Biftek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Biftek Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Yumurta Pişirme Tarifi ve Malzemeleri

Buharda Pişirme Nasıl Yapılır?

Buharda Pişirme Nasıl Yapılır?

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Brüksel Lahanası Nasıl Pişirilir?

Fırında Çipura Nasıl Pişirilir?

Fırında Çipura Nasıl Pişirilir?

Fırında Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Ördek Nasıl Pişirilir?

Ördek Nasıl Pişirilir?

Kuzu Pirzola Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Pirzola Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Brokoli Nasıl Pişirilir?

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir?

Pancar Nasıl Pişirilir?

Pancar Nasıl Pişirilir?

Et Nasıl Pişirilir?

Et Nasıl Pişirilir?

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Uskumru Nasıl Pişirilir?

Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Yaprak Sarma Nasıl Pişirilir?

Yaprak Sarma Nasıl Pişirilir?

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

Kuşkonmaz Nasıl Pişirilir?

Enginar Nasıl Pişirilir?

Enginar Nasıl Pişirilir?

Dolma Nasıl Pişirilir?

Dolma Nasıl Pişirilir?

Bonfile Et Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Bonfile Et Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kestane Nasıl Pişirilir?

Kestane Nasıl Pişirilir?

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Barbunya Nasıl Pişirilir?

Mantı Nasıl Pişirilir?

Mantı Nasıl Pişirilir?

Instagram

  • galeri1
  • galeri2
  • galeri3
  • galeri4
  • galeri5
  • galeri6