Önce mezgit balıklarımızı güzelce temizleyin ve balıkları yıkayın.
Mezgit balığının hamsi gibi kılçıkları çıkmaz. Yerken size zor gelebilir ama harika tadı o kılçıkları unutturacaktır. Yıkadıktan sonra süzgeçte bir süre suyunun süzülmesini bekleyin. Geniş bir tepsiye un, mısır unu ve tuzu koyup karıştırın. Bu karışım ne kadar bol olursa balıkları harmanlaması kolay olur. Bu karışımı tek seferde kullanıp sakın atmayınız. Eleyip bir daha balık pişireceğiniz zaman kullanabilirsiniz. Bu karışımı buzdolabında karıştırın. Sıvı yağını geniş bir tavaya koyun ve ısınması için bekleyin. Sıvı yağını çok koymanız gerekmez. Tavanın tabanını kapatacak kadar koyarsanız yeter. Böylelikle balıklar fazla yağ tutmaz. Tavadan servis tabağına alırken ise tabağa havlu kâğıt serin ve fazla yağı havlu kâğıt çeksin. Yanına da mevsim yeşilliklerinden salata ve sıcacık bir çorba yapmanızı tavsiye ederim.
Mezgit balığı hazır.
Afiyet olsun.