Kaz Nasıl Pişirilir? Kazın üzerindeki tüyler temizlendikten sonra, kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün haldeki kaz, uzunlamasına ortadan ikiye ayrılır. Parçalardan biri but, diğeri ise kanat olarak ayrılır ve güzelce yıkanır. Tencerenin içerisine alınır. Tencereye yaklaşık iki litre su ilave edilir. Parçalanmış kaz suyun içine eklenir ve haşlanmaya bırakılır. Haşlama suyuna tuz ilave edilmez çünkü etin bünyesinde bulunan doğal tuz, eti tatlandırmak için yeterlidir. Kaz eti sadece haşlama olarak değil, fırında, pilav üstü, kızartma, dolma gibi çeşitli yemeklerde de kullanılabilir. Fırında Kaz Yemeği ve Malzemeleri
Fırında Kaz Yemeği Nasıl Yapılır? Kazın içine ve üzerine iri tuz atılır, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Sonra, sığabilecek büyüklükte bir tencereye koyulur. Üzerine su ilave edilir. Taze kekik ve maydanoz yaprağı eklenerek pişmeye bırakılır. Pilavı için tencereye sıvı yağ ve tereyağı konur. Soğan ve maydanoz sotelenir. Sıcak su ve tenceredeki kaz suyundan soteye ilave edilerek bulgur eklenir. Tuzunu ekledikten sonra pişmeye bırakılır. Pişmiş olan pilav fırın tepsisine dökülür ve üzerine kaz yerleştirilir. Tekrar fırına sürülüp pişmeye bırakılır. Kaz Kızartması Kazın iç yağlarını kesip, üzerine sıcak su ve birkaç tane soğan ekleyerek kaynatın. Bu işlem birkaç saatinizi alabilir. Kaynatma işlemi bittikten sonra kazı tencereden çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuma işlemi bittikten sonra kazı tekrar bir tencereye yerleştirip, kısık ateşte pembeleşinceye kadar pişirin. Alternatif olarak, fırında kızarana kadar da pişirebilirsiniz. Pilav Üstü Kaz Malzemeleri ve Nasıl Yapılır?
Pilav Üstü Kaz Nasıl Yapılır? Bir tencereye bir miktar tereyağı koyulur. İçerisine şehriye atılır ve kızarana kadar karıştırılır. Şehriye kızardıktan sonra yıkanmış pirinç eklenir. Üzerine kaynamış su ilave edilip kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pişme işlemi gerçekleştikten sonra haşlanmış olan kaz eti didiklenerek parçalara ayrılır. Geniş bir tepsiye pilav yerleştirildikten sonra didiklenen kaz eti pilavın üstüne serpiştirilir. Bu şekilde servise sunulur. Afiyet olsun. |