Kaz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri
23 Temmuz 2024

Kaz Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Kaz Nasıl Pişirilir?

Kazın üzerindeki tüyler temizlendikten sonra, kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün haldeki kaz, uzunlamasına ortadan ikiye ayrılır. Parçalardan biri but, diğeri ise kanat olarak ayrılır ve güzelce yıkanır. Tencerenin içerisine alınır. Tencereye yaklaşık iki litre su ilave edilir. Parçalanmış kaz suyun içine eklenir ve haşlanmaya bırakılır. Haşlama suyuna tuz ilave edilmez çünkü etin bünyesinde bulunan doğal tuz, eti tatlandırmak için yeterlidir. Kaz eti sadece haşlama olarak değil, fırında, pilav üstü, kızartma, dolma gibi çeşitli yemeklerde de kullanılabilir.

Fırında Kaz Yemeği ve Malzemeleri
  • Bir kilogram bulgur
  • Bir adet iri soğan
  • Dört taze soğan
  • Sıvı yağ, tuz, su, tereyağı
  • Bir tutam maydanoz
  • Bir su bardağı sıvı yağ
  • Bir kaz, kekik

Fırında Kaz Yemeği Nasıl Yapılır?

Kazın içine ve üzerine iri tuz atılır, yağlanmış fırın tepsisine yerleştirilir. Önceden ısıtılmış fırında pembeleşinceye kadar pişirilir. Sonra, sığabilecek büyüklükte bir tencereye koyulur. Üzerine su ilave edilir. Taze kekik ve maydanoz yaprağı eklenerek pişmeye bırakılır. Pilavı için tencereye sıvı yağ ve tereyağı konur. Soğan ve maydanoz sotelenir. Sıcak su ve tenceredeki kaz suyundan soteye ilave edilerek bulgur eklenir. Tuzunu ekledikten sonra pişmeye bırakılır. Pişmiş olan pilav fırın tepsisine dökülür ve üzerine kaz yerleştirilir. Tekrar fırına sürülüp pişmeye bırakılır.

Kaz Kızartması

Kazın iç yağlarını kesip, üzerine sıcak su ve birkaç tane soğan ekleyerek kaynatın. Bu işlem birkaç saatinizi alabilir. Kaynatma işlemi bittikten sonra kazı tencereden çıkarıp soğumaya bırakın. Soğuma işlemi bittikten sonra kazı tekrar bir tencereye yerleştirip, kısık ateşte pembeleşinceye kadar pişirin. Alternatif olarak, fırında kızarana kadar da pişirebilirsiniz.

Pilav Üstü Kaz Malzemeleri ve Nasıl Yapılır?
  • 1 kilogram pirinç
  • 1 çay bardağı sıvı yağ ya da tereyağı
  • 1 su bardağı şehriye
  • 1 tutam tuz
  • 1 adet kaz

Pilav Üstü Kaz Nasıl Yapılır?

Bir tencereye bir miktar tereyağı koyulur. İçerisine şehriye atılır ve kızarana kadar karıştırılır. Şehriye kızardıktan sonra yıkanmış pirinç eklenir. Üzerine kaynamış su ilave edilip kısık ateşte pişmeye bırakılır. Pişme işlemi gerçekleştikten sonra haşlanmış olan kaz eti didiklenerek parçalara ayrılır. Geniş bir tepsiye pilav yerleştirildikten sonra didiklenen kaz eti pilavın üstüne serpiştirilir. Bu şekilde servise sunulur.

Afiyet olsun.

Sizden Gelen Sorular / Yorumlar

İlk soruyu siz sormak istermisiniz?

Soru Sor / Yorum Yap

şifre

Çok Okunanlar

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Ahtapot Nasıl Pişirilir?

Enginar Nasıl Pişirilir?

Enginar Nasıl Pişirilir?

Haber Bülteni

Güncel

Dolma Nasıl Pişirilir?

Dolma Nasıl Pişirilir?

Güncel

Bütün Tavuk Fırında Nasıl Pişirilir?

Bütün Tavuk Fırında Nasıl Pişirilir?

Et Nasıl Pişirilir?

Et Nasıl Pişirilir?

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Cupra Balık Nasıl Pişirilir?

Fırında Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Fırında Balık Nasıl Pişirilir Tarifi ve Malzemeleri

Çupra Balığı Nasıl Pişirilir?

Çupra Balığı Nasıl Pişirilir?

Bakla Nasıl Pişirilir?

Bakla Nasıl Pişirilir?

Mantı Nasıl Pişirilir?

Mantı Nasıl Pişirilir?