Ahtapot Nasıl Pişirilir

Ahtapot nasıl pişirilir, ahtapot pek çok kişinin severek yediği, ancak pişirmekte zorlandığı deniz ürünlerinden biridir. Ancak ahtapotu hazır temizlenmiş olarak aldığınızda kolayca lezzetli bir salata hazırlayabilirsiniz. Bunun dışında ahtapotu temizlemeyi öğrenebilir, ahtapotu nasıl işleyeceğinizi ve yemeye hazır hale getireceğinizi öğrenebilirsiniz.
Aslında çok zor olmayan ahtapot temizlemek, sıkça ahtapotu pişirmenize neden olabilir. Bu lezzetten mahrum kalmazsınız. Deniz ürünlerini severek tüketen kişiler içinde, bu ayrı bir zevk olacaktır.

Ahtapot eti ilk yakalandığında oldukça elastik bir yapıdadır. Bunun lezzetli bir şekilde tüketilmesi için, haşlaması ve ayıklanması gerekir. Ahtapotun yenilen kısmı, derisini ayıkladıktan sonra içinden çıkan pembe beyaz renkte olan etidir. Bu lezzetli et parçası leziz salatalar hazırlamanızı sağlar. Bu lezzetli et ahtapotun sekiz tane bacağının içinde bulunur. Ahtapotun diğer kısımlarından kullanabileceğiniz kayda değer et çıkmaz. Ayıkladığınız kafasından, önce içindekileri çıkarmalı ve geriye kalan torba gibi bölümü et olarak kullanılmalıdır. Ancak derisi mutlaka ayıklanmalıdır. Balıkçıların ahtapotu yakaladığı zaman hemen sert zemine vurduklarını çoğu insan duymuştur. Bunu yapmalarının sebebi sadece pişirildiği zaman etinin yumuşak olmasını sağlamaktır. Yine de ahtapot iyi haşlanırsa, böyle yapılmasına gerek duyulmaz. Şimdi sizlerle ahtapotun nasıl ayıklanması gerektiğini ve nasıl pişmeye hazır hale getirilebileceğini paylaşalım.

Ahtapot ayıklama


Eğer ayıklanmamış bir ahtapotu pişirmeniz gerekirse, hiç telaşlanmanıza gerek yok. Aşağıdaki sırayı takip ederseniz ahtapotu kolayca ayıklayacaksınız. Bundan sonra masanızı süsleyecek, damak tadınıza hitap edecek lezzetli bir ahtapot salatası pişirebilirsiniz.

Ahtapot önce bol suyla yıkanmalıdır. Daha sonra kafasının kenar kısmını bir kesme makasıyla kesin. Parmaklarınızı kafasının bu kısmından sokarak, kafayı ters çevirin. Şimdi kafasında bulunan ağız kısmını ve diğer organları içinden çıkarın. Daha sonra kafanın içini iyice yıkayın. Bu arada tencereye bol su koyarak kaynatmaya başlayın. Ahtapotu kaynayan suyun içine atın. Bu suyun içine 2 çorba kaşığı kadar kimyon koyarsanız, haşlama sırasında etrafa yayılan kokuyu önlersiniz. Haşlama sırasında ahtapotu arada bir karıştırın. Bu şekilde ahtapotun en az 2-3 saat haşlanması gerekiyor. Ahtapotun haşlanması sırasında etinin sertleşmesi ve kabuğunun soyulacak kıvama gelmesi gerekiyor. Daha sonra ahtapotu suyun içinden alın ve soğumasını bekleyin. Eğer ahtapotu iyi pişirdiyseniz, derisini soymakta zorlanmayacaksınız. Bu aşamada dikkat etmeniz gereken konu derisini soyarken ahtapotun etini de kaldırmamaktır. Yani derisinde et kalmasın. Kafasındaki ve bacaklarındaki etleri bir kâsenin içine koyun. Artık ahtapot salatasını hazırlamaya başlayabiliriz.

Ahtapot salatası hazırlamak için gerekli malzemeler

  • 1 adet ahtapot
  • 4-5 adet kornişon salatalık turşusu
  • 2-3 adet taze soğan
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı
  • 1 adet limon suyu
  • Yeteri kadar tuz
  • Kaynama suyuna 2 yemek kaşığı kimyon

Ahtapot nasıl pişirilir


Ahtapotu yukarıda anlattığımız şekilde güzelce ayıklayın. Bunu yine içine kimyon koyduğunuz suyla haşlayın. Ahtapottan çıkardığınız etlerin hepsini iri küp şeklinde doğrayın. Ahtapotun iyi ayıklandığını bacaklarından anlayabilirsiniz. Eğer bacaklarından çıkarılan et pürüzsüz ve beyaz olursa, ahtapotu iyi işlediğinizi anlayabilirsiniz. Doğranmış etleri güzel bir salata kasesine yerleştirin. Üzerine sızma zeytinyağını, limon suyunu ve tuzu gezdirin. Malzemelerin hepsini güzelce karıştırın. Yalnız tuz konusunda biraz dikkatli olun. Çünkü ahtapotun kendi tuzu bile çoğu kişi için uygun miktardadır. Bu malzemeleri koyduktan sonra ahtapot salatasını 2-3 saat buzdolabında bekletin. Bunun nedeni ahtapotun bunları içine çekmesi içindir. Bu da ahtapot pişirmenin küçük bir püf noktasıdır. Daha sonra taze soğanları da ince kıyarak, ahtapot salatasıyla karıştırın. Artık ahtapot salatası ikram edilmeye hazır. Bundan sonra ahtapot nasıl pişirilir, nasıl hazırlanır öğrendiniz. Kendinizi bu zevkten mahrum bırakmayın.

Afiyet olsun.
19.01.2024 19:26:29
Ahtapot Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ahtapot Nasıl Pişirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ahtapot Nasıl Pişirilir"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir, Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak içerisinde yapılması gereken püf noktalar barındırır. Mantılar pişirilmeden önce ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğum...
Devamını Oku

Tavşan Nasıl Pişirilir

Tavşan Nasıl Pişirilir, tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti...
Devamını Oku

Dana Yürek Nasıl Pişirilir

Dana Yürek Nasıl Pişirilir, dana yürek protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Yürek diğer sakatatlara göre kalori ve yağ bakımından daha düşük değer...
Devamını Oku

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir

Orkinos balığı nasıl pişirilir, orkinos balığı ton balığı olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak boyları 5-6 metreye ağırlıkları ise 900 kiloya ulaşmaktadı...
Devamını Oku

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir, Güney Ege kıyılarında oldukça fazla bulunan gopez balığı genellikle kış mevsiminde çok daha lezzetli olan bir balık türüdür. Ya...
Devamını Oku

Kelle Nasıl Pişirilir

Kelle nasıl pişirilir, Kelle çok sık pişirilen bir yemek olmamasına rağmen kelle sevenlerinde tam bir tutkunu olduğunu söyleyebiliriz. Kelle sakatat olduğund...
Devamını Oku

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir, Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Kefa...
Devamını Oku

Havyar Nasıl Pişirilir

Havyar Nasıl Pişirilir, havyar balık yumurtasına verilen isimdir. Her balığın yumurtasına havyar denir ancak her balık yumurtası yemek için kullanılmaz. Bu h...
Devamını Oku

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir, Uskumru balığının pişirilmesi için uygulayacağımız birçok yemek tarifi vardır. Deniz ürünleri arasında yer alan uskumru balığ...
Devamını Oku

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Marmara Denizinde yılın her ayında tutulan çok hafif ve beyaz etli bir balık türü olan mercan balığının lezzetini t...
Devamını Oku

Fırında Balık Nasıl Pişirilir

Fırında Balık Nasıl Pişirilir, balıkların tamamı özellikle taze oldukları zaman hem lezzeti kat kat artar hem de daha çabuk pişer. Taze balık tüketmek sağlık...
Devamını Oku

Kaz Nasıl Pişirilir

Kaz Nasıl Pişirilir, Kaz üzerindeki tüyler temizlendikten sonra kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün olan kaz uzunlamasına ortadan ikiye parç...
Devamını Oku

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana etinin en lezzetli yerlerinden çıkarılan antrikotun az yağlı ve yumuşak yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz. Antrikot e...
Devamını Oku

Büyük Balık Nasıl Pişirilir

Büyük balık nasıl pişirilir, büyük balık pişirmenin en önemli püf noktalarından bir tanesi balığın ayıklanması ve temizlenmesidir. Balıklar temizlenmiş olara...
Devamını Oku

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir, mezgit balığı denince ülkemizde akla gelen isim Amasra'dır. Amasra mezgit tavasıyla ünlüdür. Yolu Amasra'ya düşen herkesin Mez...
Devamını Oku

Dalak Nasıl Pişirilir

Dalak Nasıl Pişirilir, Dalak en faydalı ve en çok demir deposu olan sakatat türüdür. Bu nedenle sağlık problemlerinde dalak böbrek gibi gıdaların tüketilmesi...
Devamını Oku

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, Tatlı sularda yetişen yayın balığı oldukça büyük bir balık türüdür. Yayın balığı doğru ve tarifine uygun pişirildiği takti...
Devamını Oku

Alabalık Nasıl Pişirilir

Alabalık Nasıl Pişirilir, Alabalık somon balığının en yakın akrabasıdır. Tatlı su balıkları içinde lezzetiyle en çok öne çıkan bir balık türü olduğu için en ...
Devamını Oku

Pişirme

Pişirme, gıdaların bir kısmı çiğ olarak bir kısmı da farklı şekillerde pişirilerek tüketilir. Çiğ olarak tüketimi yapılan gıdaların çok iyi bir şekilde ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024