Antrikot Nasıl Pişirilir

Antrikot Nasıl Pişirilir, pişirme önerisi olarak mutlaka herkesin kendine göre bir yöntemi vardır. Antrikotu kimi tavada, kimi ızgarada kimileri de fırında pişirerek tüketir. Ancak mükemmel bir antrikot pişirmek için bazı önemli püf noktalarına dikkat edilmesi gerekmektedir. Aksi halde ya etler suyunu bırakarak kuruyacak veya içi çiğ kalabilmektedir.
Bu yüzden pişirme aşamasında etlerin mühürlenmesi oldukça önem taşımaktadır. Eti mühürlemenin yanı sıra antrikot etin genellikle 1 parmağa yakın bir kalınlıkta dilimlenerek inceltilmiş olması da çok önemlidir. Antrikot pişirmenin püf noktalarının ne önemlisi olan mühürleme işlemidir. Eti mühürlemek için kullanacağımız tavanın mutlaka döküm veya kalın teflon tava olması çok önemlidir. Çünkü tavayı ocağa alarak boş tavadan duman çıkana kadar ısıtılması gerekmektedir. İyice kızdırılan tava içerisine alınan etler yaklaşık bir dakika kadar üzerinde incecik bir kabuklanma olacak şekilde tavada tutulmalıdır. Ardından diğer yüzü çevrilen etin alt kısmı da bir dakika kadar tavada tutularak içine etin suyu en önemlisi lezzeti de bu mühürlenme sonrasında hapsedilmiş olacaktır. Ayrıca ince ve iyice dövülmüş etlerin zamanının iyi ayarlanak kurumasına izin verilmemelidir ve ince dövülmüş etler sadece tavada pişirilerek tekrar fırına verilmemelidir. Antrikot pişirilmesinde önemli bir nokta da etlerin marine edilerek yumuşak bir hal almasını sağlamaktır. Marine içine alınıp dinlendirilen etler ızgara veya tavada lezzet açısından çok daha iyi sonuçlar verecektir.

Antrikot Pişirmek İçin Gerekli Malzemeleri

  • Kişi başı 1 tane 160-180 gram civarında dana antrikot
  • Yeteri kadar değirmende taze çekilmiş karabiber
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 çorba kaşığı sıvı yağ

Antrikot Nasıl Yapılır?


Antrikot pişirmeye ilk olarak kasaptan özellikle inceltilmiş olarak aldığımız antrikot etleri 1 saate yakın oda ısısına ulaşması için bekleterek başlayalım. Ardından verilen sürenin sonunda dana antrikotları lezzetlendirmek için ufak bir kâse içine aldığımız sıvı yağ, yeteri kadar tuz ve taze çekilmiş karabiberi harmanladıktan sonra antrikotların üzerine arkalı ünlü sürerek tatlandıralım. Soslama işlemimizde tamamlandıktan sonra döküm özellikli tava veya ızgarayı ısıtarak üzerine antrikotları yerleştirerek etin ilk olarak ilk tarafını mühürleyelim. Ardından 1-2 dakika kadar bekledikten sonra etin diğer yüzünü de ters çevirerek yine 1-2 dakika kadar tavada bekleterek mühürleme işlemini arkalı önlü tamamlamış olalım. Daha sonra mühürlenmiş etleri fırın tepsisine alarak fırınımızı 200 derecede önceden ısıtarak tepsiyi fırına alalım. Şayet antrikotu az pişmiş seviyorsanız 5-6 dakika fırında pişirin. Orta pişmiş etten hoşlanıyorsanız 7-8 dakika kadar fırında pişirebilirsiniz. Ancak ben iyice pişmiş eten hoşlanıyorum diyenler ise etleri fırında 10-12 dakika kadar pişmesini sağlayabilirler. Ardından pişen antrikot etleri fırından çıkartarak kesme tahtasına alarak 1-2 dakika kadar dinlendirdikten sonra dinlenen antrikot eti ister dilimleyerek isterseniz tüm olarak servis tabağına alarak servis yapalım.

Afiyet olsun.
19.01.2024 21:02:47
Antrikot Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Antrikot Nasıl Pişirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Antrikot Nasıl Pişirilir"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir, Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak içerisinde yapılması gereken püf noktalar barındırır. Mantılar pişirilmeden önce ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğum...
Devamını Oku

Tavşan Nasıl Pişirilir

Tavşan Nasıl Pişirilir, tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti...
Devamını Oku

Dana Yürek Nasıl Pişirilir

Dana Yürek Nasıl Pişirilir, dana yürek protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Yürek diğer sakatatlara göre kalori ve yağ bakımından daha düşük değer...
Devamını Oku

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir

Orkinos balığı nasıl pişirilir, orkinos balığı ton balığı olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak boyları 5-6 metreye ağırlıkları ise 900 kiloya ulaşmaktadı...
Devamını Oku

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir, Güney Ege kıyılarında oldukça fazla bulunan gopez balığı genellikle kış mevsiminde çok daha lezzetli olan bir balık türüdür. Ya...
Devamını Oku

Kelle Nasıl Pişirilir

Kelle nasıl pişirilir, Kelle çok sık pişirilen bir yemek olmamasına rağmen kelle sevenlerinde tam bir tutkunu olduğunu söyleyebiliriz. Kelle sakatat olduğund...
Devamını Oku

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir, Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Kefa...
Devamını Oku

Havyar Nasıl Pişirilir

Havyar Nasıl Pişirilir, havyar balık yumurtasına verilen isimdir. Her balığın yumurtasına havyar denir ancak her balık yumurtası yemek için kullanılmaz. Bu h...
Devamını Oku

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir, Uskumru balığının pişirilmesi için uygulayacağımız birçok yemek tarifi vardır. Deniz ürünleri arasında yer alan uskumru balığ...
Devamını Oku

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Marmara Denizinde yılın her ayında tutulan çok hafif ve beyaz etli bir balık türü olan mercan balığının lezzetini t...
Devamını Oku

Fırında Balık Nasıl Pişirilir

Fırında Balık Nasıl Pişirilir, balıkların tamamı özellikle taze oldukları zaman hem lezzeti kat kat artar hem de daha çabuk pişer. Taze balık tüketmek sağlık...
Devamını Oku

Kaz Nasıl Pişirilir

Kaz Nasıl Pişirilir, Kaz üzerindeki tüyler temizlendikten sonra kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün olan kaz uzunlamasına ortadan ikiye parç...
Devamını Oku

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana etinin en lezzetli yerlerinden çıkarılan antrikotun az yağlı ve yumuşak yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz. Antrikot e...
Devamını Oku

Büyük Balık Nasıl Pişirilir

Büyük balık nasıl pişirilir, büyük balık pişirmenin en önemli püf noktalarından bir tanesi balığın ayıklanması ve temizlenmesidir. Balıklar temizlenmiş olara...
Devamını Oku

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir, mezgit balığı denince ülkemizde akla gelen isim Amasra'dır. Amasra mezgit tavasıyla ünlüdür. Yolu Amasra'ya düşen herkesin Mez...
Devamını Oku

Dalak Nasıl Pişirilir

Dalak Nasıl Pişirilir, Dalak en faydalı ve en çok demir deposu olan sakatat türüdür. Bu nedenle sağlık problemlerinde dalak böbrek gibi gıdaların tüketilmesi...
Devamını Oku

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, Tatlı sularda yetişen yayın balığı oldukça büyük bir balık türüdür. Yayın balığı doğru ve tarifine uygun pişirildiği takti...
Devamını Oku

Alabalık Nasıl Pişirilir

Alabalık Nasıl Pişirilir, Alabalık somon balığının en yakın akrabasıdır. Tatlı su balıkları içinde lezzetiyle en çok öne çıkan bir balık türü olduğu için en ...
Devamını Oku

Pişirme

Pişirme, gıdaların bir kısmı çiğ olarak bir kısmı da farklı şekillerde pişirilerek tüketilir. Çiğ olarak tüketimi yapılan gıdaların çok iyi bir şekilde ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024