Brokoli Nasıl Pişirilir

Brokoli Nasıl Pişirilir, Brokoli yeşil küçük yumrular halinde çiçek demeti gibi şekli olan karnabahara benzerliği ile lahana suyunda haşlanarak yemeği salatası yapılan sebzedir. Brokoli İtalya yarım adasında yetiştirilip 20. Yüzyıl da İtalya halkının göç etmesiyle Dünya ülkelerine dağılmıştır.

Türkiye'de Bafra, Samsun bölgesinde oldukça fazla yetiştiriciliği vardır.
Brokoli halk arasında da iyi talep görmektedir özellikle içinde bulunan bol vitaminler bulunması ve besin değerinin yüksek olması nedeniyle diyette bol miktarda gönül rahatlığıyla kullanılır. Brokolide çok çeşitli yemekler, salatası yapılır. Brokolinin suyuyla elma suyu, havuç suyunu karıştırıp tüketmek içinde bol miktarda demir bulunmasıyla vücudu hastalıklara karşı dirençli ve güçlü yapar.

Brokolinin faydaları, Lif oranının yüksek olması zayıflamaya yardımcı olur, kalp sağlığına oldukça faydalıdır kalbin düzenli çalışmasını sağlar, brokoli özellikle göğüs kanseri, meme kanserinde koruyucu özelliği vardır. İçinde bulunan potasyum sayesinde sinirleri güçlendirir ve korur.

Brokolide bulunan vitaminler, Brokoli A, C, K vitamini açısında oldukça zengindir. İçerisinde bol miktarda folik asit, demir, kalsiyum, potasyum, selenyum ve yüksek miktarda lif bulunur. Brokolide Antioksidan çok bulunması nedeniyle kanser hastalığına karşı koruyucu bir sebzedir. Brokoli cildin sağlığı ve yazın aldığı radyasyon ışınlarının zararlarında korur.
Brokolinin içerisinde bol miktarda A, C, E vitamini, lif oranının yüksek oluşu besleyici ve hastalıklara karşı koruyucu besin kaynağıdır.

Kremalı brokoli çorbası, Kremalı brokoli çorbası kış aylarının içerisinde bol vitamin içeren lezzetli besin değeri yüksek sağlık açısında çok faydalı bir çorbadır. Brokoli çorbası tadı vitamini ve lezzetiyle çocuklarda severek yerler.

Malzemeleri

  • Yarım kilo taze brokoli
  • 1,5 yemek kaşığı ter yağı
  • 2,5 su bardağı süt.
  • 1,5 yemek kaşığı un
  • 2,5 yemek kaşığı krema
  • 2 adet havuç. 2 adet patates ve 2 adet kuru soğan
  • Tuz, karabiber

Çorba nasıl yapılır?


Brokolileri temizleyip iyice yıkadıktan sonra küçük küçük doğrayın, patatesi, havucu ve soğanı temizleyip doğrayın tencereye tereyağını koyup eritin içine unu ekleyip karıştırarak kavurun. Hafif pembeleşen unu sütle karıştırarak sıvı hale getirin kaynamaya bırakın kaynamaya başlayan sütün içine krema hariç tüm malzemeleri ekleyip kaynamasını bekleyin. Kaynamaya başlayan çorbanın altını kısarak sebzelerin pişmesini bekleyin. 25-30 dakika kaynayan çorbanın malzemelerinin piştiğini anlayınca ocağı kapatın. Çorbaya kremayı ekleyip el karıştırıcı ile malzemeleri çekin pürüzsüz bir kıvama gelince sıcak olarak servis yapın.

Afiyet olsun.
20.01.2024 11:49:06
Brokoli Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Brokoli Nasıl Pişirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Brokoli Nasıl Pişirilir"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir, Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak içerisinde yapılması gereken püf noktalar barındırır. Mantılar pişirilmeden önce ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğum...
Devamını Oku

Tavşan Nasıl Pişirilir

Tavşan Nasıl Pişirilir, tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti...
Devamını Oku

Dana Yürek Nasıl Pişirilir

Dana Yürek Nasıl Pişirilir, dana yürek protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Yürek diğer sakatatlara göre kalori ve yağ bakımından daha düşük değer...
Devamını Oku

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir

Orkinos balığı nasıl pişirilir, orkinos balığı ton balığı olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak boyları 5-6 metreye ağırlıkları ise 900 kiloya ulaşmaktadı...
Devamını Oku

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir, Güney Ege kıyılarında oldukça fazla bulunan gopez balığı genellikle kış mevsiminde çok daha lezzetli olan bir balık türüdür. Ya...
Devamını Oku

Kelle Nasıl Pişirilir

Kelle nasıl pişirilir, Kelle çok sık pişirilen bir yemek olmamasına rağmen kelle sevenlerinde tam bir tutkunu olduğunu söyleyebiliriz. Kelle sakatat olduğund...
Devamını Oku

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir, Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Kefa...
Devamını Oku

Havyar Nasıl Pişirilir

Havyar Nasıl Pişirilir, havyar balık yumurtasına verilen isimdir. Her balığın yumurtasına havyar denir ancak her balık yumurtası yemek için kullanılmaz. Bu h...
Devamını Oku

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir, Uskumru balığının pişirilmesi için uygulayacağımız birçok yemek tarifi vardır. Deniz ürünleri arasında yer alan uskumru balığ...
Devamını Oku

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Marmara Denizinde yılın her ayında tutulan çok hafif ve beyaz etli bir balık türü olan mercan balığının lezzetini t...
Devamını Oku

Fırında Balık Nasıl Pişirilir

Fırında Balık Nasıl Pişirilir, balıkların tamamı özellikle taze oldukları zaman hem lezzeti kat kat artar hem de daha çabuk pişer. Taze balık tüketmek sağlık...
Devamını Oku

Kaz Nasıl Pişirilir

Kaz Nasıl Pişirilir, Kaz üzerindeki tüyler temizlendikten sonra kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün olan kaz uzunlamasına ortadan ikiye parç...
Devamını Oku

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana etinin en lezzetli yerlerinden çıkarılan antrikotun az yağlı ve yumuşak yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz. Antrikot e...
Devamını Oku

Büyük Balık Nasıl Pişirilir

Büyük balık nasıl pişirilir, büyük balık pişirmenin en önemli püf noktalarından bir tanesi balığın ayıklanması ve temizlenmesidir. Balıklar temizlenmiş olara...
Devamını Oku

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir, mezgit balığı denince ülkemizde akla gelen isim Amasra'dır. Amasra mezgit tavasıyla ünlüdür. Yolu Amasra'ya düşen herkesin Mez...
Devamını Oku

Dalak Nasıl Pişirilir

Dalak Nasıl Pişirilir, Dalak en faydalı ve en çok demir deposu olan sakatat türüdür. Bu nedenle sağlık problemlerinde dalak böbrek gibi gıdaların tüketilmesi...
Devamını Oku

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, Tatlı sularda yetişen yayın balığı oldukça büyük bir balık türüdür. Yayın balığı doğru ve tarifine uygun pişirildiği takti...
Devamını Oku

Alabalık Nasıl Pişirilir

Alabalık Nasıl Pişirilir, Alabalık somon balığının en yakın akrabasıdır. Tatlı su balıkları içinde lezzetiyle en çok öne çıkan bir balık türü olduğu için en ...
Devamını Oku

Pişirme

Pişirme, gıdaların bir kısmı çiğ olarak bir kısmı da farklı şekillerde pişirilerek tüketilir. Çiğ olarak tüketimi yapılan gıdaların çok iyi bir şekilde ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024