Bütün Tavuk Fırında Nasıl Pişirilir

Bütün Tavuk Fırında Nasıl Pişirilir, Tavuk eti yağsız, protein bakımından zengin olduğu için hazmı çok kolaydır. Kalori değeri düşüktür. O nedenle diyet yapanlar dahil herkesin yemek seçiminde tercih ettiği bir et türüdür. Tavuğun birçok pişirilme seçeneği vardır. Fakat her satın alınan ve pişirilen tavuk aynı lezzette ve yumuşaklıkta olmaz.
Bu nedenle tavuk satın alırken ve pişirirken dikkat edilmesi gereken bazı püf noktaları vardır.

Fırında pişirilecek tavuk yağlı olmalıdır. Tavuk satın alırken genç ve körpe olanları tercih edilmelidir. Bunu anlamak için de tavuğun ayaklarındaki pulların parlak ve ince olması gerekir. Tavuk seçimi yapıldıktan sonra tüylerinden kurutulmak için önce ocakta tütsülenir. Tütsülenen tavuk daha sonra iyice yıkanmalı temizlenmelidir. Temizlenen tavuğun karnına birkaç diş sarımsak ve defne yaprağı konularak yaklaşık 15-20 dakika kadar ön haşlama yapılmalıdır. Haşlama suyuna tane karabiber de eklenebilir. Tavuğun kaynatılırken diriliğini kaybetmemesine özen gösterilmelidir. Tavuğun lezzetli olması için, bir kabın içerisinde 3 yemek kaşığı yoğurt, bir yemek kaşığı biber salçası, tuz, biraz zeytinyağı ve biraz da kırmızı pul biber konularak iyice karıştırılmalıdır.

Tavuk hazırlanan karışıma iyice bulanarak buzdolabında 1 saat kadar bekletilmelidir. Fırında tavuk pişirirken tercih edilen fırın kabı tavuk büyüklüğünde olmalıdır. Ayrıca fırında tavuk pişirirken tavuğa lezzet katması için fırın kabına sebze de eklenebilir.
Ortadan dörde bölünmüş birkaç kuru soğan, yuvarlak olarak doğranmış patates ve iri küpler halince doğranmış havuç kullanılabilir. Bu sebzeler fırın kabı içerisinde biraz zeytinyağı, tuz, kekik ve birkaç defne yaprağı ile harmanlanır. Fırın kabının altına yerleştirilir ve üzerine soslanmış tavuk konularak da fırınlanabilir. 200 derecelik fırında 50-55 dakika pişirilmelidir. Daha sonra fırın ısısı 150 dereceye düşürülerek 15-20 dakika daha pişirme işlemine devam edilmelidir. Fırın kabına alınan tavuk fırında pişerken kurumaması için yarı pişirme süresini doldurduğunda diğer yüzüne çevrilmelidir. Aynı zamanda butların da birbiri üzerine çapraz gelecek şekilde fırın kabına konmalıdır. Tavuğun nar gibi kızarması için, pişmesine yakın fırından çıkararak üzerine yumuşak margarin sürülmelidir. Fırından çıkarılan tavuk folyo kağıdına sarılarak servis ediline kadar yumuşacık kalması sağlanır.
19.01.2024 09:21:30
Bütün Tavuk Fırında Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Bütün Tavuk Fırında Nasıl Pişirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Bütün Tavuk Fırında Nasıl Pişirilir"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir, Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak içerisinde yapılması gereken püf noktalar barındırır. Mantılar pişirilmeden önce ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğum...
Devamını Oku

Tavşan Nasıl Pişirilir

Tavşan Nasıl Pişirilir, tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti...
Devamını Oku

Dana Yürek Nasıl Pişirilir

Dana Yürek Nasıl Pişirilir, dana yürek protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Yürek diğer sakatatlara göre kalori ve yağ bakımından daha düşük değer...
Devamını Oku

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir

Orkinos balığı nasıl pişirilir, orkinos balığı ton balığı olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak boyları 5-6 metreye ağırlıkları ise 900 kiloya ulaşmaktadı...
Devamını Oku

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir, Güney Ege kıyılarında oldukça fazla bulunan gopez balığı genellikle kış mevsiminde çok daha lezzetli olan bir balık türüdür. Ya...
Devamını Oku

Kelle Nasıl Pişirilir

Kelle nasıl pişirilir, Kelle çok sık pişirilen bir yemek olmamasına rağmen kelle sevenlerinde tam bir tutkunu olduğunu söyleyebiliriz. Kelle sakatat olduğund...
Devamını Oku

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir, Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Kefa...
Devamını Oku

Havyar Nasıl Pişirilir

Havyar Nasıl Pişirilir, havyar balık yumurtasına verilen isimdir. Her balığın yumurtasına havyar denir ancak her balık yumurtası yemek için kullanılmaz. Bu h...
Devamını Oku

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir, Uskumru balığının pişirilmesi için uygulayacağımız birçok yemek tarifi vardır. Deniz ürünleri arasında yer alan uskumru balığ...
Devamını Oku

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Marmara Denizinde yılın her ayında tutulan çok hafif ve beyaz etli bir balık türü olan mercan balığının lezzetini t...
Devamını Oku

Fırında Balık Nasıl Pişirilir

Fırında Balık Nasıl Pişirilir, balıkların tamamı özellikle taze oldukları zaman hem lezzeti kat kat artar hem de daha çabuk pişer. Taze balık tüketmek sağlık...
Devamını Oku

Kaz Nasıl Pişirilir

Kaz Nasıl Pişirilir, Kaz üzerindeki tüyler temizlendikten sonra kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün olan kaz uzunlamasına ortadan ikiye parç...
Devamını Oku

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana etinin en lezzetli yerlerinden çıkarılan antrikotun az yağlı ve yumuşak yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz. Antrikot e...
Devamını Oku

Büyük Balık Nasıl Pişirilir

Büyük balık nasıl pişirilir, büyük balık pişirmenin en önemli püf noktalarından bir tanesi balığın ayıklanması ve temizlenmesidir. Balıklar temizlenmiş olara...
Devamını Oku

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir, mezgit balığı denince ülkemizde akla gelen isim Amasra'dır. Amasra mezgit tavasıyla ünlüdür. Yolu Amasra'ya düşen herkesin Mez...
Devamını Oku

Dalak Nasıl Pişirilir

Dalak Nasıl Pişirilir, Dalak en faydalı ve en çok demir deposu olan sakatat türüdür. Bu nedenle sağlık problemlerinde dalak böbrek gibi gıdaların tüketilmesi...
Devamını Oku

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, Tatlı sularda yetişen yayın balığı oldukça büyük bir balık türüdür. Yayın balığı doğru ve tarifine uygun pişirildiği takti...
Devamını Oku

Alabalık Nasıl Pişirilir

Alabalık Nasıl Pişirilir, Alabalık somon balığının en yakın akrabasıdır. Tatlı su balıkları içinde lezzetiyle en çok öne çıkan bir balık türü olduğu için en ...
Devamını Oku

Pişirme

Pişirme, gıdaların bir kısmı çiğ olarak bir kısmı da farklı şekillerde pişirilerek tüketilir. Çiğ olarak tüketimi yapılan gıdaların çok iyi bir şekilde ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024