Cupra Balık Nasıl Pişirilir

Cupra Balık Nasıl Pişirilir, cupra antik çağlardan günümüze kadar sevilerek tüketilen bir Akdeniz balığı türüdür. Akdeniz ve Ege bölgesinde sık bir şekilde rastlanmaktadır. Bununla beraber Marmara denizinde de seyrek bir şekilde rastlandığı görünmüştür. Boyu yaklaşık olarak 25-30 santim arasında değişirken ağırlığı da yarım kilogram ile 3 kilogram arasında değişmektedir.
Yaz aylarında sığ yerleri tercih ederken, kış aylarına doğru 30-40 metre derinliklerde yaşam sürdürmeyi tercih etmektedirler. Balıkların tümü dişi bir şekilde doğar 3-4 yaşlarına geldikleri vakit cupra balıkları erkekleşir. Cupra balığı özellikle kış aylarında tercih edilen ve hemen hemen her balıkçıdan tedarik edebileceğimiz bir balık türüdür. Cupra balığı nasıl pişirilir, nasıl tüketilir hep birlikte öğrenelim. Balıkları ayıklanmış ve temizlenmiş, iyice yıkanmış bir şekilde almanız size oldukça fazla zaman kazandırmaktadır. Bu fazla zor olmayan tarifi hep birlikte yapalım. Yapım işlemine başlayan ev hanımlarına şimdiden kolay gelsin.

Cupra Balığı Pişirmek İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 3 adet orta büyüklükte Cupra Balığı
  • 150 gram civarı tereyağı
  • 3-4 diş sarımsak
  • 2 çorba kaşığı tuz
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 çorba kaşığı kekik
  • 1 çorba kaşığı kadar karabiber
  • 1 tabak kadar un
  • 1 demet maydanoz
  • 3 adet orta büyüklükte kuru soğan
  • 1 adet limon

Cupra Balığı Nasıl Pişirilir?


Eğer balıklarımızı aldığımız yerde temizleme işlemini yaptırmadıysak baş kısımlarını kesip, karın kısmından kuyruğu doğru kesip içini temizleyelim.
Ardından güzel bir şekilde yıkayıp suyunu süzebilmek için bir süre bekleyelim. Bu bekleme esnasında hem zaman kaybetmemek hem de yemeği erken yapabilmek adına sarımsaklarımızı ezelim. Ezmiş olduğumuz sarımsakların üzerine kekik, karabiber, tuz ve az bir miktarda zeytinyağını ekleyip hepsini birlikte karıştıralım. Bir süre karıştırdıktan sonra bu karışımı cupra balığının içerisine sürelim. Yaptıktan sonra eğer imkân varsa bir gece kadar buzbolabında bekletin. Ertesi gün bir orta büyüklükte tavanın içerisine tereyağı koyup kısık ateşte eritelim. Tereyağı tamamen eridikten sonra cupraları geniş bir tabağın içerisine koymuş olduğumuz una bulayarak tavada yüksek dereceli ateşte önlü arkalı bir şekilde kızartalım.

Bu kızartmış olduğumuz balıkları kâğıt havlu serili bir tepsiye alarak üzerinde olan fazla yağları bırakması sağlanır. Çupra balığını servis bakımından hoş bir vaziyete getirebilmek için kuru soğanları halka şeklinde doğrayıp tuz ile ovaladıktan sonra süzülmesi için yıkayalım. Maydanozları ince bir şekilde doğrayalım ve süzdüğümüz soğanlarla karıştıralım. Her tarafına yayılacak bir şekilde bol miktarda limon suyu dökelim. Ev hanımlarının tercihine bağlı olarak az bir miktar da zeytinyağı dökerek karıştıralım. Tüm bu yaptığımız karışımı da servis tabağına güzelce yayarak cupra balıklarını tam ortaya yerleştirelim. Kolları sıvayarak bu yemeği yapan ev hanımlarının ellerine sağlık afiyet olsun.
19.01.2024 23:07:09
Cupra Balık Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Cupra Balık Nasıl Pişirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Cupra Balık Nasıl Pişirilir"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir, Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak içerisinde yapılması gereken püf noktalar barındırır. Mantılar pişirilmeden önce ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğum...
Devamını Oku

Tavşan Nasıl Pişirilir

Tavşan Nasıl Pişirilir, tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti...
Devamını Oku

Dana Yürek Nasıl Pişirilir

Dana Yürek Nasıl Pişirilir, dana yürek protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Yürek diğer sakatatlara göre kalori ve yağ bakımından daha düşük değer...
Devamını Oku

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir

Orkinos balığı nasıl pişirilir, orkinos balığı ton balığı olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak boyları 5-6 metreye ağırlıkları ise 900 kiloya ulaşmaktadı...
Devamını Oku

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir, Güney Ege kıyılarında oldukça fazla bulunan gopez balığı genellikle kış mevsiminde çok daha lezzetli olan bir balık türüdür. Ya...
Devamını Oku

Kelle Nasıl Pişirilir

Kelle nasıl pişirilir, Kelle çok sık pişirilen bir yemek olmamasına rağmen kelle sevenlerinde tam bir tutkunu olduğunu söyleyebiliriz. Kelle sakatat olduğund...
Devamını Oku

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir, Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Kefa...
Devamını Oku

Havyar Nasıl Pişirilir

Havyar Nasıl Pişirilir, havyar balık yumurtasına verilen isimdir. Her balığın yumurtasına havyar denir ancak her balık yumurtası yemek için kullanılmaz. Bu h...
Devamını Oku

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir, Uskumru balığının pişirilmesi için uygulayacağımız birçok yemek tarifi vardır. Deniz ürünleri arasında yer alan uskumru balığ...
Devamını Oku

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Marmara Denizinde yılın her ayında tutulan çok hafif ve beyaz etli bir balık türü olan mercan balığının lezzetini t...
Devamını Oku

Fırında Balık Nasıl Pişirilir

Fırında Balık Nasıl Pişirilir, balıkların tamamı özellikle taze oldukları zaman hem lezzeti kat kat artar hem de daha çabuk pişer. Taze balık tüketmek sağlık...
Devamını Oku

Kaz Nasıl Pişirilir

Kaz Nasıl Pişirilir, Kaz üzerindeki tüyler temizlendikten sonra kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün olan kaz uzunlamasına ortadan ikiye parç...
Devamını Oku

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana etinin en lezzetli yerlerinden çıkarılan antrikotun az yağlı ve yumuşak yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz. Antrikot e...
Devamını Oku

Büyük Balık Nasıl Pişirilir

Büyük balık nasıl pişirilir, büyük balık pişirmenin en önemli püf noktalarından bir tanesi balığın ayıklanması ve temizlenmesidir. Balıklar temizlenmiş olara...
Devamını Oku

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir, mezgit balığı denince ülkemizde akla gelen isim Amasra'dır. Amasra mezgit tavasıyla ünlüdür. Yolu Amasra'ya düşen herkesin Mez...
Devamını Oku

Dalak Nasıl Pişirilir

Dalak Nasıl Pişirilir, Dalak en faydalı ve en çok demir deposu olan sakatat türüdür. Bu nedenle sağlık problemlerinde dalak böbrek gibi gıdaların tüketilmesi...
Devamını Oku

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, Tatlı sularda yetişen yayın balığı oldukça büyük bir balık türüdür. Yayın balığı doğru ve tarifine uygun pişirildiği takti...
Devamını Oku

Alabalık Nasıl Pişirilir

Alabalık Nasıl Pişirilir, Alabalık somon balığının en yakın akrabasıdır. Tatlı su balıkları içinde lezzetiyle en çok öne çıkan bir balık türü olduğu için en ...
Devamını Oku

Pişirme

Pişirme, gıdaların bir kısmı çiğ olarak bir kısmı da farklı şekillerde pişirilerek tüketilir. Çiğ olarak tüketimi yapılan gıdaların çok iyi bir şekilde ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024