Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir, Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak içerisinde yapılması gereken püf noktalar barındırır. Mantılar pişirilmeden önce buzluktan çıkartılmalı beş dakika bekletilmelidir.

Donmuş mantı pişirmek için gerekli olan malzemelerimiz şöyledir

  • Bir paket donmuş mantı
  • Üç litre su
  • Bir çay bardağı sıvı yağ
  • Bir tatlı kaşığı tuz
  • Bir çorba kaşığı domates salçası
  • Bir çorba kaşığı biber salçası
  • Bir kâse yoğurt
  • Bir diş sarımsak
  • Bir tatlı kaşığı pul biber
  • Bir tatlı kaşığı sumak
Öncelikli olarak donmuş mantı pişirmek için tencerenin içerisine suyu ilave edip kaynaması için bekleriz.
Su kaynadığı zaman içerisine bir tatlı kaşığı tuzu ilave edip, donmuş mantıyı süzgeç yardımıyla yıkayarak; suyundan arındırıp, kaynayan suyun içerisine bırakırız. Mantıyı yıkamadaki amaç mantının buzdolabından çıktığı için yıkayarak soğukluğunu gidermektir. Böylece mantının kaynama süresini kısaltmış oluruz. Bir de yıkayarak mantının suyunun daha duru olması sağlanarak; yapışmasının önüne geçilmiş olur. Ayrıca yapışmaması için bir tatlı kaşığı kaynayan suya sıvı yağ ilave ederek mantının birbirine yapışmasını engelleriz. Tencereye attığımız mantıyı karıştırarak dibine tutmasını engelleriz.

Mantı harlı ateşte kaynarken diğer tarafta salça sosunu hazırlarız. Küçük bir tavanın içerisine sıvı yağ ilave edip ocağın altını yakarız.
Sıvı yağ ısındığı zaman içerisine domates salçası ve biber salçasını ilave ederek, karıştırırız. Salça sonu inceltmek için içerisine bir çay bardağı su ilave ederiz ve iyice kaynadıktan sonra salça sosunun altını kapatırız. Diğer taraftan kaynayan mantıları ara sıra karıştırarak, dibine tutmasına engel oluruz.

Şimdi ise mantının yoğurdunu hazırlayalım. Bir kâse yoğurdun içerisine bir diş sarımsağı ezerek; üstüne de bir tutam tuz ilave edip, iyice çırpalım. İçerisinde bulunan topaklanmalar gidene kadar çırpma işlemine devam edelim. Yoğurt kıvamlı ise biraz su katıp inceltelim. Sarımsaklı yoğurdu da hazırlayıp, salçalı sos ile ayrı ayrı servis tabağına koyalım. Diğer taraftan kaynayan mantı pişti mi diye kontrol etmek için içerisinden bir tane alıp soğuk suya tutarak; kontrol edelim. Pişme süresi yaklaşık olarak on dakika olan dondurulmuş mantıyı ocaktan alıp; üzerine soğuk su ekleyerek; bir dakika bekletelim. Daha sonra fazla suyunu süzelim. İsteğe göre sulu ya da susuz olarak mantıyı süzdükten sonra güzel bir servis tabağına iki kepçe mantı koyup servise hazır edelim. Servis tabağında bulunan mantının üzerine öncelikli olarak sarımsaklı yoğurttan her tarafını kaplayacak şekilde dökelim. Daha sonra şık bir sunum elde etmek için üzerinin belirli bölgelerine salça sosundan ilave edip; isteğe bağlı olarak üzerine pul biber ve sumak ile süsleyip; servis edelim. Dondurulmuş mantı servise hazırdır.

Afiyet olsun.
19.01.2024 01:06:40
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

1 Yorum Yapılmış "Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir"
Kullanilan dile bakin... yazik bir de site aacmissiniz konu falan paylasiyorsunuz. Sadece kadinlar mi yemek yapiyor? Yemek yapmayi neden kadinlarin isi olarak goruyorsunuz? Eril diliniz batsin.
Sefa . 14.12.2020 15:42:51

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğum...
Devamını Oku

Tavşan Nasıl Pişirilir

Tavşan Nasıl Pişirilir, tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti...
Devamını Oku

Dana Yürek Nasıl Pişirilir

Dana Yürek Nasıl Pişirilir, dana yürek protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Yürek diğer sakatatlara göre kalori ve yağ bakımından daha düşük değer...
Devamını Oku

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir

Orkinos balığı nasıl pişirilir, orkinos balığı ton balığı olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak boyları 5-6 metreye ağırlıkları ise 900 kiloya ulaşmaktadı...
Devamını Oku

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir, Güney Ege kıyılarında oldukça fazla bulunan gopez balığı genellikle kış mevsiminde çok daha lezzetli olan bir balık türüdür. Ya...
Devamını Oku

Kelle Nasıl Pişirilir

Kelle nasıl pişirilir, Kelle çok sık pişirilen bir yemek olmamasına rağmen kelle sevenlerinde tam bir tutkunu olduğunu söyleyebiliriz. Kelle sakatat olduğund...
Devamını Oku

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir, Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Kefa...
Devamını Oku

Havyar Nasıl Pişirilir

Havyar Nasıl Pişirilir, havyar balık yumurtasına verilen isimdir. Her balığın yumurtasına havyar denir ancak her balık yumurtası yemek için kullanılmaz. Bu h...
Devamını Oku

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir, Uskumru balığının pişirilmesi için uygulayacağımız birçok yemek tarifi vardır. Deniz ürünleri arasında yer alan uskumru balığ...
Devamını Oku

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Marmara Denizinde yılın her ayında tutulan çok hafif ve beyaz etli bir balık türü olan mercan balığının lezzetini t...
Devamını Oku

Fırında Balık Nasıl Pişirilir

Fırında Balık Nasıl Pişirilir, balıkların tamamı özellikle taze oldukları zaman hem lezzeti kat kat artar hem de daha çabuk pişer. Taze balık tüketmek sağlık...
Devamını Oku

Kaz Nasıl Pişirilir

Kaz Nasıl Pişirilir, Kaz üzerindeki tüyler temizlendikten sonra kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün olan kaz uzunlamasına ortadan ikiye parç...
Devamını Oku

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana etinin en lezzetli yerlerinden çıkarılan antrikotun az yağlı ve yumuşak yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz. Antrikot e...
Devamını Oku

Büyük Balık Nasıl Pişirilir

Büyük balık nasıl pişirilir, büyük balık pişirmenin en önemli püf noktalarından bir tanesi balığın ayıklanması ve temizlenmesidir. Balıklar temizlenmiş olara...
Devamını Oku

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir, mezgit balığı denince ülkemizde akla gelen isim Amasra'dır. Amasra mezgit tavasıyla ünlüdür. Yolu Amasra'ya düşen herkesin Mez...
Devamını Oku

Dalak Nasıl Pişirilir

Dalak Nasıl Pişirilir, Dalak en faydalı ve en çok demir deposu olan sakatat türüdür. Bu nedenle sağlık problemlerinde dalak böbrek gibi gıdaların tüketilmesi...
Devamını Oku

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, Tatlı sularda yetişen yayın balığı oldukça büyük bir balık türüdür. Yayın balığı doğru ve tarifine uygun pişirildiği takti...
Devamını Oku

Alabalık Nasıl Pişirilir

Alabalık Nasıl Pişirilir, Alabalık somon balığının en yakın akrabasıdır. Tatlı su balıkları içinde lezzetiyle en çok öne çıkan bir balık türü olduğu için en ...
Devamını Oku

Pişirme

Pişirme, gıdaların bir kısmı çiğ olarak bir kısmı da farklı şekillerde pişirilerek tüketilir. Çiğ olarak tüketimi yapılan gıdaların çok iyi bir şekilde ...
Devamını Oku

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana sırtı 3 kısımdan oluşur. En önde gerdan, devamında antrikot, kuyruğa yakın kısmında ise kontrfile ve bonfile bulunmakt...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024