Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana sırtı 3 kısımdan oluşur. En önde gerdan, devamında antrikot, kuyruğa yakın kısmında ise kontrfile ve bonfile bulunmaktadır. Antrikot, dananın sırtından çıkartılan, içi yağ tutmuş bir et türüdür. Eğer dana büyükse kemiksiz olarak dilimlenir ve antrikot adını alır. 400 kiloluk bir danadan 4 kilo antrikot çıkmaktadır.
Antrikotun en kıymetlisi yumuşak, bol yağlı ve dinlenmiş olanıdır.

Fırında antrikot pişirilmeden önce soslanmalı


İyi bir antrikot yemek için etin bir parmak kalınlığında yaklaşık olarak 2-3 cm kalınlığında kestirilmiş ve dövülmemiş olması gerekir. Öncelikle etin mutlaka oda sıcaklığında olması gerekiyor. Oda sıcaklığına getirilen etin lezzetli olması için iyi terbiye edilmesi de önemlidir. Uygun bir kaba 1 yemek kaşığı soya sosu, 5 yemek kaşığı zeytinyağı, yarım yemek kaşığı kekik, yarım tatlı kaşığı kırmızı pul biber ve birkaç rendelenmiş sarımsak konulur. Etler hazırlanan bu sosa iyice bulanır. Sosa bulanan etler streç film ile kaplanarak 1,5-2 saat arası dinlendirilir.

Fırında antrikot önce mühürlemeli


Antrikotun fırında pişirilmeden önce döküm tavada mühürlenmesi gerekir. Çok kızgın tavaya birkaç damla zeytinyağı damlatarak etler kızgın yağın üzerine yerleştirilir. Etin bir yüzü yaklaşık 2-3 dakika renk değiştirince diğer yüzü çevrilir ve aynı işlem tekrarlanır. Bu işlemler sırasında ateşin altı hiç kısılmaz. Bu işleme mühürleme işlemi denir.
Mühürleme işleminin amacı etin suyunu içinde hapsetmesi ve lezzetini kaybetmemesidir. Etin mühürlenirken zedelenmemesi, çatalla delinmemesi gerekir. Çatalın oluşturduğu deliklerden etin içindeki su kaybedilir, o nedenle çatal kullanımı tercih edilmez. Eğer etin için biraz pembe olması isteniyorsa mühürleme süresi biraz daha kısaltabilir. Eğer etin kırmızı olması isteniyorsa 1-2 dakika yeterli olacaktır. Et tavadan alındığında biraz daha yağ ilave edilerek halka şeklinde doğranmış soğanlar tavaya atılır. Biraz pişirildikten sonra iri parçalar halinde doğranmış patates ve havuç halkalar ilave edilir. Son olarak iri halkalar halinde doğranmış sivri biberler ilave edilir. Tüm malzemeler tavada defne yaprağı ve sarımsak eklenerek iyice harmanlanır. Et tepsinin ortasına yerleştirilir ve tüm sebzeler etin etrafına serpiştirilir. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında yaklaşık 40-45 dakika pişirilir. Etin pişip pişmediğini mühürleme işleminde olduğu gibi et fırındayken de çatal yardımıyla kontrol etmemek gerekir. Fırından çıkarılan antrikot üzerine çok az tereyağı sürülerek dinlenmeye bırakılır. İçini çeken et sebzelerle birlikte servis tabağına alınarak sunumu yapılır.
19.01.2024 22:21:11
Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir, Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak içerisinde yapılması gereken püf noktalar barındırır. Mantılar pişirilmeden önce ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğum...
Devamını Oku

Tavşan Nasıl Pişirilir

Tavşan Nasıl Pişirilir, tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti...
Devamını Oku

Dana Yürek Nasıl Pişirilir

Dana Yürek Nasıl Pişirilir, dana yürek protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Yürek diğer sakatatlara göre kalori ve yağ bakımından daha düşük değer...
Devamını Oku

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir

Orkinos balığı nasıl pişirilir, orkinos balığı ton balığı olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak boyları 5-6 metreye ağırlıkları ise 900 kiloya ulaşmaktadı...
Devamını Oku

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir, Güney Ege kıyılarında oldukça fazla bulunan gopez balığı genellikle kış mevsiminde çok daha lezzetli olan bir balık türüdür. Ya...
Devamını Oku

Kelle Nasıl Pişirilir

Kelle nasıl pişirilir, Kelle çok sık pişirilen bir yemek olmamasına rağmen kelle sevenlerinde tam bir tutkunu olduğunu söyleyebiliriz. Kelle sakatat olduğund...
Devamını Oku

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir, Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Kefa...
Devamını Oku

Havyar Nasıl Pişirilir

Havyar Nasıl Pişirilir, havyar balık yumurtasına verilen isimdir. Her balığın yumurtasına havyar denir ancak her balık yumurtası yemek için kullanılmaz. Bu h...
Devamını Oku

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir, Uskumru balığının pişirilmesi için uygulayacağımız birçok yemek tarifi vardır. Deniz ürünleri arasında yer alan uskumru balığ...
Devamını Oku

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Marmara Denizinde yılın her ayında tutulan çok hafif ve beyaz etli bir balık türü olan mercan balığının lezzetini t...
Devamını Oku

Fırında Balık Nasıl Pişirilir

Fırında Balık Nasıl Pişirilir, balıkların tamamı özellikle taze oldukları zaman hem lezzeti kat kat artar hem de daha çabuk pişer. Taze balık tüketmek sağlık...
Devamını Oku

Kaz Nasıl Pişirilir

Kaz Nasıl Pişirilir, Kaz üzerindeki tüyler temizlendikten sonra kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün olan kaz uzunlamasına ortadan ikiye parç...
Devamını Oku

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana etinin en lezzetli yerlerinden çıkarılan antrikotun az yağlı ve yumuşak yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz. Antrikot e...
Devamını Oku

Büyük Balık Nasıl Pişirilir

Büyük balık nasıl pişirilir, büyük balık pişirmenin en önemli püf noktalarından bir tanesi balığın ayıklanması ve temizlenmesidir. Balıklar temizlenmiş olara...
Devamını Oku

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir, mezgit balığı denince ülkemizde akla gelen isim Amasra'dır. Amasra mezgit tavasıyla ünlüdür. Yolu Amasra'ya düşen herkesin Mez...
Devamını Oku

Dalak Nasıl Pişirilir

Dalak Nasıl Pişirilir, Dalak en faydalı ve en çok demir deposu olan sakatat türüdür. Bu nedenle sağlık problemlerinde dalak böbrek gibi gıdaların tüketilmesi...
Devamını Oku

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, Tatlı sularda yetişen yayın balığı oldukça büyük bir balık türüdür. Yayın balığı doğru ve tarifine uygun pişirildiği takti...
Devamını Oku

Alabalık Nasıl Pişirilir

Alabalık Nasıl Pişirilir, Alabalık somon balığının en yakın akrabasıdır. Tatlı su balıkları içinde lezzetiyle en çok öne çıkan bir balık türü olduğu için en ...
Devamını Oku

Pişirme

Pişirme, gıdaların bir kısmı çiğ olarak bir kısmı da farklı şekillerde pişirilerek tüketilir. Çiğ olarak tüketimi yapılan gıdaların çok iyi bir şekilde ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024