Fırında Balık Nasıl Pişirilir

Fırında Balık Nasıl Pişirilir, balıkların tamamı özellikle taze oldukları zaman hem lezzeti kat kat artar hem de daha çabuk pişer. Taze balık tüketmek sağlık bakımında da oldukça önem taşımaktadır. Genel olarak hemen hemen tüm balık çeşitleri kızartılarak, mangalda veya fırında pişirilerek hazırlanmaktadır. Ancak son zamanlar da evlerde kokusundan dolayı balık pişirmemek moda haline geldiğinden dolayı bayanların tercihi daha çok balıkları ya fırına vermek veya dışarıda balık kızartma evi olarak adlandırılan iş yerlerinde pişirilerek evlere servis yapılmasıdır.
Özellikle kış aylarının vazgeçilmez yemekleri arasında sıklıkla tüketilen balık eşliğinde mükemmel bir mevsim salatasına da kimse hayır diyemez. Balık pişirme şekilleri arasında fırında pişirilen balığın lezzetini buğulama ve kızarma olarak pişirilen balık vermemektedir. Bun yüzden fırınlanarak pişirilen balık orta yaş ve üstü kişiler tarafından da kalp sağlığı, kolesterol ve yüksek tansiyon yönünden rahatsız olan kişiler tarafında da oldukça faydalı olacaktır. Çünkü fırında pişirilen balık çok daha az yağ içermektedir. Sizlerde özellikle haftada bir gün kendiniz ve sevdikleriniz için balık günü yaparak balığın insan sağlığına sağlamış olduğu faydalarından yararlanmış olurken hem de leziz bir fırında balık ziyafeti düzenlemiş olursunuz.

Fırında Balık İçin Gerekli Malzemeleri

  • 4 adet iri boy levrek balığı
  • 3-4 adet orta irilikte patates
  • 2-3 adet orta i
    rilikte domates
  • 5-6 adet yeşil sivri biber
  • 2 adet orta irilikte kuru soğan
  • 3-4 adet defne yaprağı
  • 4-5 diş sarımsak
  • 1 çay bardağı kadar sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı silme karabiber
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kırmızı pul biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 adet limon
  • Yeteri kadar tuz

Fırında Balık Nasıl Yapılır?


Fırında balık pişirmeye ilk olarak güzelce temizlenmiş balıkları bol su altında iyice yıkadıktan sonra sularının süzülmesi için bir süzgeç içine alarak başlayalım. Ardından 3-4 adet patates, 2 adet kuru soğan ve domateslerin kabuklarını soyarak yarım ay şeklinde dilimleyerek bir kenarda bekletelim. Ardında fırında balık sosu için çukur ve geniş bir kâseye ilave ettiğimiz 1 çay bardağı sıvı yağ, 1 adet limon suyu, 1 tatlı kaşığı kekik, 1 tatlı kaşığı dolusu kırmızı pul biber, 1 çay kaşığı karabiber, dövülerek ezilmiş 4-5 diş sarımsak ve yeteri kadar tuz ilave ederek balık sosumuzu iyice çırparak harmanlayalım. Daha sonra fırın tepsisinin tabanına yağlı kâğıt sererek hazır hale getirip hazırladığımız sosun içine levrek balıkları tek tek batırarak sosa bulayıp tepsiye balıkları döşeyelim. Ardından defne yapraklarını sosa bulayarak tek tek balıkların içine yerleştirelim. Ardından daha önceden dilimleyerek doğradığımız patates, kuru soğan, domates, limon ve sivri biberleri sosa buladıktan sonra tepsideki boşluklara yerleştirelim. Balıkları fırına vermeden yaklaşık 8-10 dakika önceden fırınımızı 250 derecede iyice ısıtarak tepsiyi fırına vererek pişmeye bırakalım. Fırınlanan balıklar pişmenin son aşamasında hava kabarcıkları şeklinde patlama ve patateslerin üzerinde ise beneklenme meydana gelecektir. Bu oluşumları gözledikten sonra fırınımızı kapatarak tepsiyi sıcak fırında yaklaşık olarak 10-12 dakika kadar daha fırında beklettikten sonra fırından alarak sıcak olarak servis yapalım.

Afiyet olsun.

21.01.2024 09:16:14
Fırında Balık Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Balık Nasıl Pişirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Balık Nasıl Pişirilir"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir, Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak içerisinde yapılması gereken püf noktalar barındırır. Mantılar pişirilmeden önce ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğum...
Devamını Oku

Tavşan Nasıl Pişirilir

Tavşan Nasıl Pişirilir, tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti...
Devamını Oku

Dana Yürek Nasıl Pişirilir

Dana Yürek Nasıl Pişirilir, dana yürek protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Yürek diğer sakatatlara göre kalori ve yağ bakımından daha düşük değer...
Devamını Oku

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir

Orkinos balığı nasıl pişirilir, orkinos balığı ton balığı olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak boyları 5-6 metreye ağırlıkları ise 900 kiloya ulaşmaktadı...
Devamını Oku

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir, Güney Ege kıyılarında oldukça fazla bulunan gopez balığı genellikle kış mevsiminde çok daha lezzetli olan bir balık türüdür. Ya...
Devamını Oku

Kelle Nasıl Pişirilir

Kelle nasıl pişirilir, Kelle çok sık pişirilen bir yemek olmamasına rağmen kelle sevenlerinde tam bir tutkunu olduğunu söyleyebiliriz. Kelle sakatat olduğund...
Devamını Oku

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir, Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Kefa...
Devamını Oku

Havyar Nasıl Pişirilir

Havyar Nasıl Pişirilir, havyar balık yumurtasına verilen isimdir. Her balığın yumurtasına havyar denir ancak her balık yumurtası yemek için kullanılmaz. Bu h...
Devamını Oku

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir, Uskumru balığının pişirilmesi için uygulayacağımız birçok yemek tarifi vardır. Deniz ürünleri arasında yer alan uskumru balığ...
Devamını Oku

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Marmara Denizinde yılın her ayında tutulan çok hafif ve beyaz etli bir balık türü olan mercan balığının lezzetini t...
Devamını Oku

Kaz Nasıl Pişirilir

Kaz Nasıl Pişirilir, Kaz üzerindeki tüyler temizlendikten sonra kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün olan kaz uzunlamasına ortadan ikiye parç...
Devamını Oku

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana etinin en lezzetli yerlerinden çıkarılan antrikotun az yağlı ve yumuşak yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz. Antrikot e...
Devamını Oku

Büyük Balık Nasıl Pişirilir

Büyük balık nasıl pişirilir, büyük balık pişirmenin en önemli püf noktalarından bir tanesi balığın ayıklanması ve temizlenmesidir. Balıklar temizlenmiş olara...
Devamını Oku

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir, mezgit balığı denince ülkemizde akla gelen isim Amasra'dır. Amasra mezgit tavasıyla ünlüdür. Yolu Amasra'ya düşen herkesin Mez...
Devamını Oku

Dalak Nasıl Pişirilir

Dalak Nasıl Pişirilir, Dalak en faydalı ve en çok demir deposu olan sakatat türüdür. Bu nedenle sağlık problemlerinde dalak böbrek gibi gıdaların tüketilmesi...
Devamını Oku

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, Tatlı sularda yetişen yayın balığı oldukça büyük bir balık türüdür. Yayın balığı doğru ve tarifine uygun pişirildiği takti...
Devamını Oku

Alabalık Nasıl Pişirilir

Alabalık Nasıl Pişirilir, Alabalık somon balığının en yakın akrabasıdır. Tatlı su balıkları içinde lezzetiyle en çok öne çıkan bir balık türü olduğu için en ...
Devamını Oku

Pişirme

Pişirme, gıdaların bir kısmı çiğ olarak bir kısmı da farklı şekillerde pişirilerek tüketilir. Çiğ olarak tüketimi yapılan gıdaların çok iyi bir şekilde ...
Devamını Oku

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir

Fırında Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana sırtı 3 kısımdan oluşur. En önde gerdan, devamında antrikot, kuyruğa yakın kısmında ise kontrfile ve bonfile bulunmakt...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024