Fırında Levrek Nasıl Pişirilir
Fırında levrek nasıl pişirilir: Levrek bir balık türüdür ve balık türleri en çok ızgara ve fırında yapılır. Fırında levrek çok kolay yapılan bir yemektir. Balık yemekleri her zaman tercih edilir. Genelde yeşillik salatası ile servis edilir.
Fırında levrek malzemeleri- 2 adet levrek
- 4 diş sarımsak
- 1 adet limon
- 2 çorba kaşığı zeytinyağı
- Tuz
Nasıl Yapılır?
İlk önce balıklarımızı yıkamak ve temizlemek ile yemeğimize başlıyoruz.
Yıkadığımız balıklarımızı süzgece alıp sularını süzüyoruz. Suları sızan balıklarımızı önceden yağladığımız fırın tepsisine diziyoruz. Levreklerimizin iyi pişmesi için bıçak ile balıklarımızın üzerlerine arkalı önlü kesikler atıyoruz. Kesikler attığımız balıklarımızın üzerine arkalı önlü fırça ile zeytinyağı sürüyoruz ve iki tarafına da tuz atıyoruz. Fırın tepsisine dizdiğimiz levreklerimizin aralarına sarımsak ve halka şeklinde kestiğimiz limonlarımızı diziyoruz. Daha önceden ısıttığımız 180 derecelik fırında yaklaşık olarak bir saat kadar pişiriyoruz. Balıklarımızın pişip pişmediğini çatal batırarak öğreniyoruz. Balıklarımız piştikten sonra fırından çıkarıp beş dakika kadar soğumasını bekliyoruz. Soğuyan balıklarımızı servis tabağına alıyoruz. Yanında yeşillik salatası ile servis yapıyoruz.
Afiyet olsun.
20.01.2024 03:56:38
Fırında Levrek Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|