Fırında Somon Balığı Nasıl Pişirilir

Fırında Somon Balığı Nasıl Pişirilir, diğer soğuk su balıklarına nazaran hem çok daha lezzetlidir hem bünyesinde barındırdığı omega 3 bakımında da çok daha sağlıklı bir balıktır. Somon balığının lezzeti de yağ içerikli bir balık olmasından kaynaklanmaktadır. Ancak yağlı olması insan sağlığı açısından bir tehlike oluşturmamakla birlikte balığı lezzet katan bir yağdan bahsetmek istedik.
Fırında somon balığı nasıl pişirilir? Sorusuna vereceğimiz ilk cevap ise kesinlikle pişirme esnasında soman balığını kesinlikle kurutmayın olmaktadır. Somon balığı veya diğer farklı balıkların pişirilmesi sırasında en sıklıkla yapılan yanlış budur. Bu yüzden ister tavada ister fırında, isterseniz ızgarada hangi yöntemlerle pişirirseniz pişirin pişirmiş olduğunuz balığın içindeki kendi suyunu kesinlikle kurutmadan bir miktar öz suyunun içinde kalmasını sağlayın. Mutlaka lezzet bakımından asıl dikkat edilmesi gereken işlem budur. Çoğunlukla kış aylarında sıklıkla balık tüketildiğinden dolayı balık tava yaparak evi kokutmamak adına fırından balık pişirmek pek çok ev hanımının uyguladığı bir pişirme şeklidir. Bunların yanı sıra fırında balık pişirmek için çok fazla emek harcanmamasının yanında hem oldukça sağlıklı hem de lezzetli olduğu için fırında somon nasıl pişirilir? Birlikte göz atalım.

Fırında Somon Balığı İçin Gerekli Malzemeleri

  • 4 veya 6 adet somon dilimleri (Kişi başına)
  • 1 kahve fincanı sıvı yağ
  • 3 tane limon 2 tanesi sos için
  • 1 çay kaşığı silme karabiber
  • 3-4 diş sarımsak
  • 1 tutam ince kıyılmış maydanoz
  • 1 tatlı kaşığı dolusu kırmızı pul biber
  • Yeteri kadar tuz

Fırında Somon Balığı Nasıl Yapılır?


Fırında somon balığı pişirmeye ilk olarak dilimler şeklinde doğranmış somonları marine ederek başlayalım.
Somon dilimlerini bol su altında güzelce birkaç su yıkayarak süzülmeleri için bir süzgece alarak sularının süzülmesini sağladıktan sonra geniş kabın içine alalım. Ardından somonların üzerine 1 kahve fincanı kadar sıvı yağ, 2 adet taze sıkılmış limon suyu, 1 çay kaşığı silme karabiber, 1 tatlı kaşığı kadar kırmızı pul biber, 1 tutam ince kıyılmış maydanoz ve yeteri kadar tuz ilavesiyle somonları nazik bir şekilde zedelemeden sosa bulayalım. Ardından sosa bulanan balıkların üzerine bir kapak kapattıktan sonra buzdolabına alarak yaklaşık olarak 1-1,5 saat kadar beklemeye bırakalım. Verilen sürenin sonunda sosla birlikte bekleyerek lezzetine lezzet katan somonları buzdolabından çıkartalım. Fırın tepsisinin tabanına yağlı kâğıt serdikten sonra yağlı kâğıtların üzerine somon dilimlerini yan yana sıralayarak artan sosu da balıkların üzerine gezdirerek dökelim. Ardından ince dilimler şekline getirdiğimiz 1 adet limonu somonların üzerine yerleştirerek 200 derecede önceden ısıtılmış fırına vererek somonların altı üstü hafifçe kızardıktan sonra yani fazla kurutmadan tepsiyi fırından alalım. Fırından alınan fırınlanmış somonları birkaç dakika kadar ilk sıcaklığı çıkana kadar beklettikten sonra sıcak olarak yanında bol yeşillik veya mevsim salatası eşliğinde servis yapalım.

Afiyet olsun.
19.01.2024 19:36:15
Fırında Somon Balığı Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Fırında Somon Balığı Nasıl Pişirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Fırında Somon Balığı Nasıl Pişirilir"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir, Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak içerisinde yapılması gereken püf noktalar barındırır. Mantılar pişirilmeden önce ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğum...
Devamını Oku

Tavşan Nasıl Pişirilir

Tavşan Nasıl Pişirilir, tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti...
Devamını Oku

Dana Yürek Nasıl Pişirilir

Dana Yürek Nasıl Pişirilir, dana yürek protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Yürek diğer sakatatlara göre kalori ve yağ bakımından daha düşük değer...
Devamını Oku

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir

Orkinos balığı nasıl pişirilir, orkinos balığı ton balığı olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak boyları 5-6 metreye ağırlıkları ise 900 kiloya ulaşmaktadı...
Devamını Oku

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir, Güney Ege kıyılarında oldukça fazla bulunan gopez balığı genellikle kış mevsiminde çok daha lezzetli olan bir balık türüdür. Ya...
Devamını Oku

Kelle Nasıl Pişirilir

Kelle nasıl pişirilir, Kelle çok sık pişirilen bir yemek olmamasına rağmen kelle sevenlerinde tam bir tutkunu olduğunu söyleyebiliriz. Kelle sakatat olduğund...
Devamını Oku

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir, Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Kefa...
Devamını Oku

Havyar Nasıl Pişirilir

Havyar Nasıl Pişirilir, havyar balık yumurtasına verilen isimdir. Her balığın yumurtasına havyar denir ancak her balık yumurtası yemek için kullanılmaz. Bu h...
Devamını Oku

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir, Uskumru balığının pişirilmesi için uygulayacağımız birçok yemek tarifi vardır. Deniz ürünleri arasında yer alan uskumru balığ...
Devamını Oku

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Marmara Denizinde yılın her ayında tutulan çok hafif ve beyaz etli bir balık türü olan mercan balığının lezzetini t...
Devamını Oku

Fırında Balık Nasıl Pişirilir

Fırında Balık Nasıl Pişirilir, balıkların tamamı özellikle taze oldukları zaman hem lezzeti kat kat artar hem de daha çabuk pişer. Taze balık tüketmek sağlık...
Devamını Oku

Kaz Nasıl Pişirilir

Kaz Nasıl Pişirilir, Kaz üzerindeki tüyler temizlendikten sonra kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün olan kaz uzunlamasına ortadan ikiye parç...
Devamını Oku

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana etinin en lezzetli yerlerinden çıkarılan antrikotun az yağlı ve yumuşak yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz. Antrikot e...
Devamını Oku

Büyük Balık Nasıl Pişirilir

Büyük balık nasıl pişirilir, büyük balık pişirmenin en önemli püf noktalarından bir tanesi balığın ayıklanması ve temizlenmesidir. Balıklar temizlenmiş olara...
Devamını Oku

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir, mezgit balığı denince ülkemizde akla gelen isim Amasra'dır. Amasra mezgit tavasıyla ünlüdür. Yolu Amasra'ya düşen herkesin Mez...
Devamını Oku

Dalak Nasıl Pişirilir

Dalak Nasıl Pişirilir, Dalak en faydalı ve en çok demir deposu olan sakatat türüdür. Bu nedenle sağlık problemlerinde dalak böbrek gibi gıdaların tüketilmesi...
Devamını Oku

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, Tatlı sularda yetişen yayın balığı oldukça büyük bir balık türüdür. Yayın balığı doğru ve tarifine uygun pişirildiği takti...
Devamını Oku

Alabalık Nasıl Pişirilir

Alabalık Nasıl Pişirilir, Alabalık somon balığının en yakın akrabasıdır. Tatlı su balıkları içinde lezzetiyle en çok öne çıkan bir balık türü olduğu için en ...
Devamını Oku

Pişirme

Pişirme, gıdaların bir kısmı çiğ olarak bir kısmı da farklı şekillerde pişirilerek tüketilir. Çiğ olarak tüketimi yapılan gıdaların çok iyi bir şekilde ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024