Hamsi Nasıl Pişirilir
Hamsi nasıl pişirilir, Hamsi Karadeniz'in en meşhur en lezzetli balıklarındandır. Karadeniz denildiğinde ilk akla gelen hamsidir sanırım. Karadeniz'de hamsinin birçok çeşidi yapılmaktadır hatta öyle ki hamsili pilav, hamsi çorbası, hamsi buğulama, hamsi kızartma ve benzeri birçok hamsi ile yapılan yemek çeşitleri bulunmaktadır. Hamsi kış aylarının vazgeçilmezi ve başlı başına bir yemektir.
Sadece salata ve çorba ile enfes balık ziyafetleri çekebiliriz. Hamsi omega 3 yönünden oldukça zengin bir besindir ve şartlar elverdiği sürece bol miktarda tüketmekte fayda vardır. Hamsi nasıl pişirilir, hamsi nasıl pişirilirse daha sağlıklı olur, doğru bir şekilde pişirir tüketirsek oldukça faydasını görebiliriz. Hamsi gelişim çağındaki çocukların boylarını uzatır ve zekâ gelişimine yardımcı olur. Bizde tüketiminin insan sağlığına faydalı olduğunu düşündüğümüz hamsinin nasıl pişirildiğine bir bakalım.
Hamsi pişirmek için gerekli malzemeler- 1 kilo hamsi balık,
- 2 adet patates,
- 2 adet kapya biber,
- 2 adet sivri biber,
- 2 adet domates,
- 2 adet kuru soğan,
- 1 adet limon,
- 3-4 diş sarımsak,
- 1 tatlı kaşığı karabiber,
- 1 tatlı kaşığı tuz.
- 2 yemek kaşığı tereyağı,
Hamsi Nasıl Pişirilir Nasıl Yapılır?
Öncelikle hamsileri temizleyip yıkıyoruz ve süzgeçte sularını süzmeye bırakıyoruz. Daha sonra Patatesleri soyup yuvarlak halkalar şeklinde doğruyoruz.
Fırın tepsisinin içerisine folyo serip doğradığımız patatesleri, kapya biberleri, sivri biberleri seriyoruz. Daha sonra sebzelerin üzerine halka şeklinde doğradığımız soğanları ve ara ara serptiğimiz sarımsakların üzerine tuz ve karabiberle karıştırdığımız hamsileri tek tek diziyoruz. Daha sonra kabuklarını soyup küp-küp doğradığımız domatesleri serpiştiriyoruz. Hamsilerin kokusunu alması için kabuklarını soyup halka şeklinde doğradığımız limonları hamsilerin üzerine diziyoruz. Son olarak bıçakla ince kestiğimiz tereyağını hamsilerin üzerine serpiştiriyoruz. Eriyen tereyağı ve balıkların sızan suyu alttaki sebzelere enfes bir lezzet verecektir. Hazırladığımız hamsiyi önceden ısıttığımız 180 derece fırında hamsiyi sevdiğiniz şekilde ister buğulama olarak isterseniz biraz fazla pişirip hamsileri çıtır çıtır kızartabilirsiniz. Pişirdiğimiz hamsiyi dilerseniz enfes bir mevsim salata dilerseniz sıcacık bir çorba eşliğinde servis yapabilirsiniz. Şimdiden ellerinize sağlık ve afiyet olsun.
22.01.2024 00:40:50
Hamsi Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|