İstiridye Mantarı Nasıl Pişirilir

İstiridye mantarı nasıl pişirilir, Mantar genellikle sevilen bir yiyecektir bence. Besleyici özelliği olan bir yiyecektir aynı zamanda ve bence çok lezzetli bir yemektir. Bir mantardan fazla çeşitte yemek yapılabilir. Böreği, sotesi, pilavı oldukça lezzetlidir. Çünkü mantar bu yemeklere çok yakışıyor. Kısa sürede hazırlanması mümkün olan bir yemektir.
Bilindiği gibi mantarın zehirli olanları da var ve mantar alırken buna çok dikkat etmek gerekir. Mantar alırken kültür mantarı almalıyız. Çünkü kültür mantarı zehirli olmayan bir mantar türüdür ve rahatlıkla yenilebilir. Kültür mantarı gibi zehirli olmayan bir mantar türü de istiridye mantarıdır. İstiridye mantarı zehirsiz bir mantardır ve çok da lezzetli bir mantar çeşididir. İstiridye mantarını kültür mantarı gibi sote şeklinde yapabiliriz. Tabi farklı şekillerde de yapılabilir. Fırında bir fırın yemeği şeklinde ya da böreği veya pilavı yapılabilir.

İstiridye mantarı en çok sote şeklinde güzel bence. Şimdi size bu sotenin tarifini vereceğim. Çünkü çok lezzetli bir yemek ve deneyen herkes tarafından da çok seviliyor. Şimdi gelelim bu güzel lezzetin tarifine.

İstiridye mantarı için gerekli olan malzemeler

  • 1 kilo istiridye mantarı
  • 5-6 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1,5 yemek kaşığı tereyağı
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 yemek kaşığı limon suyu
  • 3 damla kadar elma sirkesi
  • Maydanoz
  • Tuz
  • Karabiber
  • Kekik
İstiridye mantarını yapmak için ilk olarak mantarlarımızı iyice yıkıyoruz.
Daha sonra büyük bir tavayı çok iyi bir şekilde ısıtın. Kızgın tavaya mantarlarımızı koyun. Mantarların üst üste gelmesini engelleyin. Çünkü her tarafının iyice kızarması gerekiyor. İstiridye mantarının pişerken sulanmaması gerekiyor. Eğer sulanırsa kızartıktan sonra bir kâğıt havlu arasında sularını çekmesini sağlayın. Mantarlar kızardıktan sonra tereyağını ekleyin ve kavurmaya devam edin. Biraz daha kavrulduktan sonra tuz ve karabiberini ekleyin ve sarımsakları ince bir şekilde doğrayın ve mantarların üzerine ekleyin. Biraz daha kavurun ve kekik, elma sirkesi ve limon suyunu ekleyip tamamen pişirin. Tamamen piştikten sonra maydanozu da ince bir şekilde doğradıktan sonra mantarların üzerine ekleyin. İstiridye mantarımız hazır. Sıcak sıcak servis edin.

Afiyet olsun.
20.01.2024 11:16:57
İstiridye Mantarı Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

İstiridye Mantarı Nasıl Pişirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "İstiridye Mantarı Nasıl Pişirilir"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir, Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak içerisinde yapılması gereken püf noktalar barındırır. Mantılar pişirilmeden önce ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğum...
Devamını Oku

Tavşan Nasıl Pişirilir

Tavşan Nasıl Pişirilir, tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti...
Devamını Oku

Dana Yürek Nasıl Pişirilir

Dana Yürek Nasıl Pişirilir, dana yürek protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Yürek diğer sakatatlara göre kalori ve yağ bakımından daha düşük değer...
Devamını Oku

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir

Orkinos balığı nasıl pişirilir, orkinos balığı ton balığı olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak boyları 5-6 metreye ağırlıkları ise 900 kiloya ulaşmaktadı...
Devamını Oku

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir, Güney Ege kıyılarında oldukça fazla bulunan gopez balığı genellikle kış mevsiminde çok daha lezzetli olan bir balık türüdür. Ya...
Devamını Oku

Kelle Nasıl Pişirilir

Kelle nasıl pişirilir, Kelle çok sık pişirilen bir yemek olmamasına rağmen kelle sevenlerinde tam bir tutkunu olduğunu söyleyebiliriz. Kelle sakatat olduğund...
Devamını Oku

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir, Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Kefa...
Devamını Oku

Havyar Nasıl Pişirilir

Havyar Nasıl Pişirilir, havyar balık yumurtasına verilen isimdir. Her balığın yumurtasına havyar denir ancak her balık yumurtası yemek için kullanılmaz. Bu h...
Devamını Oku

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir, Uskumru balığının pişirilmesi için uygulayacağımız birçok yemek tarifi vardır. Deniz ürünleri arasında yer alan uskumru balığ...
Devamını Oku

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Marmara Denizinde yılın her ayında tutulan çok hafif ve beyaz etli bir balık türü olan mercan balığının lezzetini t...
Devamını Oku

Fırında Balık Nasıl Pişirilir

Fırında Balık Nasıl Pişirilir, balıkların tamamı özellikle taze oldukları zaman hem lezzeti kat kat artar hem de daha çabuk pişer. Taze balık tüketmek sağlık...
Devamını Oku

Kaz Nasıl Pişirilir

Kaz Nasıl Pişirilir, Kaz üzerindeki tüyler temizlendikten sonra kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün olan kaz uzunlamasına ortadan ikiye parç...
Devamını Oku

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana etinin en lezzetli yerlerinden çıkarılan antrikotun az yağlı ve yumuşak yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz. Antrikot e...
Devamını Oku

Büyük Balık Nasıl Pişirilir

Büyük balık nasıl pişirilir, büyük balık pişirmenin en önemli püf noktalarından bir tanesi balığın ayıklanması ve temizlenmesidir. Balıklar temizlenmiş olara...
Devamını Oku

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir, mezgit balığı denince ülkemizde akla gelen isim Amasra'dır. Amasra mezgit tavasıyla ünlüdür. Yolu Amasra'ya düşen herkesin Mez...
Devamını Oku

Dalak Nasıl Pişirilir

Dalak Nasıl Pişirilir, Dalak en faydalı ve en çok demir deposu olan sakatat türüdür. Bu nedenle sağlık problemlerinde dalak böbrek gibi gıdaların tüketilmesi...
Devamını Oku

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, Tatlı sularda yetişen yayın balığı oldukça büyük bir balık türüdür. Yayın balığı doğru ve tarifine uygun pişirildiği takti...
Devamını Oku

Alabalık Nasıl Pişirilir

Alabalık Nasıl Pişirilir, Alabalık somon balığının en yakın akrabasıdır. Tatlı su balıkları içinde lezzetiyle en çok öne çıkan bir balık türü olduğu için en ...
Devamını Oku

Pişirme

Pişirme, gıdaların bir kısmı çiğ olarak bir kısmı da farklı şekillerde pişirilerek tüketilir. Çiğ olarak tüketimi yapılan gıdaların çok iyi bir şekilde ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024