Karides Nasıl Pişirilir

Karides nasıl pişirilir, karides deniz ürünlerinde balıkların ardından en fazla tüketilen bir besindir. Aslında kalorisi düşük olsa da kolesterol değeri yüksektir. Bu nedenle kan değerleri yüksek olanlar daha dikkatli karides tüketmelidir. Bunun yanında kilo fazlalığı olanlar içinde oldukça yararlıdır. Tam bir antioksidan deposudur. Karides farklı şekillerde pişirilerek tüketilebilir.
İster karides salatası yapabilir, isterseniz fırında domatesli kaşarlı olarak pişirebilirsiniz. Hatta jumbo karides denilen büyük boydaki karidesleri direkt ızgarada ya da mangalda pişirebilirsiniz. Karidesi sevenler sanırız her türlüsünü denemiştir. Karidesi garnitür olarak da kullanabilirsiniz. Evde sütlü balık yaptığınızda mükemmel uyum sağlar.

Karides pişirirken en önemli unsur kabuklarının ayıklanmasıdır. Elbette bunun yanında haşlamadan önce bağırsaklarını temizlemelisiniz. Sırtına bir çizik atarsanız, bağırsağını kolayca çıkarabilirsiniz. Bunu karides piştikten sonra kesinlikle temizleyemezsiniz. Eğer bunda zorlanırsanız, sırtındaki bağırsağı bıçağın ucunu kullanarak hafifçe kazıyabilirsiniz. Bunları göz önüne alarak, karıdesin ayıklamasına özen göstermeniz gerekiyor. Karidesin kabuklarını ayıklamak için önce haşlamalısınız. Ancak biraz iri karideslerin kabuklarını haşlamadan önce ayıklayabilirsiniz. Karidesin kafasını da ayıklama sırasında koparın. Önce karidesin bacaklarını ve kafasını koparırsanız, üzerindeki kabuğu daha rahat çıkarırsınız. Eğer pişirme sırasında lezzetini arttırmak isterseniz, haşlama suyunu baharatlarla, çeşitli malzemelerle lezzetlendirmenizi tavsiye ederiz.
Zamanınız olursa, karidesi ayıkladıktan sonra fazla olan kısmını buzluğa da atabilirsiniz. Bu şekilde canınız karides istediğinde, hiç ayıklama zahmetine katlanmadan direkt pişirebilirsiniz. Sizlere güzel bir karides salatası tarifi hazırladık. Karidesi bu şekilde pişirmeyi deneyebilirsiniz. Eğer salatasını yapmak istemezseniz, tarifimizdeki gibi karidesi haşladıktan sonra tereyağında hazırladığınız domates sosla birlikte fırında pişirebilirsiniz. En son üzerine rendelenmiş kaşar peyniri koyarak, üzerini nar gibi kızartabilir ve sıcak olarak servis edebilirsiniz. Karides size çok farklı lezzetler tattıracak bir deniz ürünüdür. Bu nedenle aşağıdaki tarifi de denemenizi öneririz.

Karides nasıl pişirilir (Karides salatası)

  • 500 gram karides
  • 3-5 dal maydanoz
  • Yarım limon suyu
  • Yeteri kadar tuz
  • Yarım çay bardağı sızma zeytinyağı

Karidesin haşlama suyu malzemeleri

  • 1 ince dilim kereviz
  • 1 adet kuru soğan
  • Yarım havuç
  • 6-7 dal maydanoz (Bunu süsleme amacıyla kullanacağız)
  • 1 adet defne yaprağı
  • Çay kaşığının ucuyla kekik
  • Yeteri kadar tuz
  • 1 yemek kaşığı sirke
  • Yeteri kadar su

Karides nasıl pişirilir


Önce karideslerin haşlama suyunu hazırlayalım. Sebzelerin hepsini ayıklayıp, küçük parçalar halinde doğrayın. Bunları suyla birlikte tencereye alın. Baharatları, tuzu ve bir yemek kaşığı sirkeyi ilave ederek, ocakta kaynatın. Daha sonra bu suyu süzgeç yardımıyla süzün. Yenide tencerenin içine aldığınız haşlama suyuna ayıklanmış karidesleri atarak pişirin. Karidesin pişme süresi suyun kaynamasıyla birlikte 8-10 dakika sürer. Zaten karideslerin piştiğin, renklerinden kolayca anlarsınız. Karidesin eti bembeyaz olur. Eğer haşlamadan önce karidesin kabuklarını ayıkladıysanız, hemen suyunu süzerek ılınmasını bekleyin. Daha sonra karidesleri bir servis tabağına alın. Bir kâsede sızma zeytinyağını, limon suyu ve tuzu iyice karıştırın. Bunu haşlanmış karideslerle karıştırın. Ardından karides tabağınız biraz buzdolabında dinlendirin. Yemek zamanında masanın en güzel yerine yerleştirebilirsiniz. Gördüğünüz gibi karides nasıl pişirilir, nasıl hazırlanır diye sorun etmeyin. Oldukça kolay şekilde karidesleri pişirebilirsiniz.

Afiyet olsun.
19.01.2024 10:46:15
Karides Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Karides Nasıl Pişirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Karides Nasıl Pişirilir"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir, Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak içerisinde yapılması gereken püf noktalar barındırır. Mantılar pişirilmeden önce ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğum...
Devamını Oku

Tavşan Nasıl Pişirilir

Tavşan Nasıl Pişirilir, tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti...
Devamını Oku

Dana Yürek Nasıl Pişirilir

Dana Yürek Nasıl Pişirilir, dana yürek protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Yürek diğer sakatatlara göre kalori ve yağ bakımından daha düşük değer...
Devamını Oku

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir

Orkinos balığı nasıl pişirilir, orkinos balığı ton balığı olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak boyları 5-6 metreye ağırlıkları ise 900 kiloya ulaşmaktadı...
Devamını Oku

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir, Güney Ege kıyılarında oldukça fazla bulunan gopez balığı genellikle kış mevsiminde çok daha lezzetli olan bir balık türüdür. Ya...
Devamını Oku

Kelle Nasıl Pişirilir

Kelle nasıl pişirilir, Kelle çok sık pişirilen bir yemek olmamasına rağmen kelle sevenlerinde tam bir tutkunu olduğunu söyleyebiliriz. Kelle sakatat olduğund...
Devamını Oku

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir, Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Kefa...
Devamını Oku

Havyar Nasıl Pişirilir

Havyar Nasıl Pişirilir, havyar balık yumurtasına verilen isimdir. Her balığın yumurtasına havyar denir ancak her balık yumurtası yemek için kullanılmaz. Bu h...
Devamını Oku

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir, Uskumru balığının pişirilmesi için uygulayacağımız birçok yemek tarifi vardır. Deniz ürünleri arasında yer alan uskumru balığ...
Devamını Oku

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Marmara Denizinde yılın her ayında tutulan çok hafif ve beyaz etli bir balık türü olan mercan balığının lezzetini t...
Devamını Oku

Fırında Balık Nasıl Pişirilir

Fırında Balık Nasıl Pişirilir, balıkların tamamı özellikle taze oldukları zaman hem lezzeti kat kat artar hem de daha çabuk pişer. Taze balık tüketmek sağlık...
Devamını Oku

Kaz Nasıl Pişirilir

Kaz Nasıl Pişirilir, Kaz üzerindeki tüyler temizlendikten sonra kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün olan kaz uzunlamasına ortadan ikiye parç...
Devamını Oku

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana etinin en lezzetli yerlerinden çıkarılan antrikotun az yağlı ve yumuşak yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz. Antrikot e...
Devamını Oku

Büyük Balık Nasıl Pişirilir

Büyük balık nasıl pişirilir, büyük balık pişirmenin en önemli püf noktalarından bir tanesi balığın ayıklanması ve temizlenmesidir. Balıklar temizlenmiş olara...
Devamını Oku

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir, mezgit balığı denince ülkemizde akla gelen isim Amasra'dır. Amasra mezgit tavasıyla ünlüdür. Yolu Amasra'ya düşen herkesin Mez...
Devamını Oku

Dalak Nasıl Pişirilir

Dalak Nasıl Pişirilir, Dalak en faydalı ve en çok demir deposu olan sakatat türüdür. Bu nedenle sağlık problemlerinde dalak böbrek gibi gıdaların tüketilmesi...
Devamını Oku

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, Tatlı sularda yetişen yayın balığı oldukça büyük bir balık türüdür. Yayın balığı doğru ve tarifine uygun pişirildiği takti...
Devamını Oku

Alabalık Nasıl Pişirilir

Alabalık Nasıl Pişirilir, Alabalık somon balığının en yakın akrabasıdır. Tatlı su balıkları içinde lezzetiyle en çok öne çıkan bir balık türü olduğu için en ...
Devamını Oku

Pişirme

Pişirme, gıdaların bir kısmı çiğ olarak bir kısmı da farklı şekillerde pişirilerek tüketilir. Çiğ olarak tüketimi yapılan gıdaların çok iyi bir şekilde ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024