Kuru Bamya Nasıl Pişirilir

Kuru bamya nasıl pişirilir, Kuru bamya çorbası en çok sevilen yemeklerimiz arasında yer alır. Yapımı biraz uğraştırsa da lezzeti ile sofralarımızda sık sık yer alır. Kuru bamya alırken küçüklüğüne dikkat etmek son derece önemlidir. Bamyalar küçük olursa yemek o kadar güzel olur. Soğuk kış günlerinin vazgeçilmez çorbaları arasında yer alan bamya, misafirler tarafından da çok sevilerek tüketilir.

Kuru bamya yemeği için gerekli olan malzemelerimiz

  • Üç iplik kuru bamya
  • 250 gram yağsız kuşbaşı et
  • İki adet domates
  • Bir adet yeşil biber
  • Bir adet kuru soğan
  • Üç yemek kaşığı domates salça
  • Bir yemek kaşığı biber salçası
  • Bir çay kaşığı toz biber
  • Bir bardak sıvı yağ
  • Aldığı kadar su
  • Bir yemek kaşığı tuz limon
  • Bir tatlı kaşığı tuz
Öncelikli olarak kuru bamya yemeğini yapmadan önce bamyaları sofra bezinin arasına koyup iyice birbirine sürterek üzerinde bulunan küçük kılların gitmesini sağlarız. Bu sürtme işlemi ne kadar uzun sürerse bamyalar o kadar güzel temizlenir. Temizlediğimiz kuru bamyaları güzelce yıkadıktan sonra tencerenin içerisine koyup, üzerine yaklaşık olarak iki litre kadar su ilave ederek; haşlamaya bırakırız. Haşlanmakta olan bamyalara su kaynamadan önce bir yemek kaşığı tuzla limonun çoğunluğunu ilave ederiz. Limonu koymaktaki amacımız ise bamya haşlanırken salgıladığı suyun sünmesini engellemek içindir. Ara sıra bamyaları kontrol ederek, pişip pişmediğine bakalım.
Pişmeye yakın ocağın altını kapatıp, bamyaları süzeriz. Süzdüğümüz bamyaların üzerine soğuk su ilave ederek, salgıladığı sıvının gitmesini sağlarız.

Şimdi başka bir tencerenin içerisine öncelikle sıvı yağımızı ilave edip, ocağın altını yakarız. Küçük küçük doğradığımız etleri içerisine atıp kavurma işlemine başlarız. Etlerimiz kavrulurken içerisine koymak için soğanları soyup, küçük doğrayıp tencerenin içerisine ilave ederiz. Etle birlikte kavrulan soğanların üzerine temizlediğimiz ve doğradığımız ince yeşil biberleri ilave ederek, kavurma işlemine devam ederiz. Diğer taraftan da domatesleri soyup küp doğrayarak, diğer karışımların içerisine ilave ederiz. Bütün malzemelerin kavrulduğundan emin olunca içerisine domates salçası ve biber salçasını da ilave edip, güzelce kavuruyoruz. Birazda salçayla kavurup, özleşmesini sağlarız. Kavurma işlemi tamamlandıktan sonra içerisine toz biber, bir miktar limon tuzu ilave ederek; yaklaşık olarak üç litre su koyup içine haşladığımız bamyaları ilave ederiz. Burada dikkat edilmesi gereken en önemli nokta yaptığımız yemeğin çerisinde bulunan bamyaların miktarını isteğe göre artırmak ya da azaltmaktır. Bamya çok olsun diyorsanız yani çok taneli olsun isterseniz bamya miktarını artırmalısınız. Ancak çorba gibi olsun diyor iseniz bamya miktarını biraz azaltmanız gerekir. Daha sonra bamya çorbamız kaynadığı zaman kısık ateşte yirmi dakika kaynayıp, ocağın altını kapatırız. 10 dakika dinlendikten sonra kuru bamya çorbası yemeğimiz servise hazırdır.

Afiyet olsun.
21.01.2024 02:54:18
Kuru Bamya Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuru Bamya Nasıl Pişirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kuru Bamya Nasıl Pişirilir"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir, Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak içerisinde yapılması gereken püf noktalar barındırır. Mantılar pişirilmeden önce ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğum...
Devamını Oku

Tavşan Nasıl Pişirilir

Tavşan Nasıl Pişirilir, tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti...
Devamını Oku

Dana Yürek Nasıl Pişirilir

Dana Yürek Nasıl Pişirilir, dana yürek protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Yürek diğer sakatatlara göre kalori ve yağ bakımından daha düşük değer...
Devamını Oku

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir

Orkinos balığı nasıl pişirilir, orkinos balığı ton balığı olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak boyları 5-6 metreye ağırlıkları ise 900 kiloya ulaşmaktadı...
Devamını Oku

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir, Güney Ege kıyılarında oldukça fazla bulunan gopez balığı genellikle kış mevsiminde çok daha lezzetli olan bir balık türüdür. Ya...
Devamını Oku

Kelle Nasıl Pişirilir

Kelle nasıl pişirilir, Kelle çok sık pişirilen bir yemek olmamasına rağmen kelle sevenlerinde tam bir tutkunu olduğunu söyleyebiliriz. Kelle sakatat olduğund...
Devamını Oku

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir, Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Kefa...
Devamını Oku

Havyar Nasıl Pişirilir

Havyar Nasıl Pişirilir, havyar balık yumurtasına verilen isimdir. Her balığın yumurtasına havyar denir ancak her balık yumurtası yemek için kullanılmaz. Bu h...
Devamını Oku

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir, Uskumru balığının pişirilmesi için uygulayacağımız birçok yemek tarifi vardır. Deniz ürünleri arasında yer alan uskumru balığ...
Devamını Oku

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Marmara Denizinde yılın her ayında tutulan çok hafif ve beyaz etli bir balık türü olan mercan balığının lezzetini t...
Devamını Oku

Fırında Balık Nasıl Pişirilir

Fırında Balık Nasıl Pişirilir, balıkların tamamı özellikle taze oldukları zaman hem lezzeti kat kat artar hem de daha çabuk pişer. Taze balık tüketmek sağlık...
Devamını Oku

Kaz Nasıl Pişirilir

Kaz Nasıl Pişirilir, Kaz üzerindeki tüyler temizlendikten sonra kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün olan kaz uzunlamasına ortadan ikiye parç...
Devamını Oku

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana etinin en lezzetli yerlerinden çıkarılan antrikotun az yağlı ve yumuşak yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz. Antrikot e...
Devamını Oku

Büyük Balık Nasıl Pişirilir

Büyük balık nasıl pişirilir, büyük balık pişirmenin en önemli püf noktalarından bir tanesi balığın ayıklanması ve temizlenmesidir. Balıklar temizlenmiş olara...
Devamını Oku

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir, mezgit balığı denince ülkemizde akla gelen isim Amasra'dır. Amasra mezgit tavasıyla ünlüdür. Yolu Amasra'ya düşen herkesin Mez...
Devamını Oku

Dalak Nasıl Pişirilir

Dalak Nasıl Pişirilir, Dalak en faydalı ve en çok demir deposu olan sakatat türüdür. Bu nedenle sağlık problemlerinde dalak böbrek gibi gıdaların tüketilmesi...
Devamını Oku

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, Tatlı sularda yetişen yayın balığı oldukça büyük bir balık türüdür. Yayın balığı doğru ve tarifine uygun pişirildiği takti...
Devamını Oku

Alabalık Nasıl Pişirilir

Alabalık Nasıl Pişirilir, Alabalık somon balığının en yakın akrabasıdır. Tatlı su balıkları içinde lezzetiyle en çok öne çıkan bir balık türü olduğu için en ...
Devamını Oku

Pişirme

Pişirme, gıdaların bir kısmı çiğ olarak bir kısmı da farklı şekillerde pişirilerek tüketilir. Çiğ olarak tüketimi yapılan gıdaların çok iyi bir şekilde ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024