Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir

Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir, kuzu gerdan genellikle sebzeler ile haşlanarak tüketilen oldukça besleyici ve sağlıklıdır. Kuzu gerdanı haşlarken içerisine eklediğiniz birkaç defne yaprağı özellikle kokusu ve tadıyla farklı bir aromatik lezzet elde etmiş olursunuz. Ayrıca kuzu gerdanı fırında pişirmeden önce mutlaka yüksek ateşte mühürleme işleminin uygulanması önemli bir etkendir.
Çünkü mühürlendiği zaman kuzu gerdan kendi içerisinde suyunu kolaylıkla muhafaza edebilmektedir. Daha sonra domates ya da salçayla farklı lezzetlerde soslar hazırlanarak kuzu gerdanla en son işlem olarak fırınlama yapılır ve bu mükemmel lezzetli kuzu gerdan yemeği de hazırlanmış olur. Kuzu gerdanı en basit ve kolay pişirme tekniği ise haşlama türüdür ve daha lezzetli, doyurucu ve besleyicidir. Çünkü protein bakımından oldukça zengin olan kuzu gerdan haşlandığı zaman suyuyla birlikte daha yararlı bir yiyecek haline gelmektedir.

Kuzu Gerdan Haşlama İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 6 dilim kuzu gerdan
  • 15-20 adet küçük arpacık soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet orta boy patates
  • 2 adet havuç
  • 1 tatlı kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 1,5 litre kaynamış sıcak su
  • Yeterli miktarda tuz
  • Kırmızı pul biber
  • 4-5 adet tane karabiber
Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir, öncelikle kuzu gerdanları bol suyla yıkayalım, ardından süzülmesi için bir süzgecin içerisine alalım. Daha sonra tavanın içerisine zeytinyağını ekleyelim ve ısıtalım.
Isınmış olan zeytinyağına suyunu süzmüş olan kuzu gerdanların her iki tarafını da mühürleyelim. Diğer tarafta derin bir tencerenin içerisine kaynamış sıcak suyu ve karabiberi ekleyerek ocağın üzerine alalım. Sonra mühürlenen kuzu gerdanları tencerenin içerisine koyalım ve ocağın altını kısalım, takriben 45 dakika kadar haşlayalım.

Kuzu gerdanı mühürlediğimiz tavanın içerisine kabuklarını soyduğunuz arpacık soğanları, iri şekilde doğranmış olan patates, havuç ve sarımsakları ekleyerek kısa bir süre ocağın üzerinde soteleyin. Kuzu gerdanlar haşlandıktan sonra sotelenmiş olduğunuz sebzelerin arasına yerleştirin. Bu arada bir kâsenin içerisine salçayı koyalım ve açmak için bir miktar haşlanan etin suyundan alalım. Salçayı et suyu ile erittikten sonra kuzu gerdanın ve sebzelerin üzerinde gezdirerek dökün. Daha sonra üzerine kırmızı pul biber ve yeterli miktarda tuz eklendikten sonra kaynamaya bırakın. Yemeğiniz kaynamaya başladıktan sonra tencerenin kapağını kapatalım ve ardından ocağın altını iyice kısalım yaklaşık olarak 45 dakika kadar pişirelim.

Toplamda kuzu gerdan 45 dakika haşlama süresi ve 45 dakika sebzelerle beraber pişirme süresini tamamladıktan sonra 1,5 saat sonunda kuzu gerdan pişmiş olacaktır. Özellikle kuzu gerdanın pişip pişmediğini anlamak için çatal kullanabilirsiniz. Eğer gerekli görürseniz 10 dakika daha pişirilebilir. Kuzu gerdan yemeğiniz servise hazırdır.

Afiyet olsun.

Kuzu Gerdanı Fırında Pişirmek İçin, kuzu gerdan haşlandıktan sonra ikinci pişirme işlemi fırında gerçekleşeceği için derin bir fırın kabına ya da güvecin içerisine kuzu gerdan ve sebzeleri yerleştirdikten sonra üzerine salçalı suyu, tuzunu ve karabiberini ekledikten sonra fırın kabının ağzını folyo ile kapatalım. Daha sonra önceden 180 derecede ısıtılmış olan fırında kuzu gerdanı yaklaşık 30-35 dakika arasında pişirelim.
21.01.2024 08:30:36
Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kuzu Gerdan Nasıl Pişirilir"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir, Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak içerisinde yapılması gereken püf noktalar barındırır. Mantılar pişirilmeden önce ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğum...
Devamını Oku

Tavşan Nasıl Pişirilir

Tavşan Nasıl Pişirilir, tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti...
Devamını Oku

Dana Yürek Nasıl Pişirilir

Dana Yürek Nasıl Pişirilir, dana yürek protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Yürek diğer sakatatlara göre kalori ve yağ bakımından daha düşük değer...
Devamını Oku

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir

Orkinos balığı nasıl pişirilir, orkinos balığı ton balığı olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak boyları 5-6 metreye ağırlıkları ise 900 kiloya ulaşmaktadı...
Devamını Oku

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir, Güney Ege kıyılarında oldukça fazla bulunan gopez balığı genellikle kış mevsiminde çok daha lezzetli olan bir balık türüdür. Ya...
Devamını Oku

Kelle Nasıl Pişirilir

Kelle nasıl pişirilir, Kelle çok sık pişirilen bir yemek olmamasına rağmen kelle sevenlerinde tam bir tutkunu olduğunu söyleyebiliriz. Kelle sakatat olduğund...
Devamını Oku

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir, Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Kefa...
Devamını Oku

Havyar Nasıl Pişirilir

Havyar Nasıl Pişirilir, havyar balık yumurtasına verilen isimdir. Her balığın yumurtasına havyar denir ancak her balık yumurtası yemek için kullanılmaz. Bu h...
Devamını Oku

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir, Uskumru balığının pişirilmesi için uygulayacağımız birçok yemek tarifi vardır. Deniz ürünleri arasında yer alan uskumru balığ...
Devamını Oku

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Marmara Denizinde yılın her ayında tutulan çok hafif ve beyaz etli bir balık türü olan mercan balığının lezzetini t...
Devamını Oku

Fırında Balık Nasıl Pişirilir

Fırında Balık Nasıl Pişirilir, balıkların tamamı özellikle taze oldukları zaman hem lezzeti kat kat artar hem de daha çabuk pişer. Taze balık tüketmek sağlık...
Devamını Oku

Kaz Nasıl Pişirilir

Kaz Nasıl Pişirilir, Kaz üzerindeki tüyler temizlendikten sonra kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün olan kaz uzunlamasına ortadan ikiye parç...
Devamını Oku

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana etinin en lezzetli yerlerinden çıkarılan antrikotun az yağlı ve yumuşak yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz. Antrikot e...
Devamını Oku

Büyük Balık Nasıl Pişirilir

Büyük balık nasıl pişirilir, büyük balık pişirmenin en önemli püf noktalarından bir tanesi balığın ayıklanması ve temizlenmesidir. Balıklar temizlenmiş olara...
Devamını Oku

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir, mezgit balığı denince ülkemizde akla gelen isim Amasra'dır. Amasra mezgit tavasıyla ünlüdür. Yolu Amasra'ya düşen herkesin Mez...
Devamını Oku

Dalak Nasıl Pişirilir

Dalak Nasıl Pişirilir, Dalak en faydalı ve en çok demir deposu olan sakatat türüdür. Bu nedenle sağlık problemlerinde dalak böbrek gibi gıdaların tüketilmesi...
Devamını Oku

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, Tatlı sularda yetişen yayın balığı oldukça büyük bir balık türüdür. Yayın balığı doğru ve tarifine uygun pişirildiği takti...
Devamını Oku

Alabalık Nasıl Pişirilir

Alabalık Nasıl Pişirilir, Alabalık somon balığının en yakın akrabasıdır. Tatlı su balıkları içinde lezzetiyle en çok öne çıkan bir balık türü olduğu için en ...
Devamını Oku

Pişirme

Pişirme, gıdaların bir kısmı çiğ olarak bir kısmı da farklı şekillerde pişirilerek tüketilir. Çiğ olarak tüketimi yapılan gıdaların çok iyi bir şekilde ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024