Kuzu Pirzola Nasıl Pişirilir

Kuzu pirzola nasıl pişirilir, kuzuda yer alan en hassas ve çabuk pişen parçaların başında gelmektedir. Kuzunun kaburga bölgesinde yer alan bu etler kuzunun en hareketsiz yerinde bulunmasından kaynaklanmaktadır. Kuzu pirzola, kuzunun sırt hizasında yer alan kaburgalarından elde edilmektedir. Yemeğin hazırlama aşaması kolay ve yemeğin tadı da oldukça lezzetli olduğu için en çok yapılan, sevilen et türüdür.
Yanında servis edilecek olan bol limonlu bir salatayla güzel bir öğün geçirmenizi sağlayacaktır.

Kuzu Pirzola Nasıl Pişirilir?


Kısa süre içerisinde masaya gelebilecek bir kuzu pirzola yiyebilmek için tavada pişirmeniz gerekmektedir. Pirzolanın her tarafı için yaklaşık olarak 4 dakika kadar bir sürede pişirmek gereklidir. Eğer çok pişmiş bir kuzu pirzola seviyorsanız, süreyi fazla uzatmamak şartıyla ısıtmaya devam edebilirsiniz. Fakat bu işlemi yaparken belli aralıklarla ve kontrollü bir şekilde takip etmemiz gerekmektedir. Aksi takdirde tadı kaçmış bir vaziyette olan kuru olan kuzu pirzola yemek zorunda kalma ihtimaliniz bulunmaktadır. Bu püf noktaları vermemin asıl sebebi; her ne kadar yapımı basit ve zaman almasa da bu yemeğin itinayla yapılması gerektiğini belirtmek istedim. Fiyatı eğer uygunsa haftada en az bir gün yemenizi tavsiye ederim. Çünkü et tüketmek, gerekli olan protein ve enerjiyi verdiği için beden kendini rahatlamış ve zinde hissetmektedir. Durum buyken vakit kaybetmeden hazırlamaya başlayınız.

Kuzu Pirzola Pişirmek İçin Gerekli Olan Malzemeleri

  • 8 adet ortabüyüklükte kuzu pirzolası
  • 3 çay kaşığı kadar zeytinyağı
  • 3 çay kaşığı kadar kekik
  • Önceden öğütülmüş olan iri tanelere sahip değirmenlik kaya tuzu

Yemeğin Nasıl Yapılır?


Öncelikle yapılması gereken tavayı yüksek sıcaklıkta iyice ısıtın.
Çünkü soğuk olan bir tavaya pirzolayı koyarsanız, koymuş olduğunuz ette bulunan su dışarı salınır ve pişirme işlemi bittikten sonra kuru bir pirzola elde etmenize neden olur. İyice ısıtılan bu tavaya 3 çay kaşığı miktarında zeytinyağı ekleyin ve pirzolaları dizme işlemine başlayın. Önceden herhangi bir baharat veyahut da tuzu pirzolaya sürmeyiniz. Yapmanız durumunda sürülmüş olan tüm baharatlar yanar ve etin üzerinde acı bir tadın kalmasına sebep olmaktadır. Tuzu önceden katmanız halinde ateş kızışır ve eti yakma gibi bir durumu ortaya çıkarmaktadır. Kuzu pirzolamızın her bir tarafını yaklaşık olarak 3-4 dakika kadar pişirin. Pirzolaları zaman dolmaya yakın olmadan asla çevirmeyiniz. Böyle yapmanız durumunda et orantısız bir şekilde pişmesine yanma ve çiğ kalma gibi problemlerin ortaya çıkmasında rol oynar. Bu yüzden sabırlı bir şekilde sürenin sonuna kadar çevirmemeye dikkat etmemiz gerekmektedir. Kuzu pirzolayı tavadan almadan önce son olarak tuz ve baharatlar eklenir. En çok tercih edilen baharatlar ise kekik ve karabiberdir. Yanında en çok tüketilen salata türüyse mevsim salatasıdır. Gönül rahatlığıyla yiyebilirsiniz.
Afiyet Olsun.
19.01.2024 09:52:21
Kuzu Pirzola Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Kuzu Pirzola Nasıl Pişirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Kuzu Pirzola Nasıl Pişirilir"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir, Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak içerisinde yapılması gereken püf noktalar barındırır. Mantılar pişirilmeden önce ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğum...
Devamını Oku

Tavşan Nasıl Pişirilir

Tavşan Nasıl Pişirilir, tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti...
Devamını Oku

Dana Yürek Nasıl Pişirilir

Dana Yürek Nasıl Pişirilir, dana yürek protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Yürek diğer sakatatlara göre kalori ve yağ bakımından daha düşük değer...
Devamını Oku

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir

Orkinos balığı nasıl pişirilir, orkinos balığı ton balığı olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak boyları 5-6 metreye ağırlıkları ise 900 kiloya ulaşmaktadı...
Devamını Oku

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir, Güney Ege kıyılarında oldukça fazla bulunan gopez balığı genellikle kış mevsiminde çok daha lezzetli olan bir balık türüdür. Ya...
Devamını Oku

Kelle Nasıl Pişirilir

Kelle nasıl pişirilir, Kelle çok sık pişirilen bir yemek olmamasına rağmen kelle sevenlerinde tam bir tutkunu olduğunu söyleyebiliriz. Kelle sakatat olduğund...
Devamını Oku

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir, Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Kefa...
Devamını Oku

Havyar Nasıl Pişirilir

Havyar Nasıl Pişirilir, havyar balık yumurtasına verilen isimdir. Her balığın yumurtasına havyar denir ancak her balık yumurtası yemek için kullanılmaz. Bu h...
Devamını Oku

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir, Uskumru balığının pişirilmesi için uygulayacağımız birçok yemek tarifi vardır. Deniz ürünleri arasında yer alan uskumru balığ...
Devamını Oku

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Marmara Denizinde yılın her ayında tutulan çok hafif ve beyaz etli bir balık türü olan mercan balığının lezzetini t...
Devamını Oku

Fırında Balık Nasıl Pişirilir

Fırında Balık Nasıl Pişirilir, balıkların tamamı özellikle taze oldukları zaman hem lezzeti kat kat artar hem de daha çabuk pişer. Taze balık tüketmek sağlık...
Devamını Oku

Kaz Nasıl Pişirilir

Kaz Nasıl Pişirilir, Kaz üzerindeki tüyler temizlendikten sonra kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün olan kaz uzunlamasına ortadan ikiye parç...
Devamını Oku

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana etinin en lezzetli yerlerinden çıkarılan antrikotun az yağlı ve yumuşak yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz. Antrikot e...
Devamını Oku

Büyük Balık Nasıl Pişirilir

Büyük balık nasıl pişirilir, büyük balık pişirmenin en önemli püf noktalarından bir tanesi balığın ayıklanması ve temizlenmesidir. Balıklar temizlenmiş olara...
Devamını Oku

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir, mezgit balığı denince ülkemizde akla gelen isim Amasra'dır. Amasra mezgit tavasıyla ünlüdür. Yolu Amasra'ya düşen herkesin Mez...
Devamını Oku

Dalak Nasıl Pişirilir

Dalak Nasıl Pişirilir, Dalak en faydalı ve en çok demir deposu olan sakatat türüdür. Bu nedenle sağlık problemlerinde dalak böbrek gibi gıdaların tüketilmesi...
Devamını Oku

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, Tatlı sularda yetişen yayın balığı oldukça büyük bir balık türüdür. Yayın balığı doğru ve tarifine uygun pişirildiği takti...
Devamını Oku

Alabalık Nasıl Pişirilir

Alabalık Nasıl Pişirilir, Alabalık somon balığının en yakın akrabasıdır. Tatlı su balıkları içinde lezzetiyle en çok öne çıkan bir balık türü olduğu için en ...
Devamını Oku

Pişirme

Pişirme, gıdaların bir kısmı çiğ olarak bir kısmı da farklı şekillerde pişirilerek tüketilir. Çiğ olarak tüketimi yapılan gıdaların çok iyi bir şekilde ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Mart - 2024