Levrek Nasıl Pişirilir
Levrek nasıl pişirilir, Levrek balığı deniz ürünleri arasında en çok vitamin barındıran balıklar arasında yer almaktadır. Zengin vitaminleri sayesinde sofralarımızın vazgeçilmez balıklarından olup, uygun pişirme yöntemleriyle harika bir lezzet elde edilir. Şimdi ise yapacağımız levrek yemeğinin yapılışını sizlerle paylaşalım.
Fırında levrek yemeği
Fırında levrek balığının lezzetini daha artırmış oluruz.
Ayrıca fırında pişmesi sebebiyle yumuşak bir şekilde pişeceği için yemesi daha kolay olacaktır. Yapacağımız fırında levrek balığı için gerekli olan malzemeler; - Dört adet orta boy levrek balığı
- Bir çay bardağı zeytinyağı
- Üç adet domates
- Üç adet orta boy soğan
- Beş adet orta boy patates
- Üç adet kırmızı biber
- Üç adet yeşil biber
- Bir adet limon
- Bir tatlı kaşığı tuz
- Bir tatlı kaşığı karabiber
- Yarım bağ maydanoz
Öncelikli olarak alacağımız levrek balığının taze olmasına dikkat etmeliyiz. Levrek balığını mevsiminde tüketirsek daha lezzetli olur. Balıkçıdan alacağımız levreklerin pullarını ve baş kısmını temizleterek, iki uzun parçaya yani filetoya ayırmasını rica edelim. Levrek balıklarını güzel bir şekilde bol suyla yıkayalım. Fırın tepsisini öncelikli olarak az miktar yağla yağlayalım. Yağladığımız fırın tepsisinin üzerine bir parça yağlı kâğıt yerleştirip; balıkların tepsiye yapışmamasını sağlayalım. Hazırlamış olduğumuz levrek balıklarının üzerine bir adet soğanı rendeleyelip, üzerine bir tatlı kaşığı tuz, bir tatlı kaşığı karabiber ve yarım limon sıkarak güzel bir şekilde harmanlayalım.
Hazırladığımız levrek balığını fırın tepsisinin üzerine yerleştirelim. Üzerine temizleyip doğradığımız yarım bağ maydanozu serpiştirelim.
Diğer taraftan patatesleri soyup güzel bir şekilde yıkayarak balıklarımızın üstüne kalın olmamak şartıyla küçük dilimler halinde dilimleyelim. Daha sonra kalan kuru soğanı yarım ay şeklinde parçalara bölerek; levrek balığının üzerine ilave edelim. Sonrasında kırmızı biber ve yeşil biberlerimizi üzerine yuvarlak yuvarlak dilimler şeklinde dizilim. Üzerine domatesleri doğrayarak levrek balıklarının en üst kısmına yerleştirelim. Sonrasında ise fırın tepsisini yağladığımız yağdan artan kısmı levrek balığının üzerine ilave edip; kalan limon suyunu da üzerine sıkalım.
Bütün malzemelerimizi fırın tepsisine yerleştirdikten sonra yumuşak olmasını istiyor isek balığın üzerine alüminyum folyo ile kapatıp, fırında öyle pişirelim. Ama biraz kuru olmasını istiyor iseniz folyolamadan fırın tepsisini fırına yerleştirelim. Önceden ısıttığımız 200 derece fırının içerisine levrek balığı tepsisini yerleştirerek yarım saat kadar pişmesini sağlayalım. Levrek balığının üst kısmı kızarınca fırın tepsisini fırından çıkartarak; 5 dakika dinlendirelim. Dillendirdiğimiz levrek balığının yanına mevsim yeşilliklerinden güzel bir salata yaparak, sunum için hazır edelim. Fırında hazırladığımız levrek balığı yemeği servise hazırdır.
Afiyet olsun.
21.01.2024 07:23:35
Levrek Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz. Sayfayı Düzenle
|