Ördek Nasıl Pişirilir

Ördek nasıl pişirilir, birçok ev hanımı tarafından bilinmemektedir. Daha çok tavuk tercih edilen ülkemizde ördek pek rağbet görmemektedir. Bunun en önemli sebebi ördek pişirmenin zor ve zaman alan bir yemek türü olduğunu düşünmelerinden gelmektedir. Oysaki tavuk pişirmekle arasında pek bir fark bulunmamaktadır.

Yapılması gerekenler: Doğru ve eksiksiz bir tarif almak ve bu tarifi dikkatli ve oranlara dikkat ederek uygulamak.
Birçok ördek pişirme tarifi mevcuttur. Bunların arasında en çok kullanılanlar olan ördek kızartması, fırında ördek ve ördek kızartması tariflerini sizinle paylaşacağım.

Ördek kızartma malzemeler

  • 20 adet Mürdüm eriği
  • 1 çay bardağı kadar un
  • 1 adet orta boyutlarda ördek
  • 6 adet elma
  • Yeteri kadar da tuz
Yemek pişirilirken dikkat edilmesi gereken en önemli konu yemeğe konulacak olan malzemelerin sırasıdır. Bu sıra doğru yapılmadığı takdirde yemeğe konulmuş olan malzemeler, kendi tatlarını yeteri kadar veremez ve yemeğin ziyan olmasına sebep olurlar.

Yemeğin Nasıl Yapılır?

Elmayı soyun ve mürdüm eriğini ayıklayın. Daha sonra bunları doğrayın. Ördeği iyi bir şekilde temizledikten sonra bu doğramış olduğumuz malzemeleri ördeğin içine doldurun. Önceden ısıtmış olduğumuz fırını 200 dereceye getirin ve ördeği bir tencerenin içerisine koyarak bu fırına yerleştirin.2-3 saat arası bir süre piştikten sonra fırından çıkarın.
Daha sonrasında tencere dibinde yer alan suyu ayırın. Bu suyun içerisine biraz tuz ve 1 çay bardağı kadar un katıp koyulaşıncaya kadar karıştırın. Hazırlamış olduğumuz ördekle birlikte servis yaptığınızda ayrı bir lezzet katmaktadır.

Fırında Ördek

  • Yemeğin Yapımı İçin Gerekli Olan Malzemeler
  • 6 tatlı kaşığı kadar soya sosu
  • 2 çorba kaşığı kadar sirke
  • Yarım çorba kaşığı tuz
  • 1 tane orta boyutlarda ördek
  • 1 tane kuru soğan
Yemeğin Nasıl Yapılır?

Ördeğin deri kısmı soyularak ördeğin, iç ve dış kısmı tuzla iyice sürülür. Soya sosumuz, önceden rendelediğimiz soğan ve sirke bir kabın içerisinde iyice karıştırılır. Bu karışım daha sonra ördeğin iç ve dış kısımlarına sürülür ve 1 saat kadar bir zaman bekletilir. Zaman dolduktan sonra ördeği bir kabın içerisine koyarak önceden ısıtmış olduğumuz fırında 200 derece sıcaklıkta 1 saat kadar pişirilir. Daha sonra fırından çıkarılarak alüminyum folyoya sarılı bir vaziyette tekrar fırına konur ve 180 derece sıcaklıkta bir saat kadar ısıtıldıktan sonra servis edilmeye hazır konuma gelmiştir.

Afiyet olsun.

Ördek Izgarası
  • Yemeğin Yapılmasında Kullanılacak Malzemeler
  • 1 tane orta boyutlarda ördek
  • 3 tane kuru soğan
  • 1 çay bardağı kadar da un
Yemeğin Nasıl Yapılır?

Ayıklanmış ve iyice yıkanmış olan ördeğin boynunu, omuz hizasına kadar kesiniz. Kesilmiş olan bu bölgeyi kapatmak için boynundaki deriyi kullanınız. Kanat uçlarını kesin ve unla koku yok oluncaya kadar iyice yıkayınız. Soğan suyu hazırlayın ve bu karışımı ördeğin her yerine sürerek 1 saat kadar bekletiniz. İç kısmını tuzlayıp ördeğin kesilmiş olan bölgesinden ip geçirerek dikmeye başlayın. Açılan yerleri diktikten sonra kanatları düzgün bir şekilde tutun. İki bacakta yer alan kemikleri kullanarak sağ ve sol bacağa ipi geçirin. Sıkı bir düğüm oluncaya kadar bu işleme devam edin. Bu oluşturmuş olduğumuz düğümü şişe geçirerek ateş üzerine koyarak çevirmeye başlayın. Yaklaşık olarak 40-50 dakika bir sürede hazır olmuş olacaktır.

Afiyet olsun.
23.01.2024 06:10:36
Ördek Nasıl Pişirilir ile ilgili bu madde bir taslaktır. Madde içeriğini geliştirerek Herkese açık dizin kaynağımıza katkıda bulunabilirsiniz.

Sayfayı Düzenle

Ördek Nasıl Pişirilir Yorumları

Kırmızı sayıyı girin

0 Yorum Yapılmış "Ördek Nasıl Pişirilir"
Kayıtlı yorum bulunamadı ilk yorumu siz ekleyin

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir

Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir, Donmuş mantı pişirmek oldukça kolaydır, ancak içerisinde yapılması gereken püf noktalar barındırır. Mantılar pişirilmeden önce ...
Devamını Oku

Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir

Dondurulmuş balık nasıl pişirilir, Balıklar, balık sevenler amaçlı bulunmaz fırsattır. Bilhassa uzak ülkelerden ithal edilen balıklar, bu yöntemle çoğum...
Devamını Oku

Tavşan Nasıl Pişirilir

Tavşan Nasıl Pişirilir, tavşan etini herkes yemez. Çünkü etinde biraz mayhoşluk vardır. Bu tat herkesin hoşuna gitmez. Bazı insanlar ise yediğinde tavşan eti...
Devamını Oku

Dana Yürek Nasıl Pişirilir

Dana Yürek Nasıl Pişirilir, dana yürek protein bakımından zengin bir besin kaynağıdır. Yürek diğer sakatatlara göre kalori ve yağ bakımından daha düşük değer...
Devamını Oku

Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir

Orkinos balığı nasıl pişirilir, orkinos balığı ton balığı olarak da bilinmektedir. Yaklaşık olarak boyları 5-6 metreye ağırlıkları ise 900 kiloya ulaşmaktadı...
Devamını Oku

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir

Gopez Balığı Nasıl Pişirilir, Güney Ege kıyılarında oldukça fazla bulunan gopez balığı genellikle kış mevsiminde çok daha lezzetli olan bir balık türüdür. Ya...
Devamını Oku

Kelle Nasıl Pişirilir

Kelle nasıl pişirilir, Kelle çok sık pişirilen bir yemek olmamasına rağmen kelle sevenlerinde tam bir tutkunu olduğunu söyleyebiliriz. Kelle sakatat olduğund...
Devamını Oku

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir

Kefal Balığı Nasıl Pişirilir, Kefal balığı, beyaz etli, oldukça lezzetli ve havyarı birçok kişi tarafından beğenilerek tüketilen bir balık türüdür. Kefa...
Devamını Oku

Havyar Nasıl Pişirilir

Havyar Nasıl Pişirilir, havyar balık yumurtasına verilen isimdir. Her balığın yumurtasına havyar denir ancak her balık yumurtası yemek için kullanılmaz. Bu h...
Devamını Oku

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir

Uskumru Balığı Nasıl Pişirilir, Uskumru balığının pişirilmesi için uygulayacağımız birçok yemek tarifi vardır. Deniz ürünleri arasında yer alan uskumru balığ...
Devamını Oku

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir

Mercan Balığı Nasıl Pişirilir, Genellikle Marmara Denizinde yılın her ayında tutulan çok hafif ve beyaz etli bir balık türü olan mercan balığının lezzetini t...
Devamını Oku

Fırında Balık Nasıl Pişirilir

Fırında Balık Nasıl Pişirilir, balıkların tamamı özellikle taze oldukları zaman hem lezzeti kat kat artar hem de daha çabuk pişer. Taze balık tüketmek sağlık...
Devamını Oku

Kaz Nasıl Pişirilir

Kaz Nasıl Pişirilir, Kaz üzerindeki tüyler temizlendikten sonra kuyruk kısmındaki yağ keseciği kesilip atılır. Bütün olan kaz uzunlamasına ortadan ikiye parç...
Devamını Oku

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir

Dana Antrikot Nasıl Pişirilir, Dana etinin en lezzetli yerlerinden çıkarılan antrikotun az yağlı ve yumuşak yapıldığı takdirde tadına doyum olmaz. Antrikot e...
Devamını Oku

Büyük Balık Nasıl Pişirilir

Büyük balık nasıl pişirilir, büyük balık pişirmenin en önemli püf noktalarından bir tanesi balığın ayıklanması ve temizlenmesidir. Balıklar temizlenmiş olara...
Devamını Oku

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir

Mezgit Balığı Nasıl Pişirilir, mezgit balığı denince ülkemizde akla gelen isim Amasra'dır. Amasra mezgit tavasıyla ünlüdür. Yolu Amasra'ya düşen herkesin Mez...
Devamını Oku

Dalak Nasıl Pişirilir

Dalak Nasıl Pişirilir, Dalak en faydalı ve en çok demir deposu olan sakatat türüdür. Bu nedenle sağlık problemlerinde dalak böbrek gibi gıdaların tüketilmesi...
Devamını Oku

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir

Yayın Balığı Nasıl Pişirilir, Tatlı sularda yetişen yayın balığı oldukça büyük bir balık türüdür. Yayın balığı doğru ve tarifine uygun pişirildiği takti...
Devamını Oku

Alabalık Nasıl Pişirilir

Alabalık Nasıl Pişirilir, Alabalık somon balığının en yakın akrabasıdır. Tatlı su balıkları içinde lezzetiyle en çok öne çıkan bir balık türü olduğu için en ...
Devamını Oku

Pişirme

Pişirme, gıdaların bir kısmı çiğ olarak bir kısmı da farklı şekillerde pişirilerek tüketilir. Çiğ olarak tüketimi yapılan gıdaların çok iyi bir şekilde ...
Devamını Oku

 

Popüler İçerik
Donmuş Mantı Nasıl Pişirilir
Dondurulmuş Balık Nasıl Pişirilir
Tavşan Nasıl Pişirilir
Dana Yürek Nasıl Pişirilir
Orkinos Balığı Nasıl Pişirilir
Son Forum Konuları
Yardım Sayfaları
Gizlilik Politikası  
Çerez (Cookie) Politikası
Güvenlik Politikası
Bizimle İletişime Geçin
Forumlar
Site Haritası
Feed
Sitede yer alan haber ve içeriklerin tüm hakları saklıdır ve buradaki bilgiler sadece bilgilendirme amaçlı olup, kullanımına, uygulanmasına, satın alınmasına, delil gösterilmesine veya tavsiye edilmesine aracılık etmez. Sitemizdeki bilgiler, hiç bir zaman kesin bilgi kaynağı olmayıp, kullanıcılar tarafından eklenmiştir veya yorumlanmıştır. Buradaki bilgiler sitemizin asıl görüşlerini içermeyebileceği gibi hiçbir taahhüt ve tavsiye yerine de geçmez.
Ocak - 2024